Mamici de martie - aprilie 2005 (26)
Raspunsuri - Pagina 5
rrox3 spune:
Mai fetelor, spuneti-mi si mie unde este magazinul asta Barza? Va tot aud laudandu-l si as vrea sa-l vizitez si eu. Am inteles ca-i pe undeva pe Vacaresti, dar unde?
In ceea ce priveste botezul, noi o sa-l facem la 6 saptamani cum e obiceiul. Asa am botezat-o si pe Mariuca. Si nu e nici bebe prea greu s-o cocosam pe nasa
, ca am fost si eu nasa si stiu cum e cu un bebeloi in brate. O sa avem alti nasi decat la cununie si la Mariuca, fiindca nasa de cununie trebuie sa nasca si ea in mai si oricum s-au mai racit relatiile intre noi in ultimul timp (din pacate).
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si
Ioana Alexandra (n. 23 martie 2005)
mamacita spune:
Teodora,am primit un costumas(set cu caciulita,manusi,fes etc.)stii,cum se poarta,vernil cu iepurasi pe care scria"baby A",iti dai seama cum m-am muiat...Mai rau a fost dupa ce-am fost la restaurant,desi am mancat bine si,pe deasupra,aveau si un sistem super de ventilatie,astfel incat nu m-a deranjat omniprezentul fum de tigara dn Romania;cand m-am intors eram ametita,imi era greata si aveam 155/95 tensiunea!Noroc ca dupa un somn bun simptomele au disparut si tensiunea a revenit la acel 140/90 cu care m-a obisnuit incepand de saptamana trecuta.
Cristina,felicitari din toata inima,esti incredibila,n-am mai vazut gemeni asa mari de vreo doi ani!!!Asta clar ti se datoreaza,e limpede ca ai stat cuminte si ai fost graviduta model;iti tin pumnii si ma rog pentru voi
Portbebe de care spui am luat si noi si are niste culori foarte frumoase,suntem incantati.
Kathywsha,m-ai interzis;chiar nu l-a examinat nimeni pe bietul pui de om pana acum,mai ales ca mai survin fracturi la nasteri mai intempestive?La adult o fractura se considera vindecata cam in 3 saptamani;nu stiu daca e la fel si la nou-nascut,dar poate te lamureste Cristina sau,daca imi dai un ragaz,imediat aflu.Ceea ce stiu este ca trebuie sa manipulezi cu mare atentie manuta,pentru ca exista riscul sa intepi plamanul(scuza-ma ca ma exprim asa laic,dar nu stiu daca ai cunostinte medicale si vreau sa fiu sigura ca ma intelegi).Voi reveni cu sfaturi daca nu intervine Cristina.
Roxana,tu nu te linistesti niciodata?De fiecare data ai aventuri?Glumesc,sper sa nu te superi,adevarul este ca-ti doresc din toata inima sanatate!Mai iei vitamine?Incearca macar in perioada asta de restriste alimentara.
mamacita spune:
kathywsha,revin cu informatii:
-copilul trebuie examinat atent de catre pediatru pentru leziuni asociate sau invecinate(de exemplu plex brahial=nervii care trec prin zona;nu-ti dau alte amanunte,pentru ca as putea sa te sperii inutil,iar intentia mea este sa te ajut)
-radiografie i s-a facut?
-se imobilizeaza bratul si umarul 7-10 zile cu maneca prinsa cu ace de siguranta de camasuta
-prognosticul este excelent,chiar pentru fracturi cu deplasare
-calusul(=os nou,care face legatura intre capetele rupte)se formeaza in 7-10 zile,iar vindecarea definitiva in 4-6 saptamani
-ai grija sa aiba suficient calciu in acest rastimp
Refacere rapida!
mamanati spune:
Felicitari proaspetelor mamici!!! Hiroral, Coral, Gabriela, ClaudiaH, Fancybaby sa va traiasca bebelusii si sa fie sanatosi!!!
Fetelor, sa nu dati cu pietre in mine ca am disparut citeva zile. Nu, inca n-am nascut.
Ocrainic, Adrianafedorca sa nu ma considerati o nerusinata, dar m-a bucurat faptul ca ati observat lipsa mea.
Bebelusa mea este bine. Dar dupa cum am mentionat in ultimele mesaje mi-a iesit o alergie pe burtica de toata frumusetea. Mi s-a inrosit pielea (nici poze nu pot face cu burtica goala
) si nu puteam sa ma abtin de la scarpinat, iar noaptea era teroare! Ma enervam ca un copil si incepeam sa pling. Acum dupa ce am folosit o crema parca e mai bine. Culmea e ca nu stiu de la ce e. Am cam exagerat cu citricele acum o saptamina, sa fie de la asta?
Medicul de la serviciu mi-a facut testul pentru Streptococul B si e negativ.
URA! de saptamina viitoare o sa lucrez doar 4 ore. Mi-a mai ramas un raport de terminat, dar cam greu merge: cu unicul meu neuron de graviduta...
Fetelor, am vazut si pozele recente ale bebicilor de martie-aprilie. Ce copilasi frumusei avem!!!
Sa ne dea Dumnezeu si noua, la cele cu burtici, bebei dragalasi si sanatosi!
Oana, cum te-ai distrat la botez? O sa ne rugam pentru tine ca luni sa fie totul bine si sa-ti vezi puiuta sanatoasa in brate.
Zilele astea am mai cumparat hainute pentru bebe. Iar azi le-am spalat: sunt asa de mici!!!
Fetelor sunt foarte bucuroasa. Ieri tati al nostru a primit caruciorul bebicai. Am gasit unul pe net la un pret bun si am hotarit sa-l comande sotul si il aduce cind vine, doar ca pina atunci vre-o 2 luni nu vom avea carucucior. Iata cum arata:
http://www.babyuniverse.com/pro.asp?rc=dealtime33501&id=33501
Insa cu patutul nu pot lua o decizie. A cumparat cineva patut de fier? Cum e? Am vazut unul si mi-a placut ca are un fel de cosulet in care poate sa doarma bebe cind venim in Romania, ca sa nu mai cumpar inca un patut. Sau totusi sunt mai bune cele din lemn?
Hai, cred ca v-am facut capul calendar,
O sa incerc sa apar mai des si cu mesaje mai scurte.
Pupici la toate mamicile, bebelusii, si la toate burticutele.
Noapte buna.
B.N.
claudia_2803 spune:
Felicitari FancyBaby si ClaudiaH! Multa sanatate voua si puiutilor!
Am fost azi cu Melissa la spital. Sambata fiind era doar o singura doctorita si uite asa am stat aproape 3 ore acolo sa o vada. Sa nu va inchipuiti ca era o mare de oameni inaintea noastra. Nu! Eram doar noi. Aveam niste nervi de imi venea sa plec acasa dar pana la urma m-am calmat gandindu-ma ca nici ei nu ii era usor si probabil degeaba nu statea, avand in vedere ca trebuia sa "acopere" toate salile de nastere.
Ei bine, eu m-am dus pentru ca tuseste urat, cu gandul ca e racita. A consultat-o si a zis ca nu are nimic, respiratia e curata si nu sunt semne de raceala. In greutate a luat bine, are 4.030kg. Totusi de unde tusea??? Dupa parerea doctoritei ar avea un reflux gastro-esofagian si din cauza acidului se irita esofagul si tuseste. In concluzie, mi-a recomandat sa schimb laptele formula pe care i-l dau completare cu unul special pentru asa ceva care se numeste ENFAMIL AR (anti-reflux) si sa continui sa o alaptez. Bine dar eu nu inteleg un lucru. Enfamilul e un laptic care odata ajuns in stomacel, in contact cu sucul gastric se ingroasa, ramane in stomacel, nu mai are loc refluxul si nu se mai irita, deci nu o sa mai tuseasca. Dar intrebarea mea e: cum e cu lapticul de la tzitzi? De la el nu tot va fi reflux??? Oricum pe 20 am programare din nou la clinica ... pana atunci ar trebui sa-i treaca ...
si somn usor. Ma duc la nani ca-s obosita de nu vad tastele
P.S. Multumim tuturor pentru urari.
Claudia si printesele Melissa (7 martie '05) & Laura (9 aprilie '01) 
albumele noastre ![]()
lantana7 spune:

Urari de bine si pupicei noilor mamici pe care n-am apucat sa le felicit: Gabrielaveres, Coral, Giliutza, ClaudiaH.(sper ca n-am omis pe nimeni!) sa va fie puii cuminti si sanatosi si voi sa va refaceti cit mai repede!
Hiroral, Fancybaby, am vazut si eu pozele cu bebeii vostri, doamne ce pretziosi mai sint! Mai asteptam poze si de la alte mamici!
Oanamc si Crangutalil, va tinem pumnii, sa aveti nastere usoara si sa fitzi cele mai fericite din lume cind o sa va tinetzi puii in brate! Asteptam vesti! Oana, cum ai putut oare sa te epilezi total , ca eu m-am facut numai partial si am zis ca nasc acolo! Mi-a fost tare frica si a durut mai mult ca de obicei!
Zuzunachi, imi pare tare rau ca ai avut probleme cu bebe. Bine ca s-a terminat totul si sinteti din nou acasa sanatosi! Intr-adevar ai un flacau de nota zece! Fotogenic si grasunic!
Cathywsha, m-ai speriat cu vestea ta! Cum de nu si-a dat nimeni seama pina acum ca bebe are clavicula rupta? (ma refer la cadrele medicale!)Insanatosire grabnica si speram ca totul o sa se termine cu bine!
Mamacita, ai grija de tine si odihneste-te cit mai mult! Imi pare rau ca ai probleme cu tensiunea. V-am zis ca si eu am avut puls 120 si dupa ce am fost la cardiolog, la ecocardiograma s-a constatat binenteles ca n-am nimic la inima ci a fost din cauza oboselii. Tensiune marita nu am, slava domnului, eu intotdeauna am fost hipotensiva. Da' stiu ca ai dat ceva emotzii pe aici pe forum! Toata lumea astepta vesti de la Mamacita! O fi nascut, n-o fi nascut...
Adriana, stai linistita ca si eu bintui (la ore diferite de tine, din pacate!... ca altfel ne mai conversam!). 3-4 dimineata este noua mea ora de sculare! Nu prea mai stau la computer insa ca nu mai rezist sa stau in scaun! Prefer sa stau intinsa pe canapea in sufragerie si sa ma uit la tembelizor.
Clio, ai terminat cumparaturile? Imi spuneai sa nu ma mai stresez, dar se pare ca nu m-am stresat degeaba.
Va spuneam acum citeva zile ca am impresia ca bebe vrea sa vina mai devreme. Ei bine, joi am fost la control si surpriza! Bebele meu este cu capul foarte jos, deja angajat (d'aia merg eu ca o ratza leganata si am asemenea dureri inghinale) si sint si putin dilatata! Doctorul meu a zis ca mai mult de 7-10 zile nu mai e pina ne tinem puiul in brate! Nici gind sa mai apucam 26 aprilie! Sa ne fi vazut ce fetze am facut si eu si sotzul meu! Nu ne venea sa credem! Dupa care a urmat panica, mai ales eu, ca am impresia ca mai am un milion de treburi de rezolvat si nu mai am timp! Asa ca acum, chiar a inceput numaratoarea inversa! sa speram ca o sa stea mai mult de atit! Parca tot nu-mi vine sa cred ca se apropie!
Si binenteles ca mi-am primit portia de mustrari, cum ca am luat prea mult in greutate
(ca nu ma plingeam eu degeaba!). Pina acum a fost un finutz si nu mi-a zis niciodata nimic, dar acum cred ca am sarit calul! Sa speram ca nu o sa am probleme la nastere din cauza asta si o sa le dau jos cit de repede!
Hai ca va pupacesc, urez weekend placut si fara prea multe eforturi gravidutzelor, iar mamicilor, ore cit mai multe de somn si copii mincaciosi si sanatosi!

danna_J spune:
Dragele mele,multumesc de urari, am sa le transmit cu constiinciozitate sotului meu ! Eu 'bantui' pe forum, vorba altor gravidute care au probleme cu dormitul, dar cred ca din cauza pizzei care am papat-o si mi-a dat destul de furca toata noaptea din cauza acidului! Cred ca si daca stiam ca voi avea probleme cu acidul tot papam ca a fost delicioasa! Am papat si tort de frisca cu fructe in cinstea sotului meu drag si bun care e o comoara de om si sunt fericita ca este langa mine! Mamanati, bine ca ai mai dat un semn sa stim de tine, imi pare rau de alergia ta pe burtica sper sa iti treaca si sa nu-ti dea bataie de cap prea mult timp, iar cu munca... cred ca esti ultima dintre noi care mai mergi la servici si felicitari pentru asta!Cristinatwo... ai fost cuminte si iata rezultatul ! Felicitari ! Imi aduci aminte de sora mea cea mai mica, pe care tot Cristina o cheama si a nascut si ea anul trecut in iulie (cu cezariana) 2 bomboane de fetite de 3.500 si 3.700 kg si sunt atat de dulci si scumpe ca nu te mai saturi de ele. Chiar ieri a fost si ziua ei! Iti doresc numai bine si multumesc lui D'zeu ca te afli printre noi ca ne esti de mare folos, la fel ca si mamacita !Kathywsha, imi pare si mie rau de ceea ce ai descoperit si intr-adevar e revoltator sa nu se fi aflat la nastere despre clavicula lui Iosif, D'zeu sa-l ajute sa se faca bine si tie sa-ti dea rabdare si incredere ca totul va fi bine!Mamacita, nu cred ca vei ramane ultima, am si eu presimtirea ca eu voi ramane la urma, dar speram ca vom naste bine si la daca nu la termen, nu mult peste termen, eu cel putin mi-ar place sa se intample evenimentul cat mai repede! Iti tin pumnii ca totul sa decurca bine in continuare si regret fumul acela insuportabil din restaurantele din Romania!Lantana, woow nu mai ai mult nici tu si se pare ca va fi mai repede si la tine, e bine ca scapi de burtoi dar cel mai bine e sa-ti vezi minunea in brate asta cred ca pot sa ti-o confirme toate mamicutele noastre noi care sunt asa de fericite si ocupate cu bebe ca nici de forum nu cred ca mai au ele chef cel putin pentru o vreme ! D'zeu sa te ajute!Oana draga, nu te lua dupa nimeni mai ales cei care vor sa-ti schimbe 'mintea', planurile dupa cum gandesc ei ca e mai bine si nu se gandesc ca ceea ce poate e bine pentru ei la tine nu functioneaza, eu acesti oameni nu-i suport, invata sa ignori pentru ca sa te protejezi si sa nu iti consumi energia pozitiva degeaba, stii tu ca in viata asta o sa ai multe ocazii sa asculti tot felul de opinii si aberatii, uita-le si ai in continuare incredere in tine si in D'zeu care te pazeste si pe tine si pe bebe si totul o sa fie bine. Important e sa nu te stresezi de nimic acum si sa te bucuri de marele eveniment care te asteapta luni, iti doresc refacere usoara, si te asteptam cu bine ! D'zeu sa va ajute luni!Claudia 2803, speram ca va functiona noua formula de lapte si Melisa Ioana sa fie cat mai repede bine sa nu mai tuseasca si tu sa nu te mai ingrijorezi din pricina asta! D'zeu sa fie cu tine!Rox, oare e fel de indigestie care tine asa de mult sa ai? Sa iti treaca cat mai repede si sa poti sa manaci tot ce ai nevoie pentru Ioana Alexandra care e voinica si creste vazand cu ochii! Adriana se pare ca tu te odihnesti bine toata noaptea si dimineata, ma bucur pentru tine ca ai pazit destul forumul noaptea, acum se pare ca sunt eu de garda ! Clio si teodora tinem pumnii sa nastem cu bine toate si sa mai avem ceva rabdare !Va pup pe toate si va doresc o duminica cu soare mult si buna dispozitie !
clio spune:
'Neata, fetelor!
Sunt fericita!Ieri am luat si patutul!!!Am cam adunat cele necesare!Am primit si un cantar Tefal pe care il pot folosi pana la cativa anisori!Chiar m-am bucurat pentru el!Acum sper sa nu fac o obsesie din greutatea bebelusei!M-am mai dotat cu un intreg arsenal impotriva colicilor(primit si asta, de altfel, de la o mamica norocoasa care nu a avut nevoie sa foloseasca nici Sabsimplex-ul, nici Baby drink-ul, nici Gripe-ul, nici ceaiul anticolici!)Eu am mai cumparat carusel pentru patutul micutei, inca o lengerie de patut(m-am enervat ca nu am gasit culoarea pe care o voiam!), ce sa va spun...sunt impacata si eu in sfarsit!!!Ce bine ca m-ati convins sa fac cumparaturi!!!
Acum...galeria de rigoare pentru urmatoarele mamici Oanamc, Crangutalil, Andira, o adaugam si pe Lantana 

Andira, ce-ti mai face burtica?S-a hotarat bebelusa sa vina pe lume?!Ai mai fost la control?
Yam-Yam, Dana_j, te-ai desfatat numai cu bunatati!!!Cred ca a fost tare multumita burtica ta!!!
Cristinatwo, felicitari pentru cei doi grasani!!!Se pare ca mami a fost tare ascultatoare de au crescut puiutii asa bine!!!
Mamanati, bine ca ne-ai dat vesti despre tine!Si bine ca este totul ok cu tine!
Rrox, tinem pumnii sa iti treaca mai repede indigestia asta nenorocita ca sa ai timp pentru cele doua minuni din viata ta!!!
Teodora, mai ai putina rabdare si in curand o sa-ti vezi micuta!
hiroral spune:
Buna fetelor!1
Felicitari Fancybaby,ClaudiaH,Coral sa va traiasca micutii si sa fiti sanatosi cu totii
Cristinatwo felicitari pt bebeii cei grasunei!
Fetelor cele care ati nascut si alaptati heeelp am avut asera febra 39 ,am sunat la spital si mi-au zis ca daca am sanii tari si intradevar asa era, simtem ca imi vor exploda.Mi-au spus ca se mai intampla chestia asta e ceva normal insa daca e peste 38 sa nu-i dau san fetitei
si asa am facut nu va spun ca mi se rupea sufletul ca a trebuit sa-i dau formula si nu puteam sa o alaptez.Ma doare si capul, astazi febra mi-a scazut,dar presimt ca la noapte va aparea iarasi
Ce pot sa iau sa-mi scada febra ceva leacuri babesti ca pastile...
Va lasa acum ca trebuie sa-i fac baie puiutei si intru mai tarziu!!!
Multa rabdare si curaj gravidutelor care sunt pe ultima suta de metri
multi
Raluca&Karen(30 martie )http://community.webshots.com/user/hiroral
teodora racz spune:
Buna dimineata burtici si mamici!M-am trezit si eu greoaie ca de obicei!
Clio mi-am imaginat eu ca ieri ai bantuit prin oras!Foarte bine ai facut ca ai cumparat cele necesare macar nu te mai stresezi dupa;eu ma tot uit la patutul pregatit cu lenjerie si incerc sa mi-l imaginez pe bb;
Kathywsha imi pare rau ca treci prin asa ceva dar cred ca pana la urma totul va fi bine!
Mamacita ce bine ca esti pe acest forum;esti o adevarata enciclopedie!Ai stiut ce raspunsuri sa-i dai Kathywshei;oricum eu ma simt mai in siguranta cand stiu ca poti sa ne ajuti cu informatii!Multumim!
Danna J ieri ai avut parte de un adevarat festin;Sa-ti fie de bine!
Oana inca mai dormi?Inseamna ca te-ai simtit bine ieri la botez!Asteptam detalii;
Adriana parca tu ai intrebat cand facem botezul nu?Noi ne-am gandit cam la o luna/o luna jum.Preotul spune ca este bine sa-l facem mai repede si sa nu asteptam ca bb.sa aiba mai multe luni;Stiai ca la 8 zile poate sa vina acasa sa-i puna numele?
Teodora si bb.37+