Buna,
Este prima data cand scriu pe acest forum.
As avea nevoie de ceva sfaturi daca s-a mai aflat careva in situatia mea. Sun insarcinata in 28 de saptamani. La incepututl sarcinii medicul mi-a spus ca am colul usor intredeschis. Cuma pana acuma colul nu s-a deschis mai tare mi-a spus ca nu este nevoie de cerclaj si nici nu m-a pus sa fac repaos total la pat. In schimb mi-a dat sa fac CELESTONE 400 mg/ml, cate 2 fiole o data la 12 ore in 3 reprize. Mi-a spus ca este pt. copil sa-l ajute sa-si dezvolte plamanii mai repede in caz de nastere prematura. Nu stiu ce sa fac pt. ca nu as vrea sa ma indop cu asa ceva, sunt tare suspecta la orice medicamet primit in perioada sarcinii. A mai primit careva asa ceva? Stiti daca e bine sau nu sa le fac?
Multumesc anticipat pt. raspunsuri
VeroM
Nu am trecut prin asa ceva, dar iti pot spune ca indicatia medicului tau este corecta. Corticoidul din celestone ajuta plamanii puiutului tau sa se matureze astfel incat in caz de nastere prematura sa nu fie probleme cu primele respiratii. Se mai da de exemplu si la mamele cu diabet gestational la care plamanii fatului se matureaza oricum mai greu si nasterile premature sunt mai dese.
Tu ai colul intredeschis si deci risc de nastere prematura, iar medicul vrea sa fie pregatit pentru orice eventualitate.Deci poti lua linistita.
Diana & Vladut
(16.05.2004)
Vladut 10 luni