Dilema-varsta ecografica

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Cred ca nu echo este de vina , ci doar cine il interpreteaza. Pe la 18 de saptamani la o echo de rutina mi se spusese ca placenta are gradul 2 de maturare care va duce ori la decesul copilului ,ori la o nastere prematura.Problema nu era la placenta mea, ci la medicul cardiolog care facea echo genital...Apoi au urmat cele doua echo morfo pe care le-am enumaerat mai sus...
Bebelusul meu are acum 3,000 gr. corepunzator masuratorilor facute la cap, abdomen si femur.Mi se pare cam mult totusi, tinand cont ca acum 3 sapt. abia avea 2,000 gr. Pricum mai am cateva zile voi afla sigur ce si cum...

Loreen, Bianca(15.10.96) si Delia 37 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mary_25 spune:

gravidutelor,

Ce sa mai spun si eu!
Am ajuns la concluzia ca o sa ajungem sa nu ne mai bucuram de sarcina in sine pentru ca ne facem doar griji. Cum citim ceva sau ne spune cineva ceva legat de sarcina, intram in panica si ne gandim numai la lucruri ingrozitoare. Ca exista medici iresponsabili, nu cred ca este o noutate pentru nimeni, asta referitor la problemele cu care se confrunta aurora, loreen, etc.. Si cate cazuri or mai fi.........
Eu sunt curioasa ce va spune medicul care 9 luni ti-a facut "zilele amare", cand vei naste un bb sanatos si frumos? Eu una i-as face reclama proasta de cate ori as avea ocazia, plus un scandal pe cinste!
Eu tocmai azi fac 16 saptamani si intentionez sa ma bucur de fiecare zi alturi de bb si de cei dragi, dar sincera sa fiu daca mai citesc cateva "patanii" d-ale voastre .................!
Ma gandesc ca nici starea asta (suparare, plans, stres, etc.) nu-i face bine la bb!

Sunt sigura ca vom naste bb sanatosi si frumosi!!!!!

,
Mary

Strauti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

si in Finlanda e la fel, o singura ecografie simpla la 13 sapt in sistemul de asigurari. eu am mai facut una la particular la 11 sapt fiindca am avut probleme si nu stiam ce e cu bebe, daca traieste sau ba si una in Romania, la CMU la 19 sapt. probabil, spre sfirsit, fiindca o sa vreau sa stiu ce face bebita o sa ma duc din nou la particular, o sa dau 120 de euro sa o vad si sper sa fie totul bine. aici nu se fac teste imunologice( toxo, listeria, rubella), nici triplul test( decit la risc: antecedente in familie, sau peste mama 35 de ani), doar cele de baza, hemoglobina, grupa, rh-ul, hiv, hepatita b. chiar si glicemia de incarcare o fac doar daca ai probleme sau te ingrasi prea mult sau prea repede. salveaza banii contribuabilului la singe.
sper pt voi toate sa aveti bebei sanatosi.
M23S

Mergi la inceput