Mamici din Canada (10)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Stiti cumva cat trebuie sa mai fie valabil pasaportul pentru o calatorie in Romania? Stiam ceva de 3 luni, acum am auzit de 6. Stie cineva exact?

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

Cel putin 6 luni de zile.

Un prieten a fost cu rezidenta in alta tara a fost de Sarbatori acasa. La intoarcere nu a fost lasat sa parasesca Romania caci intrase cateva zile in cele 6 luni.

Deci cu 6 luni inainte de a expira pasaportul trebuie sa te ingrijesti sa ai altul (citat din functionarii romani).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Buna fetele

Fetele de la Toronto si imprejurimi, stiti de picnic-ul din 29 mai?
E o ocazie sa ne cunoastem si sa ne admiram reciproc copiii.
Ce ziceti? Veniti?

Detalii: http://www.arcweb.ca/ro/modules.php?name=News&file=article&sid=192

Corina
Ajutati un OM sa traiasca

Mergi la inceput

Vestea asta cu 6 luni e destul de neplacuta pentru noi. Iselin, poti sa-mi spui mai multe (eventual pe privat), in ce tara locuieste prietenul tau si eventual pe unde a iesit din tara? Am tot cautat pe Internet si nu scrie nimic clar de Canada. Pentru iesirea din tara la calatorie in spatiul Schengen se cere ca pasaportul sa fie valabil 6 luni, 1 an pentru SUA (sau oare tot 6 luni?). Pentru acordarea vizei de Canada se cere doar ca pasaportul sa fie valabil, nu e o limita de timp. Oricum, la intrarea in Canada se cere cardul de rezident. Noi emotii avem la iesirea din Romania, la intrarea in Canada va fi in regula. Suntem foarte incurcati, timpul e tare limitat si nu stiu cum putem rezolva problema.

Mergi la inceput

Pai la iesirea din Romania e problema.

Daca expira peste 6 luni sau mai putin, cand ajungeti in Romania cereti Pasaport in regim de urgenta. Si normal, platiti tot ce se poate plati in Ro, dar rezolvati.

In vama in Romania am vazut un cuplu pentru SUA intors din drum.

Pupici

Mergi la inceput

Multumesc, Iselin. Probabil ca asta va fi solutia, pasaportul de urgenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Corina,

Eu n-as fi ratat intalnirea asta, dar tocmai atunci plecam in vacanta. Dar ce-ar fi sa organizam si noi ceva in Toronto area, ca tot a venit vara in sfarsit si aici, ca tot zicem de mult timp ca organizam ceva. Asteptam doritorii cu propuneri concrete .

Cristina

noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Eu speram ca poate ne intalnim acum, ca era picnicul gata organizat, trebuia doar sa aparem.

Mai facem si alta intalnire, cand te intorci din vacanta. Dupa nr. de doritori - cred ca ne intalnim doar noi doua.

Corina
Ajutati un OM sa traiasca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Impresii de calatorie

A trebuit sa vizitez un client in Polonia asa ca m-am decis in ultimul moment ca ma voi duce in weekend si in Bucuresti sa-mi vad parintii daca tot sint ¡§in zona¡¨. Zis si facut mi-am luat bilete online de la Tarom asa ca am plecat de la Varsovia spre Bucuresti. Eu nu am mai fost in Romania de 6 ani asa ca nu stiam la ce sa ma astept si nici nu plecam cu nici un fel de preconceptii. Aeroportul arata mult mai bine decind l-am vazut eu ultima oara si nici nu mai erau gheretele de militari. Drumul de la aeroport mi s-a parut mult schimbat in bine dar m-am dezobisnuit de modul de a conduce in Romania, mult prea agresiv pe gustul meu. Chestia cu semnele de circulatie e cam ¡§optionala¡¨ caci eu am vazut multe masini trecind pe rosu, stind pe linia de tramvai incurcind pe toata lumea numai ca asa vroia el¡K
Mama gatise o groaza de bunatati asa ca m-au umflat ca pe giste pina am plecat. Le-am spus ca neaparat trebuie sa iau niste jucarii la copii caci asa le-am promis iar in Varsovia nu am avut timp deloc de asta asa ca m-au dus la un mall nou ¡§Piata Romaniei¡¨ sau ceva de genul asta. Mall-ul arata asa cum era de asteptat, curat si frumos. Nu-mi dau seama cit de scumpe erau articolele pt buzunarele romanesti ca eu m-am uitat numai la jucarii si la carti. Libraria era mare si frumoasa si arata ca cele din Canada. Numai uitindu-ma in vitrina caci nu am intrat fiind mult prea obosita si fara chef de ¡§shopping¡¨, hainele mi
s-au parut pt personae foarte tinere (14-18 ani) sau poate doar asta era in vitrina.
M-am indragostit de niste pateuri cu brinza telemea (Fornetti?) din care am mincat tot timpul spre amuzamentul parintilor mei ļ
Blocurile sint neschimbate si cam cade varuiala de pe ele, banci la tot pasul, farmacii multe si dragut amenajate, drumurile mult mai bune prin centru si unele cartiere, bancile nerupte in parc, femeile foarte machiate in timpul zilei, tigani cu copii mici cersind la unele colturi de strada dar parca mult mai putini ca acum 12 ani. Mult mai putine Dacii, copii bine imbracati si cu biciclete/jucarii dragute, ciini pe strada dar parca mai putini¡K
Dezamagirea mare mi-a produs-o centrul orasului unde sint foarte multe cladiri in paragina desi este ¡§prime real estate¡¨. Multe spatii comerciale pe Calea Victoriei si pe 6 Martie sint intr-o paragina de nedescris. Mi s-a explicat ca este neclara cui apartine imobilul (se fac revendicari) si pina nu se clarifica nu se face nimic. Sint citeva cladiri/blocuri care erau in constructie p evremea lui Nea Nicu si sint in aceeasi situatie si acum¡K Cladirile luate de banci sint frumos amenajate si cochete. Multe terase dragute si ce mi-a placut este ca era si multa lume la ele deci preturile sint acceptabile probabil. In cele doua magazine in care am intrat eu vinzatoarele au fost amabile. Piata Moghioros este schimbata in bine desi nu ai unde lasa masina. Am fost dusa sa vizitez cartierele noilor imbogagtiti si desi casele pareau frumoase (atit cit puteai sa vezi dupa gard), era foarte mult praf si gropi si o lipsa totala a vegetatiei. Cred ca e normal la orice cartier nou caci nu ai copaci mari dar aici lipseau cu desavirsire si florile. Orasul este bine luminat noaptea. Mi s-a parut mult mai curat decit il stiam eu dar inca e mult praf si poluare.
Comparat cu Varsovia, Bucurestiul mai are multe inca de facut ca sa ajunga o capitala Europeana care sa atraga turistii dar eu zic ca progresele sint evidente.
M-au impresionat batrinii care stateau pe margine si cerseau tacit¡K mi s-a rupt sufletul.
Se discuta in continuare politica peste tot, lumea se plinge ca totul e scump si ca nu au bani dar se lauda cu masinile lor si cu excursiile lor la ski in Italia¡K.Te intreaba ce salariu ai si ce masina ai de parca vor sa-ti faca fisa de cadre ƒº Se supara cind le zici ca nu e treaba lor si ca e irelevant discutiei. Mi se pare ca lumea se compara excesiv unii cu altii si isi masoara ¡§realizarile¡¨ prin comparative. Bineinteles ca fenomenul exista peste tot in lume dar in Ro m-a socat mai mult, poate ca era prea la vedere.sau vroiau ei sa ma impresioneze pe mine, nu stiu si nici nu ma intereseaza, este doar o constatare.
La televizor femeile sint foarte puternic machiate si foarte decoltate chiar si la stiri. Acum eu nu stint nicidecum o purista dar nu era clar daca se punea accent pe sinii doamnei sau pe stirile pe care trebuia sa le comunice. Mi s-a spus ca asa e si la italieni, o fii¡K
Mi-a facut mare placere sa-mi vad parintii (prietenii sint sau in America de Nord sau in restul Europei) si locurile unde am copilarit dar deabia asteptam sa ma intorc acasa la Montreal.

Mihaela

Mergi la inceput

Multumim de relatare Mihaela! Foarte frumos povestit.

Sunt si gandurile mele de cate ori ma intorc, chiar daca nu sunt plecata de atat de mult timp. Mi-ar face placere sa gasesc totul curat, ordonat, civilizat, cu parcari si flori. Dar... Poate excursiile viitoare ne vor bucura privirea altfel.

Normal ca exista sentimentul de intoarcere acasa si bucuria cautarii/regasirii locurilor copilariei este unica. Pentru acesta, pentru parinti, pentru putinii prieteni...

Mergi la inceput