triplu test
Salut, gravidutelor
Poate ma ajutati si pe mine: trebuie sa-mi fac triplu-test. Mi s-a completat un formular. Azi am fost la BIOCLINICA, Timisoara pentru acest test. Se pare ca dr.mea mi-a completat gresit: la debut sarcina mi-a trecut 24.12.04, iar la prima zi a ultimei menstruatii mi-a trecut 22.12.04. Logic ca nu era corect, dupa ce mi-a spus dr. de la BIOCLINICA. Mi s-a refacut fisa si la debut sarcina mi-a trecut 18.01.05.
Intrebare: Imi puteti spune ce date s-a trecut pe fisele voastre?
Mentionez ca sunt in saptamana 15+2 zile.
Multumesc, Mary
Strauti
Raspunsuri
ligia13 spune:
Personal nu inteleg intrebarea...
Dar despre triplu test in general s-a scis mult pe acest forum. Cauta prin paginile din forum si sigur vei gasi ceva folositor.
mitub spune:
Probabil are legatura cu ultima ecografie facuta. In general ecograful mentioneaza cand ar fi trebuit sa fie UM in functie de cat de dezvoltat este bebelusul, iar dr. adauga si data reala a UM (nu e neaparat obligatoriu ca si concepotia sa se fi produs exact la mijlocul perioadei). probabil insa ca medicul de la laborator a vrut sa treaca data conceptiei. Eventual roaga-i sa treaca pe foaia cu rezultate o gama mai mare de saptamani (de la 14 la 17) si te lamuresti cu dr. ta ce valori trebuie luate in considerare.
Sanatate,
Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 23 saptamani + (DPN 1 august)
Mary_25 spune:

Hai sa va intreb altfel:
1. V-ati facut triplu-test?
2. Vi s-a completat un formular special? Din cate am inteles formularul (care este in limba franceza) si analiza de sange sunt trimise in FRANTA. In acest formular se trec masuratori facute bb-lui.
3. Ce diferenta trebuie sa fie intre data primei zile a ultimei mentruatii si data debutului sarcinii? De la acest laborator (care este cel mai bun din TIMISOARA si nu numai, intrucat sunt aduse recoltari din toata tara!) mi s-a spus ca diferenta trebuie sa fie de maxim 14 zile, dar se poate sa fie diferenta mai mare daca nu ai avut ciclu regulat.
Daca nici acum nu m-ati inteles, nu stiu cum sa mai explic. Oricum mare importanta nu mai are, intrucat am fost de dimineata sa-mi reclteze sange si probabil ca formularul si proba sunt pe drum catre FRANTA. De repetat testul nu mai pot, pentru ca rezultatul il primesc peste 2 saptamani, deci.....................!
Dar sa speram ca totul este bine!

Mary
Strauti