prea pudic??

prea pudic?? | Autor: mamica dulce

Link direct la acest mesaj

puiul meu are 2 ani si 4 luni si e foarte..infipt in pampersiE foarte independent,se descurca singur,isi gaseste ocupatie,se joaca cu alti copii(cel mai frecvent o face pe sefu'-(poate aveti experiente de impartasit plus solutii)e bun si intelegator in general..e foarte bine dezvoltat,arata lejer cu un an macar mai mult,stie ca.i frumos ca i-o spun zilnic si e tare mandru si se admira in oglinda:)..ce mai..un baietel vesel si fara probleme..pana se ajunge la schimbat!
aici incepe cosmarul pentru ca NU SUPORTA sa-l schimb,nici de pampers dar mai ales de bluzita,de body..adica nu suporta sa sa stea in pielea goala va rog sa ma credeti ca zilnic plange de mi se rupe inima si se zbate,nu ma lasa sa-i dau jos bluzita sau pantalonii,sa stea fara sosete.
Unde il schimb sigur nu e racoare..si oricum reactia lui nu e aceea ca i-ar fi frig,pur si simplu refuza sa fie schimbat de bluzita...si cum mai plange si cat de greu il dezbrac (isi trage bluza inapoi,tine coatele strans,se smulge.
Stiu ca unii copii au o "faza pudica" a avut-o si sora mea dar avea macar vreo 4-5 ani cand a inceput.
Ati trecut prin asta?
Nu merge cu explicatii(uite mami ca esti transpirat sau te-ai udat cu ceasca de apa etc)nici cu pacaleli (hai sa-ti dau bluzita cu nu-s ce maimutoi-foarte rar reusesc asa)..i se pune pata si sanatate!
si asta dureaza deja de cateva luni bune si in ultimul timp parca nici nu mai am rabdare cand macar o data pe zi face taraboiul asta.
-..eu sper sa.i treaca la vara cand o sa stea de voie-de nevoie mai mult dezbracat..

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Si Robert se mai impotriveste la dezbracat si la schimbat, dar sunt convinsa ca o face din incapatanare si nu in pudoare fata de mine. Cred ca e mult prea devreme pentru asa ceva. Ba chiar s-a intamplat de cateva ori sa nu mai vrea hainele noi si pampersii si sa stea vreo 5 minute in pielea goala - asta in semn de protest ca mi-am permis sa-l dezbrac fara acordul lui. Dar, vorba ta, bine ca vine vara si o sa-i imbracam mai sumar - s-or fi saturat si ei de atatea haine peste haine.

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Mamico Dulce...e doar o faza si nu cred ca are nici o legatura cu pudoarea ci cu faptul ca nu este el in control la imbracat/dezbracat. Cu Alex am trecut prin faza asta tot intre 2 si 3 ani. Nu vroia sa il schimb deloc pina m-am prins ca trebuia sa-i dau lui sa aleaga ce vrea pe el si sa nu il fortez (adevarat atunci cind trebuia sa plec undeva la timp iar imbracatul se lungea vreo 30 min...simteam cum imi ies peri albi instantaneu).

Alex facea la fel cu coatele (inca are faza asta daca tricoul pe care il ofer nu este exact pe stilul lui in ziua respectiva) si am renuntat la stilul de body (prins intre picioruse) si l-am trecut la t-shirt.
Il duceam la dulap sa isi aleaga singur ce vrea (acum imi da si indicatii ce si cum) si pina la urma ii sclipea ceva...

Rabdare, ca trece (cu vreo doujde fire albe)....

Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)

People who say they sleep like a baby usually don't have one.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

mda..m-am convins ca nu e pudoare(cel putin nu inca) ci incapatanare si fenomenul "i se pune pata".
oricum e frustrant...o sa fac mai des ce a sugerat ocebine,sa.l pun sa.si aleaga ce vrea,deja are dorinte clar impuse,din moment ce are doua perechi de adidasi de firma,frumosi de pica..nu! el vrea (si poarta non-stop-inclusiv ca papuci de casa niste galosi(draguti si astia) cu Bob the builder din musama dar pe care a fost musai sa-i cumpar odata cu perechea de Nike.
Daca el e bucuros..ce mai conteaza,nu?

Mergi la inceput