Leasing sau credit?
Buna dragilor,
vrem sa ne luam o masina... un Seat Toledo.
Si fiindca nu dispunem de suma totala, vrem sa facem imprumut.
Cum este mai bine: leasing sau credit?
Costa mai mult cu credit sau in final este "in joc" aceeasi suma?
Care sunt avantajele/dezavanatajele pt. acestea 2?
Va multumesc mult.
Sanatate si pupici.
Raspunsuri
dante01 spune:
toledo...
frumoasa masina...modelul asta noi sau vechiul?...
ok, despre leasing si credtit bancar afli mai multe www.autoshow.ro/forum/viewthread.php?tid=80632" target="_blank">aici
depinde de multe chestii, daca o iei pe firma mai avantajos e leasing...dar mai bine citeste acolo...
bafta!
si mai citeste si www.autoshow.ro/forum/viewthread.php?tid=7167" target="_blank">aici
...Life's tragedy is that we get old too soon and wise too late...
tata lu Toma spune:
Daca o luati pe firma, e mai avantajos leasingul.
Daca o luati ca persoana fizica atunci,in principiu, este mai "ieftin" creditul bancar pentru ca dobanzile, comisioanele, etc sunt mai mici la banca decat la companiile de leasing. In schimb acestea din urma sunt mai flexibile in ceea ce priveste raportul venituri/rata lunara.
Cereti diverse variante de finantare de la ambele tipuri de societati si vedeti care va "coafeaza" mai bine.
vlad
_
Sunt moderator dar ma tratez
georgescu oana spune:
Daca ai firma si poti deduce TVA-ul poti sa iei prin leasing dar altfel e de preferat creditul.
Prin leasing nu devii proprietar decat dupa plata ultimei transe,orice modificare la masina trebuie facuta cu acordul firmei ,nu poti scoate masina din tara decat cu acordul firmei de leasing ,nu poti vinde masina pana nu o achiti integral, firma detine un set de chei.
De aici va hotarati ,puteti intreba si la probleme legislative.
Oana si Maria Alexandra(17.04.2004)
Martie-Aprilie
grati.ela spune:
Si noi am avut aceasta dilema. Tocmai ne-am luat un MeganeII pe firma dar am optat pentru credit nevoi personale, astfel ca am achitat cash. Masina apartine firmei si macar am scapat de stresul cu falimentul societatii de leasing (caz in care ciao! masina). In plus, costul creditului era mult mai mic (dobanda efectiva in jur de 13% la E fata de 17% la leasing). Gratiela.
marius spune:
Dobanzile la leasing pot sa fie mai scazute decat la credit. Depinde de ofertant. Daca societatea de leasing este una mica ce merge prin refinantare riscul de a da faliment este mare (vezi remarca de mai sus care este una obiectiva) si rata dobanzii este de asemenea una mai mare in general decat ratele dobanzilor pt credite.
NU s-au facut o serie de observatii importante dupa mine. Pt finantar in regim de credit perioada de finantare este i general mult mai mica decat pt leasing ceea ce duce implicit la un efort de plata mult mai mare. Coroborat cu o rata a dobanzii destul de mare cred ca poate sa fie o problema privind capacitatea de plata. Un alt element important este garantia pt credit care trebuie sa existe si in general imbraca forma garantiilor reale ipotecare. Trebuie deci sa dispui si de un imobil liber de sarcini. De extrem de multe ori chiar si bunul finantat (autovehiculul) este gajat ca si garantie colaterala deci chiar daca esti proprietar nu prea tine de cald. Si nu in ultimul rand trebuie calculate costurile de contractare care nu sunt deloc neglijabile pt credit (comisioane de acordare, de intretinere, de ipotecare, de gajare pt bunuri mobile si asa mai departe).
Un sfat pe care mi-as permite sa il dau este acela de a analiza costul global al tranzactiei pentru leasing si pentru credit bancar si asa sa fie comparate rezultatele obtinute.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
mariana75 spune:
Buna,
va multumesc tuturor pentru sfaturi.
Ne-am hotarat: credit.
Dante: toledo model nou.
Sanatate si pupici.
marius spune:
Te-ar deranja daca ne-ai da detalii privind creditul respectiv?
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro