Mamici de Noiembrie-Decembrie 2005 (4)
Raspunsuri - Pagina 10
IrinucaR spune:
Hai sa va mai dau cateva informatii referitoare la cresterea in greutate a gravidutelor... Aici aveti un calculator cu limite normale min si max in care sa va incadrati:
Atentie!! 1 lbs=0.45kg
tania-z, nu stiu sa iti explic anatomic ce se intampla in cazul bailor fierbinti, dar stiu ca este contraindicata in trim I (Doamne fereste! poate provoca sangerari puternice... si nici nu vreau sa imi imaginez mai departe)
meems, constipatia este tot din cauza sarcinii. Iti recomand ceai Sanye (ceai antiadipos) se gaseste la orice plafar, este din ceai verde si alge si este miraculos!!!
Ina869, daca ai indoieli in ceea ce priveste vitaminele Materna, ia Prenatale care sunt foarte indicate.
IrinucaR 10fix
www.irinucasisoru.3x.ro
IrinucaR spune:
Am uitat sa va dau linkul cu calculatorul... scuze:
http://www.mommyguide.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=124&topic=16
www.irinucasisoru.3x.ro
ane_mary24 spune:
fetelor.Imi pare rau ca nu v-am mai scris de mult dar nu prea am avut timp.Vreau sa va spun ca am fost la doctor si i-am auzit inima bb sunt foarte bucuroasa.Imi pare fffff rau pentru care se simt rau dar fiti optimiste ptr ca si prietena mea dupa cea trecut de cele 3 luni a inceput sa se simta mult mai bine.Eu ma simt bine sanii au inceput sa mi se mareasca si mie si sa fie sensibili dar mai ales dimineata cand ma scol.
va pup pe toate si multa sanatate si sa aveti grija de voi
coralia76 spune:
Buna dimineatza fetele!
Esti informata Irinuca nu gluma..bravo...si ma bucur foarte mult ca putem sa ne impartasim fiecare din simptome si probleme care pot sa apara in sarcina.
Tania..si eu stiu ca nu e bine sa faci bai in cada numai dusuri...eu o tin numai in dusuri de vreo 2 luni si imi lipsesc baile fiebinti care imi plac asa de mult dar asta este..nu vreau sa fac ceva si sa-i fac rau lui bebitza.Ai inceput sa-ti faci vreo analiza?
Eu in dupa-amiaza asta ma voi duce la medicul de familie sa-mi dea carnetul de gravidutza si sa-mi dea trimitere sa mi le fac.
Pupici
sheba spune:
Buna dimineata fetelor,
Va rog sa ma stergeti de pe lista deoarece am pierdut sarcina (9 saptamini).Or sa vina cu siguranta si vremuri mai bune.Aceasta sarcina am obtinut-o dupa aproape 2 ani de incercari si sper sa treaca mai putin timp pina voi reusi din nou.
Aveti mare grija de voi.
Va pup,
Sheba
ane_mary24 spune:
fetelor.Am si eu o intrebare voua v-a dat deja vitamine?Eu sunt in saptamana a 10+si medicul meu ginecolog mi-a spus sa-mi iau dupasthonul si acidul folic pana la jumatatea lunii viitoare cand ne vom revedea si imi va da calciu si vitamine credeti ca este tarziu? Eu de cand am ramas gravida nu fac decat dusuri caldute.
va pup pe toate
coralia76 spune:
Fetelor vreau sa va intreb si pe voi ceva..oare e ceva in neregula ca al meu bebe e maricel 17mm la 7 sapt si 2 zile?I-am scris si lui DrT si mi-a zis ca dimensiunea asta o are un embrion de 8 sapt si 6 zile...si incep acum sa-mi fac tot felul de ganduri...
Va pup!
pumukli spune:
Fetelor , ce este aceasta obsesie pt medicamente sau vitamine MATERNA? Eu nici nu ma gandesc sa iau asa ceva. daca v-ati facut analizele si nu duceti lipsa de nimic de ce vreti sa va unflati cu tot felul de suplimente?
Tot ce va fi este ca veti avea bebici de 4 kg , umflati la nastere si care vor pierde din greutate dupa nastere. Sa stiti ca daca va alimentati corect nu veti avea lipsa de vitamine.
Trebuie sa va faceti cumparaturile de la tarani de la piata si nu din supermarketuri cu legume umflate de tot felul de chimicale, luati lapte de casa de la tarani care de altfel e mai ieftina si incomparabil mai buna si sanatoasa.
Daca vreti va dau o reteta de iaurt de casa , care nu e plina de amidon de porumb modificat ca iaurturile din comert. Cititi etichetele.
Eu din analize am aflat ca am o usoara lipsa de fier dar o compensez cu spanac cumparat de la comercianti din piata , spanac de Zalau, din sere si nicidecum de import. sa stiti ca netul este un lucru minunat dar pe langa progres mai si reregresezi citind tot felul de bazaconii.
Sper ca macar cateva imi veti primi sfatul si-l veti urma.
Sunt foarte revoltata, cred ca se poate citi
pa
coralia76 spune:
Sheba imi pare foarte rau!Trebuie sa-ti fie tare greu..mai ales ca l-ai obtinut dupa atatia ani de incercari..Sa-ti dea Dumnezeu putere sa treci peste asta si sa o iei de la capat...Ti-a zis cineva care a fost cauza?
lavi02 spune:
Sheba imi pare tare rau pentru pierderea ta. Sa-ti dea Dumnezeu putere sa mergi mai departe!
Despre vitamine eu mi-am mai scris parerea, tot la subiectul asta mamici n-d(4), cu cateva pagini in urma. Si eu prefer o alimentatie echilibrata. Pumukli, carnea, mai ales cea rosie este foarte bogata in Fe care esta mai usor asimilabil decat din spanac. Nu ca spanacul n-ar fi bun. La fel se mai gaseste Fe in galbenus. In legatura cu laptele de la tarani eu am rezervele mele: 1 ca sticlele de plastic in care il vand sunt luate din gunoi, 2. ca nu stii ce baga in el - vezi ce s-a mai discutat aici pe forum despre iaurturi si lapte, asa ca prefer sa iau lapte ambalat si pasteurizat care macar teoretic e verificat dpdv sanitar. In fine, fiecare face cum crede.
Aura, ma bucur ca ai mai scapat de starea aia nasoala.
Cu sanii, voi nu va dati seama dupa sutiene daca au crescut sau nu?
Eu acum mi-am luat unul maaare, in care ma simt "in largul meu" la propriu si la figurat. Nasol ca inca ma dor. Nu mai stiu daca data trecuta m-au durut toata sarcina.
Bic, in timpul primului an de viata zici ca esti in primul an de viata, nu ca esti in al 0-lea. Deci in zilele 1-7 de la UM erai in prima saptamana. In zilele 29-35 erai in saptamana a 5-a, iar in ziua 35 ai implinit 5 saptamani. In ziua 36 erai in 5 saptamani si 1 zi, poti prescurta 5+.
Lavinia. 10s+