placenta imbatranita

placenta imbatranita | Autor: laura12

Link direct la acest mesaj

buna sunt o mamica de mai -iunie putin speriata.am facut o eco. si mi s-a spus ca placenta mea este de gradul 2-3(grad de maturizare)ce-mi puteti spune e grav.doctorul nu m-a lamurit.sunt in saptamana 33 de sarcina.va rog

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu75 spune:

Si mie mi-au spus la fel la ecograf dar nici un medic nu mi-a spus ca e grav. Trebuie sa evit camerele in care se fumeaza. Riscul este de nastere prematura, dar iti repet ca mi-au zis ca nu e grav.

Luminita
de 23 de saptamani Andrei e in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

Intr-adevar, nu e grav, dar nici bine nu e. E cam devreme pt o placenta gradul 2-3. Placenta "imbatraneste" odata cu sarcina, se pare chiar ca imbatranirea placentei ar fi unul din stimulii pt declansarea nasterii. Riscul este ca placenta sa nu mai asigure schimburile necesare fatului de substante nutritive si mai ales de oxigen, ceea ce poate determina suferinta fetala prin hipoxie. Nu trebuie sa te sperii, ceea ce trebuie facut de acum incolo este o monitorizare ecografica mai frecventa a sarcinii. Monitorizarea atat pt a detecta o eventuala suferinta fetala (printr-o crestere insuficienta a fatului comparativ cu varsta sarcinii) cat si o monitorizare a fluxului de sange la nivel placentar prin determinarea fluxului Doppler la acest nivel (scaderea fluxului e unul din semnele de posibila suferinta fetala). Asa ca: in primul rand nu intra in panica, in definitiv esti in 33 saptamani, nu e musai sa nasti in iulie, din saptamana 37 poti sa nasti in cazul in care fatul are probleme (de preferat atunci prin cezariana, provocarea nasterii nu este indicata in caz de suferinta fetala, contractiile din travaliu accentueaza hipoxia fetala). In al doilea rand, monitorizeaza-ti sarcina eco mai des, eventual poti apela si la un alt ecografist cu experienta sa vezi ce iti spune; si mie la un moment dat mi-au spus in sarcina ca placenta e gradul 2, dar de fapt era 1. Asa ca, succes si sa ai o atitudine pozitiva.

Andra,de printesa (15.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Nu te speria...Eu la 17 saptamani am facut un echo si mi-a spus ca am placenta hipermaturata de gradul II.Am innebunit si am inceput sa dau mii de telefoane sa vad care este treaba.Pana la urma am refacut echo si nu aveam nimic de altfel.
Acum am 38 de sapt. si abia acum a inceput sa dea semne de imbatrinire.
Incearca sa mai faci un echo in alta parte pentru a fi sigura...

Loreen, Bianca (15.10.96) si Delia 38 saptamani

Mergi la inceput