Alerta Menogon!!!

Alerta Menogon!!! | Autor: Kariris

Link direct la acest mesaj

Fetelor, eu una, o iau razna!
De ieri de pe la pranz sunt intr-o continua activitate de cercetare si investigatii referitor la procurarea menogonului si sa va spun ce am aflat: din 3 surse diferite am aflat ca nu se mai fabrica menogon.
Sursele:1. O farmacista din Brasov, pusa de mine sa gaseasca menogon, suna in Bucuresti la depozitul Fildas (care furnizeaza menogonul) si i se spune ca nu se mai fabrica menogon si ca nu se va mai aduce in tara.
2. O alta cunostinta de a mea, coleg si de serviciu de altfel suna la o prietena de familie farmacista in Bucuresti, care se intereseaza si ea la nu stiu ce depozit (nu stiu daca la Fildas sau la altul) si i se spune ca menogon nu se mai fabrica si nu se va mai aduce in Romania.
3. Un partener de afaceri polonez, pe care l-am sunat eu ieri chiar cand era la nush ce eveniment pentru omagii aduse Papei (proasta inspiratie am avut sa-l sun), a venit azi in Romania si inainte sa plece la aeroport in Varsovia, a intrebat la 2 farmacii de menogon si i s-a raspuns ca... menogon nu se mai fabrica si nu se va mai aduce in Polonia niciodata.

Mai am de verificat o sursa chiar din "patria muma" a menogonului - Germania (acolo se fabrica), dar persoana nu raspunde la telefon deocamdata.

Raspuns contrar am obtinut eu cand am sunat azi la Fildas, insa am spus ca sunt o simpla clienta si nu reprezint nici o farmacie si....mi s-a spus ca intr-adevar nu au avut de vreo 3 saptamani dar ca au facut comanda si urmeaza sa apara pe piata cam intr-o saptamana.
Acum ma intreb : 3 farmaciste diferite din 2 tari diferite au obtinut informatii gresite iar eu pe cea corecta?!?

Si mai am o nedumerire: 1. Farmacistei din Brasov, de la Fildas i s-a spus ca nu vor mai aduce niciodata menogon, ci doar puregon.
2. Farmacistei solicitata de colegul meu i s-a spus ca in loc de menogon vor aduce Humegon, despre care m-am documentat si are aceeasi substanta activa, respectiv menotropina. iar singura diferenta este ca humegonul este fabricat de Organon, Olanda si nu in Germania (ca menogonul).
3. Iar farmacistele din Polonia au spus ambele ca in loc de menogon vor aduce Menopur la pretul de aprox. 100 Euro cutia de 5 flacoane. Menopur nu am gasit sa studiez ce substanta activa are.

Eu nu stiu ce sa mai cred, situatia este foarte albastra mai ales pentru cele care au inceput cu menogon; daca va aparea totusi humegonul care sigur va fi mai scump, va mai fi totusi o speranta pentru ca macar vom putea combina menogonul cu humegonul (fiind acelasi lucru) cele care deja avem ceva provizii de menogon sau am inceput tratamentul cu menogon.

Eu am deja 41 de fiole de menogon si mai vroiam vreo 20 -25 sa imi ajunga sigur. Acum ma aflu in situatia ca chiar nu stiu ce sa fac cu ele; daca nu va apare humegonul (sau ideal ar fi totusi menogon) va trebui sa le dau cuiva care a inceput tratamentul si mai are nevoie! Iar eu nu stiu ce o sa fac!

A! si mai vroiam sa va spun ceva: am citit in Memomed-ul din 2005 la reactii adverse menogon - hipergoagulabilitate si rar, tromboembolii!!! Cred ca de aia iesim toate cu sindromul asta, mai ales cele care am facut stimulare cu menogon! Ar trebui sa ni se dea tuturor tromboass sau ceva tinand cont de acest risc in urma tratamentului!

Fetelor va rog sa mai incercati si voi sa aflati ceva ca totusi... ceva nu-i in regula! prea multe contradictii! Sau sa cred cele 3 raspunsuri aproape identice?

Oricum eu azi mai fac forari in Germania, Belgia, Franta si Portugalia.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luli spune:

NU POT SA CRED UNA CA ASTA!!!!!
CHIAR E CUMPLIT!!!

Luli si ... atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurabyby spune:

mergi in spate la magazinul Unirea la farmacia DN2A si gasesti acolo ,eu de acolo am luat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luli spune:

cand?

Luli si ... atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Laura, da stiu si eu de 2NA, dar NU mai au de mult si n-au mai adus; eu nu degeaba am ajuns la depozitul central care aprovizioneaza toata tara cu astfel de medicamente... in nici o farmacie nu mai au pe stoc iar depozitul Fildas e gol; de aceea am apelat la cunostinte din alte orase sau chiar din alte tari; situatia e clara, in sensul ca nu mai e pe nicaieri si neclara dupa cum reiese din primul meu mesaj; mai fac sapaturi oricum! In seara asta sper sa reusesc sa vorbesc in Germania. Sunt curioasa insa daca d-na Szabo (Ungaria) mai are in farmacie?!
O s-o sun si pe dansa maine probabil pentru ca nu am nr. la mine.

Mergi la inceput

Fetelor, SUNT PLINA DE DRACI!!!
M-au luat de fraiera cei de la Fildas, azi cand i-am sunat, probabil pentru ca le-am spus ca sunt o clienta si nu farmacista; trebuia sa mint ca sa aud cu urechile mele adevarul!
Acum 2 secunde am inchis telefonul...am vorbit la Farmacia 2NA si doaamna farmacista mi-a raspuns CLAR: nu avem si nici nu o sa mai avem pentru ca nu se mai fabrica! Incercati puregon!
Am pus-o fetelor, rau de tot!!! si nu stia nimic despre Humegon...deci am pus-o definitiv si la bani si la efecte.....
DOAMNE CE GHINION!!!!

Mergi la inceput

am luat acum 2 saptamini de la 2NA .daca nu gasesti suna la clinica MED-NEWLIFE are sigur e 15 euro fiola de menogon.

Mergi la inceput

Laura, cu riscul ca o sa spui ca-s nebuna sau a naibii, te-as ruga sa intelegi ca nu am postat subiectul asta din motiv de plictiseala, ci pentru ca ma intereseaza si nu numai pe mine; sunt fete care au inceput deja tratamentul si nu le ajung fiolele, iar ele chiar nu au timp si nervi sa umble aiurea dupa cai verzi pe pereti. Am sunat la New Med Life si mi s-a spus ca nu au comercializat niciodata menogon; (probabil ca au furnizat doar celor care au facut acolo fiv), asa ca te-as ruga sa nu mai dai informatii neverificate. Iar la 2NA mi-a spus ca nu mai au de aproape o luna.
Am postat acest subiect pentru ca am nevoie de ajutor. Stim marea majoritate unde s-a comercializat menogon in decursul timpului. Intrebarea ar fi unde se mai poate gasi acum?

Fetelor, am vorbit cu doamna Szabo si mi-a spus ca mai are ceva fiole in farmacie (in jur de 35 de fiole, in afara de cele 35 pe care i le-am solicitat eu aseara si pe care a promis ca mi le va aduce in week-end). Deci aseara cand am vb eu cu dansa, mai avea cam 7 cutii pe stoc. A spus ca nu a mai facut comanda cam din nov-dec, pt ca nu a mai avut cereri. Dansa nu stia ca nu se mai fabrica, dar eu am verificat si in Germania si asa este. Insa se pare ca in Romania va apare Humegonul (menotropina) deci tot ca menogonul. Am aflat azi dimineata de la Tia ca si Menopurul de care spuneau polonezele e tot menotropina, deci tot menogon.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MickeyD spune:

Daca sunteti in Bucuresti si aveti nevoie de Menogon, este o farmacie pe Calea Mosilor care are. Va dau nr de tel, puteti suna si va spune cand poate sa va aduca 021 211 9560.
Sper sa va fie de folos
3 saptamani

Mergi la inceput

nu trebuie sa fii suparata pe mine dar eu am luat de la farmacia 2NA,vrei sa crezi de bine,iar de la med-new-life la fel,intradevar eu acolo am facut dar nu am stiut ca nu vand decat la cei care fac acolo.nu ttebuie sa fii suparata pe mine eu am vrut sa te ajut.tu crezi ce vrei....

Mergi la inceput

Te cred Laura si te rog sa ma scuzi daca am fost rautacioasa dar ieri eram intr-o pasa foarte proasta, ma saturasem sa tot sun si sa nu aiba nimeni. Uite un ca sa ma ierti.

La farmacia pe care a indicat-o Mickey intr-adevar ieri mai aveau 11 fiole. Mie nu-mi ajung oricum, dar e bine de stiut. Va pup.

Mergi la inceput