dexamethason, dostinex
Salutari la toata lumea!
Ati folosit dexamethason sau dostinex? Vreau sa aflu parerile voastre pro sau contra.
Va multumesc!
mari cuba
Raspunsuri
maggda spune:
Dexamethazona este hidrocortizon 100mg iar in timpul tratamentului regimul alimentar trebuie sa fie neaparat desodat pt ca altfel se face retentie de apa(edeme)
Magda
si
Bianca
Ioana75 spune:
Am folosit luni la rind dexamethason acum 6 ani, cind am facut un transplant de cornee. Intr-adevar, sarea este interzisa, si a fost dificil sa gasesc ceva de mincare pe vremea aia (solutia a fost finetti + piine fara sare
). Cred ca si-a facut datoria ...
Ioana
dma spune:
Avand in vedere ca nu ati mentionat pentru cine si pentru ce diagnostic v-au fost recomandate cele 2 medicamente(iar daca medicul vi le-a prescris pentru o suferinta pe care o aveti, atunci ascultati sfatul lui) eu va scriu cateva lucruri despre cele 2 medicamente.
DEXAMETAZON-ul este un antiinflamator din grupa celor steroidiene si un imunosupresor. Pe langa efectul puternic de antiinflamator, are si efecte marcate de inhibare hipofizara.
Efecte adverse: riscul de a reactica un ulcer gastric si/sau duodenal, hiperglicemie (efect diabetogen), retentie hidro-electrolitica –edeme, hipopotasemie, creste catabolismul proteic, tulburari osoase – osteoporoza, scaderea rezistentei la infectii (imunodeficienta), corticodependenta la utilizare indelungata, etc
Principalele indicatii: afectiuni reumatice acute sau cronice, insuficienta cortico-suprarenala, boli de colagen, dermatoze, edem cerebral, encefalite, nefropatii autoimune, neoplazii – hemopatiii maligne, leucemii, etc
Acest medicament de administreaza in doze mici initial si se creste treptat. Nu se intrerupe brust administrarea acestui medicament. Se reduc treptat dozele pana la scoaterea lui.
Este de evitat consumul de sare pentru ca favorizeaza retentia de apa si deci apar edemele.
DOSTINEX-ul este administrat pentru cazurile cu hiperprolactinemie functionala sau patologica(prolactinom) sau pentru prevenirea sau suprimarea lactatiei.
Este un medicament foarte scump. Dar comparativ cu BROMOCRIPTINA care se da pentru aceleasi efecte (de a scadea/inhiba secretia de prolactina de la nivelul hipofizei), Dostinex este un preparat cu o actiune mai puternica si mai prelungita si se administreaza de obicei 1 / 2 tb - 1 tb / saptamana.
In perioada in care luati acest medicament utilizati o metoda de contraceptie pentru a evita o sarcina. Daca doriti sa ramaneti insarcinata trebuie intrerupt acest medicament cu cel putin o luna inainte, iar unii ginecologi recomanada 6 luni de pauza inainte de a ramane insarcinata dupa un tratament cu Dostinex.
Toate hotararile legate de tratamentele cu medicamentele despre care ati cerut relatii trebuie sa le luati la indicatia medicul d-voastra curant. El va cunoaste afectiunea de baza pentru care va recomandat medicatia aceasta si patologia asociata pe care o aveti. El va hotara dozele si durata tratamentului in cazul d-voastra.
Monica-Elena spune:
Eu am facut tratament cu Dostinex 8 pastilute ptr prolactina marita si pot spune ca nu am observat efecte adverse si si-a facut si treaba f bine aducandu-miprolactina la valorile normale intr-un timp relativ scurt de o luna. este cam scumput 2.800.000 lei am data eu acum doi ani pe cele 8 pastilute. Medicamentul a fost luat la prescriptia medicului ginecolog dupa efectuara analizelor hormonale.
Monica si bocanila din burtica
Esentele tari se tin in sticlute mici.
mari cuba spune:
Va multumesc foarte mult pt raspunsuri!
Medicamentele i-au fost prescrise surorii mele, Ioana, care are 27 de ani si de mai bine de 6 luni incearca sa ramana insarcinata. Dupa mai multe investigatii, i s-au descoperit valori depasite la prolactina. Ea a decis sa mai amane tratamentul cu cele doua medicamente, intre timp a gasit un altul pe baza de plante cu aceleasi indicatii, pe care a inceput sa-l foloseasca.
Eu am o fetita de 2 ani si 3 luni, o cheama Antonia, am nascut-o cand aveam 34 de ani. Cred ca e usor de inteles ca e comoara nepretuita a familiei!
Noi o sustinem si o incurajam pe Ioana, si informatiile pe care ni le-ati dat ne sunt de ajutor.
Speram sa va dam vesti bune in curand!
eli05 spune:
quote:
Originally posted by maggda
Dexamethazona este hidrocortizon 100mg iar in timpul tratamentului regimul alimentar trebuie sa fie neaparat desodat pt ca altfel se face retentie de apa(edeme)
Magdasi
Bianca
acd2you spune:
as dori si eu sa stiu ce tratament urmeaza sora ta pe baza de plante pentru scaderea prolactinei, daca se poate. te rog frmos, as vrea sa incerc mai intai plantutele, si abia apoi medicamentele.