Vomex

Vomex | Autor: Maria2

Link direct la acest mesaj

As vrea foarte mult sa -i intreb pe medicii de pe forum ceva ce ma framanta de mult timp desi pana acum nu am scris pentru ca pare banal.

Eu sufar destul de des de gastroenterita(credca asta este termenul romanesc). MEdicii de aici imi recomanda mereu acelasi tratament: regim alimentar(morcovi, orez,etc) si VOMEX -care are ca substanta activa DIMENHYDRINATE. Acest antivomitiv eu nu-l iau pentru ca 2 prietene care au luat mi-au spus ca da dependenta.

As vrea sa aflu si careeste parerea unui psiholog de aici daca se poate.

Aceeasi problrma este cand imi recomanda PRIMPERAN (metoclopramid) adica nu-l iau dar uneori vomit zile intregi doar cu dieta,

Multumesc

mamica de 2 printese si un print

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adivio spune:

maria, nu sunt medic, dar esti sigura ca e gastroenterita? Pentru ca acest diagnostic este insotit si de diaree. Oricum, metroclopramidul nu da dependenta daca e luat in tratament de maxim 3 zile. Pe de alta parte stiu ca se recomanda saruri minerale si o buna hidratare in perioada acceselor de voma. Formele grave se tratateaza cu antibiotic. Gastroenterita este o infectie a intestinelor provocata de alimente/medicamente alterate sau care reactioneaza negativ cu organismul tau. In prima faza eu zic sa elimini definitiv din alimentatie ceea ce crezi ca iti provoaca aceste stari. Sper sa primesti si sfaturi de specialitate. Sanatate.

Adivio&Ioana-nazdravana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria2 spune:

Multumesc mult Adivio pentru raspuns.
Da, se pare ca este gastroenterita (este si diareea prezenta), insa nu am tratament doar de 3 zile. ci continuu, cu VOMEX. Adica mi-au spus sa-mi pun un supozitor cu Vomex din 2 in 2 zile iar eu am refuzat.
La voi exita acest medicament, pentru ca in Ro nu este.

Multumesc inca o data si totusi eu astept un raspuns de la psihologii de pe forum:poate da dependenta sau nu?Farmacista mi-a zis ca are paciente care isi iau cate 10 supozitoarepe zi. Asta ma pune pe ganduri. Cum au ajuns aici, daca nu da dependenta.?

mamica de 2 printese si un print

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adivio spune:

Maria, aici se numeste Emetrol. Fiica mea a avut probleme de genul asta si i s-a recomandata Emetrol(solutie) inainte de fiecare masa cite 10 picaturi timp de 3 zile, insotite de o buna hidratare si un regim alimentar. Rezultatele au fost clare dupa 3 zile si nu a dat dependenta. Acum nu stiu care este concentratia pentru adulti sau in ce cantitate se recomanda, dar la noi nu au aparut reactii adverse.

Adivio&Ioana-nazdravana

Mergi la inceput