Despre gradinarit (10)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Relya spune:

Ardit, nu stiu ce sa-ti spun... Nu prea ma pricep la plante desi imi plac la nebunie. Acasa la mine ( in apartament ) nu le prea place si sper ca atunci cand ma voi muta la casa se vor simti mult mai bine... de cate ori am vrut sa prind pui de muscate nu am reusit decat daca le-am pus direct in pamant. Daca le-am pus in apa ( de aia plata ) le-am pierdut. Acum mai nou ma ghidez dupa fazele lunii cand fac "operatii" de astea !

Relya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

relya mama adica in ce faza a lunii? stii eu cred in chestiile astea, ka toate sunt legate intre ele prin energii mai putin vizibile
si eu sper sa am gradina adevarata, este de fapt un tel al meu, as sta toata ziua sa bebelesc plante, anul asta din pacate nu am prea avut timp de ele, s-a intamplat si dezastrul asta cu muscatele... cred ca tot la niste petunii rasad o sa apelez, plus muscatele care le-am luat ieri... sa vedem ce iese, daca-mi resuscitez gradina de pe balconasul meu minuscul fac poze si ti le tremit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Relya spune:

Ardit, uite aici ce am gasit eu pe internet despre acest subiect

" FAZELE LUNII: Intre Luna Noua si Luna Plina - faza Lunii este in crestere. Intre Luna Plina si Luna Noua - faza Lunii este in descrestere.
Luna Noua este caracterizata de conjunctia dintre Soare si Luna, Luna trecand printre Pamant si Soare. Este momentul noilor inceputuri, al starturilor importante, al noilor proiecte si initiative. Este bine ca orice actiune ce necesita evolutie sau crestere sa inceapa la luna noua: o afacere, o casa, insamantari etc. Luna Plina este opozitia Soarelui cu Luna pe cercul zodiacal, Pamantul fiind interpus intre cele doua corpuri ceresti. Este momentul apogeului, al implinirii si succesului, al finalizarilor si culegerii roadelor.
Daca vreti sa scapati de anumite obiceiuri, folositi faza de luna in descrestere: lasat de fumat, slabire, curatenie, uitare, despartire etc. Daca vreti sa faceti anumite lucruri sa sporeasca - agricultura, afaceri, ingrasare - folositi faza de luna in crestere.


Daca plantati copaci sau alte plante la Luna Noua sau cand luna este in crestere (intre luna noua si luna plina), planta se va prinde si se va dezvolta mult mai sanatos. Acelasi lucru este valabil in cazul in care recoltati frunze si parti din plante pe care le transplantati sau le puneti la prins in alte recpiente. "

Si eu cred in chestiile astea...

Relya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

acum e in descrestere asa ca mai astept un picutz cu plantatul!
merci pui!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Relya spune:

Ardit, m-am uitat pe calendar si am vazut ca-i luna noua pe 6-7 iunie . Tin pumnii sa ai o " gradinita" frumoasa si... astept pozicile !

relya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Ardit si Relya, si au mei socri (viticultori din sudul Frantei) tin cont de fazele lunii pentru tot ce fac. Principiul e acelasi cu cel enuntat. Eu, insa, sunt cu capul in nori si nu prea tin cont de asta.

Ana, eu am cumparat acum 4 ani un pui de tarhon si l-am plantat direct in gradina si creste foarte bine. Peste iarna ramine unde este cu zapada pe el cu tot, se usuca complet in partea aeriana si primavara apar lastari fragezi din radacina. In rest, il ud doar daca e prea seceta. (imi place la nebunia tarhonul proaspat si cel uscat si cel pus la otet).

Sa va spun ca la mine narcisele sunt pe trecute idem lalelele, au inflorit lacramioarele si liliacul mov, pe cel alb il mai astept. Magnolia o duce foarte prost saraca, are abia 10 muguri pe ea si ma intreb daca ii prieste la mine. Voi stiti ceva de magnolie : vint, zapada, trebuie protejata ?

Spor la lucru, gradinarese !Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

mik
de manolie stiu doar ca ar trebui sa infloreasca inainte de liliac, si ca nu-i place umbra (vrea spre sud) dar sa fie ferita de vant

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by ardit
deci problema:
am incercat sa scurtez-inmultesc muscatele mele bengoase, si anul asta stupoare, nu au vrut si pace! Ei, avetzi vro idee ce se intampla?imi pare rau, ardit! nu stiu ce se intampla, dar se mai intampla si-asa ceva. la mine a fost o furtuna nasoala ieri de mi-a distrus toata gradina, am de lucru serios s-o refac. si cum intram in sezonul furtunilor si uraganelor, o sa tot am de refacut de fiecare data. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

conchita cum sa-ti spun, imi pare rau de ele, ca se pierd, erau niste culori tare frumoase, ka de munca... in gradina e tot timpul chiar daca-i mica si suspendata in balcon ca a mea..

imi pare rau de gradinita ta, problema la voi cu uraganele astea, iti dau o idee poate faci ceva cu ea: am vazut odata intr-o revista o gradina englezeasca, bine ei au alta clima.. dar in fine: stii cum sunt astea englezesti facute sa para asa un pic salbatice, nu sunt riguroase ca cele frantuzesti, si in plus gradina asta avea numai ierburi, toate felurile de ierburi, multe soiuri, unele mai pitice, unele mai inalte si unduitoare, altele argintii, altele cu spice verzi, tare frumoasa, in bataia vantului toate erau elastice si unduitoare, cum sa-ti spun ea o gradina catifelata, pentru zone vantoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

tatiana am luat bulbi de lalea, mai multe soiuri, bulbi de crin alb (facusem o fixatie voiam crin alb si nu reuseam), in diferiti ani, nu mi-a prins niciunul, am luat si bulbi de gladiole, s-au prins toti dar au facut numai frunze, nu au facut flori pentru ca eu nu stiam ca cresc doar in gradina iar eu ii pusesem in ghiveci, am luat si seminte o gramada, preponderent de ierburi aromatice, singurele care s-au prins in ghiveci a fost iarba pentru mate, pisica mea a fost fericita, a pascut la ea si o tundea de ziceai ca e gazon in ghiveci
concluzia: e cam la noroc, mai bine ia de la sere
sfat: daca totusi iei de aclo, pipaie prin punga sa nu fie bulbul uscat

Mergi la inceput