Avortul spontan.

Avortul spontan. | Autor: Ely_S

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor.
Nu stiu daca s-a mai discuta subiectul.

As vrea daca se poate sa ma lamuriti si pe mine cum sta treaba.
Eu am mai citit,m-am uita pe diferite carti,dar cred ca e mai important ce se intampla,si cum se intampla in realitate( poti intelege mai bine).
Sper sa nu va deranjeze subiectul si nici nu doresc sa fiu indiscreta.

Mi s-a intamplat si mie o data.Sau cel putin cred ca a fost avort spontan(din ce am citit si mi-a zis doctorita-cam asta am inteles).
Nu foloseam nici o protectie si timp de vreo 6 luni nimic pana intr-o zi cand am vazut ca nu-mi vine.Ceea ce la mine se intampla f rar sa intarzie.Am asteptat si cred ca au trecut cam 3 sapt si am decis sa fac un test de sarcina.A iesit pozitiv.Noi eram incantati(sotul mai ales isi dorea f mult).Dar trebuia sa anuntam parintii.
Si au inceput: ca e prea devreme,ca nu stiti ce inseamna,ca pierdeti toata tineretea etc.
Noi am decis sa mergem la munte o sapt si sa ne decidem.
Eu nu aveam nici unul din semnele de sarcina(grata,pofta de mancare etc) doar ca nu aveam ciclu.
In primele doua zile totul ok.Si a treia zi de dim(cred ca se facuse cam o luna de cand ramasesem) singerare,cu chiaguri(era un rosu puternic).Si asa m-a tinut pana am fost la control ginecologic,dar si dupa.
Mi-a facut o ecografie si l-a localizat foarte greu(oare trebuia sa aud ceva la ecograf la aproape o luna-ca eu nu am auzit nimic).Doctorita mi-a zis ca cel mai bine sa fac avort ca sa nu apara complicatii.Adica era posibil un avort spontan(dar poate nu se elimina tot si atunci se pot produce infectii si multe altele).
In continuare aveam sangerari.Si am decis ca e mai bine sa fac avort.
Am facut avort cu anestezie generala(insa in continuare imi curgea sange si aveam dureri in zona abdominala).Am fost dupa o sapt la control si mi-a zis ca tre sa mai fac unul(de data asta doar anestezie locala)-dupa mi-am revenit si nu a mai fost nevoie de o alta interventie.
Nu stiu daca am procedat bine.Poate mai trebuia sa mai astept.Insa din ce am mai citit si am auzit(sangerarea este o cauza majora a avortului spontan+ ca am mai auzit si de malformatii si chestii inspaimantatoare).
Voua vi s-a intamplat?Voi cum ati procedat?

Ce vreau sa lamurim(daca se poate):
1.care sunt cauzele avortului spontan
2.este sangerarea un pericol
3.ce inseamna avortul spontan
4.care sunt avertizarile/semnele unui avort spontan
5.se poate duce o sarcina la bun sfarsit chiar daca apar semne de avort spontan
6.care ar fi cea mai buna varianta:sa faci avort sau sa astepti sa vezi ce se intampla
7.ce se poate face pt. a preveni avortul

Poate reusim sa lamurim unele aspecte si poate sa lamurim si alte fete care poate au intrebari pe aceasta tema.

Va .

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lauricipani spune:

Ely, in primul rand bine ai venit printre noi si sper sa ajungi si tu cat mai repede la mamici!!!

Cred ca ai pus prea multe intrebari complicate ca sa raspunda cineva in cateva cuvinte. Raspunsuri sunt milioane, si eu as putea sa-ti dau cateva ca am trecut de 4 ori prin asa ceva, dar imi este f greu sa vorbesc iar si iar...

Uite cum zic sa facem, citeste aici http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=46214 poate gasesti ceva raspunsuri. In cazul in care nu te lamuresti cat de cat vino la ASPIRANTE OPTIMISTE si cu mare drag fetele (inclusiv eu) te vor ajuta.
Succes!!!

"Rau e sa dai gres dar mai rau e sa nu fi incercat sa faci ceva. Pe lumea asta, nu obtii nimic fara efort."
-Theodore Roosevelt

laurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Draga Ely, din cate inteleg eu din mesajul tau, ai avut o sangerare puternica de culoare rosie, ceea ce indica in mod cert ca nu era deloc in regula cu sarcina, poate chiar oprire in evolutie, motiv pentru care probabil te-a si sfatuit dr. ta sa faci chiuretaj.
In al doilea rand nu prea e in regula nici faptul ca a fost necesar un al doilea chiuretaj, de data asta ma refer la profesionalismul dr. Poate ar fi bine sa te gandesti si la varianta cu schimbatul .
Iar ca sa-ti raspund pe scurt la intrebari:

la 1. si 3. sper ca te-a lamurit link-ul dat de Laurici

2.sangerarea nu este intotdeauna un pericol, dar daca e rosu si abundent, atunci e semnal de alarma...

4.avertizarile/semnele unui posibil avort spontan - sangerari (chiar si usoare), dureri de spate sau ca de ciclu (in special daca sunt insotite de sangerari), dar mai pot fi si altele...

5.DA, de multe ori sangerarile (usoare) nu duc neaparat la pierderea sarcinii, ele pot semnala si o lipsa de progesteron (tratabila pe parcursul sarcinii)

6.Cea mai buna varianta o va stabili medicul; daca sarcina este oprita in evolutie atunci se poate opta pentru chiuretaj (eu personal asa am ales) pentru a evita stresul asteptarii...In plus, daca astepti sa se elimine de la sine, s-ar putea ca oricum sa fie nevoie ca avortul sa fie completat de chiutetaj. Asa ca pana la urma tot acolo ajungi...
Daca insa nu e oprita, este bine sa astepti, pentru ca repet, nu e obligatoriu sa pierzi sarcina.

7.ce se poate face pt. a preveni avortul? Hmmm, din pacate mai nimic...in afara de lasat de fumat, alimentatie sanatoasa si evitarea efortului si stresului pe parcurs.

Sper ca ti-am fost de folos, chiar daca m-am cam lungit...Iti doresc sanatate si sa devii cat mai curand mamica (inteleg ca iti doresti).
Pupicei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ely_S spune:

Buna fetelor.
Multumesc pentru raspunsuri.

Eu am mai raspuns o data dar nu stiu de ce nu mi s-a inregistrat mesajul(dar am inteles ca au fost unele probleme cu site-ul-si probabil ca din cauza asta).
Amely,adevrul e ca profesionalismul doctoritei a lasat mult de dorit.Acum am schimbat doctorita,dar din ce se zice pe aici nici doctorita asta nu e prea buna.

Am inteles ca trebuie dupa un avort niste investighatii,analize etc. doctorita fosta nu mi-a zis nimic si uite asa nici eu nu stiu nici pana acum care a fost cauza.De umat nu mai fumama de aproape un an(nici eu ici sotu),incercam sa mancam destul de echilibrat.Mi-am facut decurand un set de analize si mi-a iesit toxoplasmoza-pozitiv mi-am facut un test de aviditate si doc. mi-a zis ca infectia s-a produs mai de mult.Si ma gandesc ca poate tot asta sa fi fost problema.

Nu stiu,e nasol,nu vreau sa ma gandesc ca e posibil sa am predispozitie pentru pierderea sarcinilor.Am inteles ca e si o chestie genetica-adica daca mamele noaste au avut probleme e posibil sa avem si noi-stiti ceva de cenul asta?
Acum n-am mai incercat in ultima vreme-pentru ca mai am un an si imi termin facultatea si ma gandesc sa nu ma stresez si in acelasi timp sa stresez si un posibil bebe.

Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

uff si eu care credeam ca acum se intampla! m-ai pus pe jar, dar io-s de vina am inteles gresit. din ceea ce stiu eu nu este ereditara chestia.

Mergi la inceput

si eu stiu la fel. mama, de ex. n-a pierdut nici o sarcina (cu exceptia chiuretajului dorit de ea), pe cand eu - da...

"Este mult mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Mergi la inceput

...si e valabil si invers: prietena mea cea mai buna a dus la bun sfarsit si prima si a doua sarcina, fara probleme, pe cand mama ei a ramas dupa n tratamente, sora mamei nu a putut avea niciodata copii, si mai cunosc alte exemple...
Asa ca stai linistita, poti sa ramai chiar daca sunt antecedente in familie.
Pupicei

"Este mult mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florypop spune:

quote:
Originally posted by Ely_S

Amely,adevrul e ca profesionalismul doctoritei a lasat mult de dorit.Acum am schimbat doctorita,dar din ce se zice pe aici nici doctorita asta nu e prea buna.

Ely_S

Ar fi bine daca ai spune numele respectivei, pentru ca ai face un bine probabil multor paciente ale acestei "doctorite".

Te pup,

Flory si Andrei (27 Nov 2004)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/florypop/my_photos

Mergi la inceput