Copilasi iunie-iulie 2003 (49)
Raspunsuri - Pagina 2
Kehleyr spune:
Neatza fetelor,
Romana_74 felicitari pentru baietel . Vad ca voi Romanele trageti la baietei . Sa fie o sarcina usoara in continuare!!
Romana eu cred ca ar fi bine sa iti faci totusi niste analize... Probabil ca deja fiind a treia sarcina esti mai relaxata dar macar sa stii cum stai cu una alta. Nu neaparat triplu test (probabil pe acela ti l-a recomandat automat din cauza varstei), dar macar niste analize de sange si de urina... Si ai grija cu efortul si cu burtica, stiu ca nu prea are cine sa te ajute, dar totusi este periculos, menajeaza-te .
Bobi cum merge cu job-urile?
Gio, tu ai inceput serviciul? Ca nu mai stiu
Catan ce frumoasa si buclata este piticuta ta . Sa-ti traiasca!! Si am citi si ca deja incepe sa vorbeasca in doua limbi, felicitari!
Madishor mi-ai dat emotii cu inceputul acela de fraza . Eu am fire albe de haaaaat... nici nu mai stiu de cand. Dar refuz sa ma vopsesc . Nici Stefa nu mananca salata, probabil tot din cauza culorii. Desi spanac sau urzici mananca, e drept ca nu simple, ci amestecate in pilaf...
Amik mi-ai inspirat buna dispozitie de dimineata cu atitudinea ta pozitiva, multumesc!!!
Sa stii ca boxerii in pofida infatisarii lor fioroase sunt dintre cei mai pasnici caini. Ba chiar se spune ca iubesc foarte mult copiii!
Noi nu avem probleme cu aglomeratia ca nu am prea dus-o, sau cand mergem nu o scap din ochi.
Madic, cum merge acomodarea cu bona cea noua?
Fata mea iubeste foarte mult toti cainii, cred ca si din cauza ca este obisnuita cu Clara si cu Lady. Acu vreo doua seri am surprins-o luand-o pe Clara de gat si pupand-o . Noroc ca nu a zis nimic Clara, cred ca era prea socata de tupeu . Iar in parc merge la toate potaile, si eu o las, pentru ca vreau sa nu ii fie frica de animale si sa le iubeasca.
Maria_m_m, Marox, pufulet, nu ati mai zis demult nimic!
Elena, nu-i frumos din partea ta sa ne lipsesti de prezenta ta tonica. Unele dintre noi nu vin la intalnire diseara
Beam me up, Scotty, there is no intelligent life down here...
anamaria spune:
saluti fetelor!
suze ca sunt pisaloaga, poate, am postat si la 'discutii generale', dar pe voi va simt asa, mai aproape de suflet, si nu pot sa nu va povestesc!!!
Noaptea trecuta am dormit cu Tudor la spital. Daca nu mai fusesem pe acolo de vreo 2 ani, credeam ca s-a schimbat ceva – NICI GAND !!! Poate doar ca am avut noroc si era de garda o doctorita tanara si cumsecade, draguta, si doua asistente la fel – au vorbit frumos cu tudor, incercand sa-l mentina calm si sa nu se sperie…
Gasise un tub cu crema (trocevasiin) si si-a facut de lucru cu el, i-a scos dopul si a tasnit crema afara, toate astea in 2 minute cat n-am fost atenti la el. Nu aveam cum sa fim siguri ca nu cumva il bagase si in gura, asa ca ...a trebuit sa-i faca spalaturi stomacale si normal ca el a fost foarte speriat si a plans mult, dadea din picioare… a lovit-o destul de ‘sanatos’ pe una din asistente, mi-am cerut scuze ca imi scapase unul dintre piciorusele lui, pe care trebuia sa le tin intre ale mele, ea l-a pupat pe capusor si-a zis ca nu-i bai, are si ea pui acasa. Toate florile pt ele, mai ales ca nu a fost vorba nicum de vreo recompensa, asta le-a dat-o sotul meu la final, cand oricum isi facusera datoria minunat de bine!
Cam atat de bine, ca de-acum incep cu bilele negre. Cum spuneam, in timp ce bebe plangea de zor si dr cu cele doua asistente faceau ce aveau de facut, o a 3-a asistenta (mai in varsta, sefa probabil) se ocupa de hartogaraie: nume, varsta copil, al catelea copil este, adresa domiciliu (cu cate camere este apartamentul?! – asta nu prea inteleg ce importanta are la spital, poate se fac statistici, ceva???), nume parinti, serviciile noastre, samd.
In fine cred ca pe la ora 23 s-a terminat totul, i-au luat si sange pt probe toxicologice, alt plans alta distractie, si apoi ne-au rugat sa mergem la alta doamna dr care sa-l interneze – dr de garda pe sectia de copii 0-3 ani. Aici, din nou a verificat datele din fisa, a mai scris si ea ceva acolo, l-a ascultat pe pui la plamani fara sa-l trezeasca – el intre timp, de atata chin si plans, adormise bustean la mine in brate! , tot suspinand si-n somn de-ti rupea sufletul... si ne-a recomandat sa dormim totusi la spital, pt supraveghere.
Ne-am executat, si am ajuns la et 6, unde alte doua asistente trebuiau sa ne ‘cazeze’. S-au uitat ele una la alta, cum ca sa se consulte ce saloane au libere... noi cred ca eram atat de obositi si terminati de emotii ca nu ne-am dat seama sa ‘marcam’ pt o rezerva, asa ca au hotarat sa ne duca la salonul ‘reanimare’. Asata s-a dovedit a fi un salon de vreo 8 paturi, era doar unul liber, restul erau mamici cam tuciurii si bebeii lor; eu n-am nimic cu ei, doar ca cam miros, plus ca atatia insi intr-un salon... Si am dat-o repede spre ingrijitoarea care ne condusese la salon: “parca d-na dr zisese ceva de-o rezerva?!”. Ii fac repede semn lui tati, sa se duca sa trateze cu asistentele, dar nu s-a miscat destul de repede, si am ajuns toti odata, in fine, pana la urma s-a gasit si rezerva mult-dorita, doar pt un bolnav cu mami lui. Cum tati nu apucase sa dea ‘atentia’, mi-a lasta mie banii, ca incepusera tratamentele si nu a vrut sa le deranjeze pe asistente. El a plecat sa aduca de acasa pijamale si altele, eu am ramas cu bebe care dormea...
Ingrijitoarea ne-a adus cerceafuri curate, si o paturica curata de copil. In concluzie, asistenta medicala pt copiii mici asigura totul pt bebe, iar pt mama care sta cu el doar un pat cu cearceaf curat: despre perna sau patura nu zice nimeni nimic, nu??? Nu ma plang, asta a fost inca un semn de la Dumnezeu sa nu mai fiu trista ca n-am dimensiuni de fotomodel, ci doar 1,5 m inaltime, asa ca am incaput amandoi sub patura de bebe...
Acuma, la 12 noaptea, ora de tratamente, adica injectii la bebelusi... si credeati ca vin doamnele asistente in fiecare salon, la paturi, sa le faca??? NU, nici vorba! Se striga pe hol ca e ora de tratamente, si se cheama mamicile cu puii, care stau frumusel la coada pe hol, plangand de mama focului, treziti din somn si cu frica intepaturii... Tot scandalul dureaza mai bine de o ora, pana ajung toti sa fie alinati si re-adormiti. (desi cred ca si acest tratament se face selectiv, de ex eu cand am mai fost internata veneau sa faca injectiile la pat, ca avea ‘taxa’ asigurata... dar cum majoritatea celor pe care i-am vazut acolo erau oameni simpli, cel putin dupa haine, ei probabil nu merita acest ‘tratament de lux’!!!)
Cand au terminat cu injectiile, una din asistente apare ca o raza la noi, aprinde lumina (era un singur bec in rezerva, de vreo 100 de watti, cred) si zice suav: “am venit si eu sa-l vad...” cu buzunarul larg deschis spre mine! Pun taxa la buzunar, sper sa fie multumita si sa plece repede ca vorbeste cam tare si doar-doar n-o sa se trezeasca puiul... Da de unde, cum a zis ea ‘multam frumos’ si a iesit bufnind usa (aici n-are vina, ca usa respectiva si sa fi vrut s-o inchizi fara zgomot, nu puteai!!!), hop s-a sculat si Tudor, plangad!
A sosit si tati cu bagajele, profit de ocazie sa merg la toaleta, ca sa nu stea piuiul singur. Aici... o adevarata aventura!!! Pute a tigari de simti ca dai direct in cancer pulmonar, ca desi legea interzice fumatul in spital, la wc se pare ca nu e tot in spital... si dupa cum arata eu zic cu siguranta ca nu este, chiar si in gara de nord erau wc-uri mai curate si igienice!!! Deci toaleta, are o prima incapere unde e chiuveta (aici se si fumeaza) si alta unde e wc-ul. In total, doua usi, asta pt a fi in siguranata si intimitate in timp ce-ti faci linistita nevoile cu doua usi deschise, ca nici una nu mai avea broasca/ clanta/ zavor sau alt dispozitiv de inchis! In fine, ar fi ramas varianta sa tii usa cu mana, dar din cele ce urmeaza se va dovedi imposibila! Wc-ul se afla intr-o balta de fecale, noroc ca din constructie e pus pe un fel de piedestal, cu 5 cm mai sus decat podeaua, asa ca ma urc si eu pe varfuri acolo (ca n-am loc sa pun decat poantele, ca la balet), injur in gand ideea de a ma fi imbracat cu jeansii evazati, care atarna periculos, resusesc cum-necum sa ma pozitionez, tinandu-ma cu o mana de perete si cu cealalta de pantaloni, nu care cumva sa se atinga de maria-sa wc, care vazuse el poate si vremuri mai bune, da acuma era plin si de voma, pe langa altele... si am jurat ca asta e ultima data cand ma mai aventurez astfel la wc in spital! (ca urmare, desi n-o fi frumos, e macar sanatos, dimineata am luat frumos scaunul si am facut la chiuveta, am spalat-o apoi frumusel, si gata!!! – noroc ca dadusem pana la urma de luxul sa stau singura in rezerva, altfel cine stie cum arata dupa alte cateva ore wc-ul respectiv, si as fi facut blocaj renal!)
Una peste alta, Tudor a trecut cu bine noaptea, am reusit sa atipesc si eu candva intre 1 si 5 dimineata, ca la 5 a re-inceput balciul cu tratamentele. Noroc ca Tudor era atat de obosit ca nu s-a deranjat. Pe la 7.30 a venit dr si a vazut ca e bine, asa ca am sters-o rapid de acolo, si sper sa nu mai ajung prea curand, sau ca pana atunci sa se faca spitale particulare, ca la astea de stat nu vad cum si cand se vor schimba lucrurile...
in rest, ce sa mai zic, tudor gusta salata verde, dar nu pare prea interesat, nu mai mult decat sa se joace cu mainile in castronul plin de salata!!!
cu caiinii este si el foarte prieten, ii mangaie si-i iubeste, pana ii vine ideea sa se joace cu ei fotbal cu vreo piatra, si atunci trebe sa fiu pe faza, pt ca iubesc cainii, da' mai mult il iubesc pe fiu-meu!
fire albe am si eu destul, da oricum ma vopsesc din an in pasti, si finca mi-s blonda, nu e chiar saritor in ochi! si oricum, am mai putin decat consortul, asta ca sa va dati sema ce zile fripte ii fac si ce dragutz e el cu mine!
anamaria, mami lui Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze: http://photos.yahoo.com/mirmirion
http://community.webshots.com/user/miremirion
Kehleyr spune:
Offf, Anamaria, ca la noi la nimenea . E de rasu-plansu', zau asa. Numai in spital sa nu ajungi. Unde am fost eu internata cand am nascut, era mai bine, dar oricum de asta am si ales spitalul respectiv...
Dar de ce v-ati internat? Parca erati cu varicela, nu? Asta nu se trateaza si acasa? Ce injectii?
aditzu spune:
Buna fetele,
Venim si noi la intalnire, soacra-mea s-a aratat dispusa sa vina sa stea cu Irina, de fapt a sarit in sus de bucurie. In martie a stat mai mult ea cu Iri si cred ca s-a obisnuit, de la 1 aprilie a venit bona, asa ca brusc soacra-mea s-a trezit fara ocupatie si acum e dornica sa vina la mine.
Anamaria - imi pare rau ca a trebuit sa treceti prin asa ceva, dar macar bine ca Tudor n-a patit nimic.
Adi - dupa cum ma uit eu pe harta traseelor RATB , cred ca tranvaiul 5 e cea mai buna alegere, te duce direct la Waterloo.
Uite aici link-ul ca sa verifici.
http://www.miculparis.ro/html_misc/harta_ratb.html
Madishor - spre rusinea mea eu inca n-am incercat sa-i dau salata Irinei, dar o sa iau masuri, oricum nu-mi fac sperante.
Iar la faza cu adormitul ce sa-ti spun nu o lua asa de tragic ca se poate si mai rau, de exemplu eu nu am voie sa ies din camera pana nu adoarme Irine, iar in timpul asta trebuie sa-i spun toate poeziile si toate cantecelele care le stiu de cate 3-4 ori fiecare.
Azi de dimineata la 7 cand m-am dus sa-i dau laptele, Irina cu ochii inchisi, inca sfoarind, mi-a zis "pu, pu" adica in casuta din padure si " motanu" adica un motan cat un pisoi, asa ca am avut program artistic dimineata.
Pa, Adi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/irinuca03/my_photos
crisotexa spune:
Ca mi-am adus aminte Kehleyr, miercuri film, joi opera.... ce mai program...
Referitor la spitale si doctori, pentru mine e foarte clar, e vorba de sansa. Pai Marta a zis ca a avut noroc la Giulesti... Ce-am vazut si patit eu acolo cand am pierdut sarcina... nu am mai povestit ca era Romana gravidutza (deja are statut permanent vad) si nu era cazul.
Catan, ce frumoasa e printesa ta!!! De lipicioasa o stiu eu bine!! Ce mi-a mai alinat ea dorul cand am fost la voi...
Madishor, pai tu cu doi copii nu vrei chiar nici un fir de par alb???? he, he, ce vise..
Pup si ne vedem
alexandrueduard spune:
Dana: Anamaria s-a internat cu Tudor pt ca ii era frica sa nu fi inghitit unguent din tubul cu care se juca. Bogdan este cel cu varicela.
Amik: asa e: primavara asta te face sa iubesti mai mult ca de obicei. Eu ma uitam dimineata ,in drum spre parc, la copacii care incep sa infloreasca.....superb.
Magdone: asa patesc si eu cu Alex. Tot ce gaseste la alti copii e mai frumos ca ce are el, chiar daca e la fel.
Anamaria: sanatate multa piticilor. Au iesit analizele de la toxicologie? Despre spitale ce sa mai spunem, astea sunt si nu avem ce face.
Va pup!
Magda si Alex(1 anisor si 8 luni)
http://community.webshots.com/user/edyalex
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
anamaria spune:
quote:
Originally posted by Kehleyr
Offf, Anamaria, ca la noi la nimenea . E de rasu-plansu', zau asa. Numai in spital sa nu ajungi. Unde am fost eu internata cand am nascut, era mai bine, dar oricum de asta am si ales spitalul respectiv...
Dar de ce v-ati internat? Parca erati cu varicela, nu? Asta nu se trateaza si acasa? Ce injectii?
cum ziceam acolo in masajul ala de lung-metraj, Tudor a desfacut aseara pe la 9 jumate un tub cu crema de-a mea, trocsevasin, (cu care imi dadeam la o vanataie de la fund, de la niste injectii), si pt ca in minutele alea 2-3 cat si-a facut el de lucru cu tubul resp. noi nu am vazut ce si cum, ne-am speriat ca poate ar fi papat din el! cum era seara si urma somnul de noapte, ne-am hotarat sa mergem la spital, i-au facut spalaturi la stomac.
povestea cu injectiile era legata de celelte mamici, internate cu puii, nu de noi, doar ca mie mi s-a parut tare ciudat si inuman sa fie nevoite sa stea la usa asistentelor, la coada, cu copilasii in brate... ca doar nu-i mare lucru sa mearga ele cu un carucior de-ala special la fiecare in salon, nu???
varicela este, dar la bogdan, pe tudor il asteptam sa vedem daca face sau nu, pana cam pe 20 ale luni, max.
anamaria, mami lui Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze: http://photos.yahoo.com/mirmirion
http://community.webshots.com/user/miremirion
romana spune:
Amik: Geamurile le-am spalat cind dormeau, dar am dat cu aspiratorul cind erau trezi. L-am pus pe Alin in patutul lui chiar daca a protestat, iar Cristi ma “ajuta”, normal. Doar la adunatul jucariilor , hirtiilor era martor. Am avut noroc ieri ca au dormit amindoi mai mult la prinz, iar mincare facusem cu o zi inainte.
Sint dragute fetitele care-si imping caruciorul cu papusa. Imi plac si mie la nebunie.
Nici Cristi nu prea are treaba si se indeparteaza de mine, eu ma duc citiva pasi si cind vede ca e treaba serioasa vine alergind la mine.
Catan: Nu sint chiar mamica-model, dar ma straduiesc sa fac si eu cit pot mai mult. Partea proasta e ca uneori , dimineata sint cam ametita si fara puteri. Banuiesc ca e de la tensiunea mica. Trei zile la rind am baut un pic de cafea, dar mi-e frica sa nu pateasca ceva bb din burtica.
Voi ati baut cafea in timpul sarcinii?
Madishor: Las’ ca nu-i bai un fir-doua albe. E semn de maturitate. Si-apoi cum sa fie altfel cu doi copii (din ce in ce mai mari)?! Sanatosi sa fiti!
Anamaria: Of …prin cite ati mai trecut in spital! Si cind te gindesti cit sufera cei mititei si mamicile alaturi de ei. Numai copil bolnav sa nu ai si mai ales sa nu ajungi in spital. Eu cred ca refuzam sa stau peste noapte acolo. Luam copilul si plecam acasa.
Crisotexa: Asta e ultimul bebe ca am stabilit ca trei sint “suficienti”. Asa ca la anul nu mai sint gravida.
Romana si baietii
http://www.geocities.com/bebe_iunie_iulie_2003
si mail pentru poze
bebe_iunie_iulie_2003@yahoo.com
Nulla dies sine linea!
gio spune:
Buna fetele,
ne vedem joi, da???
Anamaria, naspa experienta cu spitalul..multa sanatate!!!!
Dana , oficial de luni sunt in campul muncii, cu contract semnat, totul in regula. sa speram ca va fi bine.
Va pup pe toate!
If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....
cgaby spune:
anamaria - te inteleg...groaznic in spitale..si nesimtire cat cuprinde! numai bolnav sa nu fi! sper ca acum tudor este bine...si a uitat prin ce a trecut!
aditzu - copii nostri sunt cumva rude? ca si stefi imi aplica acelasi "tratament" cu cantecele si cu stat langa el pana adoarme si iesit din camera in varful picioarelor sa nu se trezeasca!
pupici
ne vedem
cgaby
http://community.webshots.com/user/cgaby100