Viata unei fetite depinde de 50 milioane de lei

Viata unei fetite depinde de 50 milioane de lei | Autor: MMaria

Link direct la acest mesaj

Saracia parintilor si nepasarea oamenilor ar putea ucide un copil
O fetita de 3 anisori poate oricand sa moara pentru ca parintii nu au 50 de milioane pentru operatie
Parintii sunt convinsi ca micuta lor va muri doar pentru ca ei nu au bani pentru “operatia salvatoare”. Pentru ea orele, nu saptaminile, sunt numarate.



Am citit ieri (2 Aprilie 2005) in “Jurnalul National” un articol la care nu pot sa raman indiferenta. Din acest motiv m-am hotarat sa o ajut si, in acelasi timp, sa fac cunoscut acest caz poate mai sunt oameni care o pot ajuta pe aceasta fetita.
Larisa, un copil de 3 anisori din Targu Frumos, judetul Iasi, care traieste doar datorita unor interventii periodice, intrucat fetitei i se introduce un cateter pana in inima. Acesta procedura este una cumplit de dureroasa intrucat Larisa nu poate fi anesteziata pentru ca trupul ei nu reactioneaza la anumite medicamente. Operatia ar salva-o de aceste chinuri cumplite. Larisa sufera de o grava afectiune congenitala a inimii. Aceasta malformatie are insa remediu, dar pentru a ei corecrate trebuie 50 milioane de lei. Medicii, care ar putea remedia functionarea organului vital al Larisei printr-o interventie chirurgicala simpla, amana aparent fara motiv efectuarea operatiei. Rudele fetitei sunt disperate, copilul e din ce in ce mai bolnav, iar parintii sunt epuizati psihic si fizic: “Din Martie 2004, medicii ne-au amanat pana in septembrie, in septembrie ne-au zis ca anestezistul e plecat in SUA si tot asa. Acum ne-au programat pentru aprilie anul acesta, dar nu suntem siguri de nimic. Suntem convinsi acum de faptul ca numai pentru motivul ca nu avem bani suficienti sa dam in stanga si in dreapta fetita noastra nu a fost inca operata. Nu ne-ar surprinde amanarea in continuare a interventiei, ceea ce ar duce practic la pierderea copilului. Oricum, noi deja am cheltuit cel putin 30 de milioane pentru tratamentul, analizele necesare. Dar nu au fost de ajuns. Iar acum trebuie alte 50 de milioane pentru efectuarea operatiei. Cel mai mult costa un fel de proteza, ca inima ei e ca o casa cu doar trei pereti. Mai trebuie si pentru investigatiile cu dispozitivul Doppler, cum am facut si pana acum de nenumarate ori. Insa chiar nu mai avem de unde sa scaotem bani. Si asa avem rate pentru imprumuturile necesare deja contractate” spune mama fetitei.

Dupa atata durere, Larisa a ajunsa sa tipe doar cand vede peretii albi, asemanatori celor din spitale. Drama tinerilor parinti ai Larisei este cu atat mai cumplita cu cat Larisa este si va ramana singurul lor copil. Si asta pentru ca mama si tatal au RH negativ, iar medicii au spus ca un alt copil ar fi practic condamnat la suferinta unei boli cumplite.


“Ini-mama, inima!” asa spune Larisa cand o doare in piept. Ea nu poate rosi decat jumatati de cuvinte si, foarte rar, cuvinte intregi. Noapte sau zi, mama trebuie sa se scoale si sa-I faca masaj pana ii trece. Seara, adoarme greu si cei doi soti fac cu randul la leganat. Atunci, tarziu in noapte, ei isi amintesc ca trebuie sa faca rost de bani prntru medicamente. Fetita e putin anemica si are nevoie de fier, mananca putin si de aceea trebuie sa fie cat mai consistenta. Groaznic este in spital, cand fetitaLarisa plange fara oprire chiar si trei zile.

“Cineva ne-a dat 500.000 de lei si de atunci ne rugam pentru omul acela de cate ori mergem la biserica. Si mergem tare des…” spune bunica fetitei.


Daca puteti sa-i daruiti o farama de speratnta acestui copil, il gasiti in judetul Iasi, Targu Frumos, pe Str. Horia la nr. 1. Se pot face donatii in contul deschis pe numle Anton Lenuta Elena, la BRD filiala Targu Frumos, cu numarul: RO 04BRDE240SV3035 506 2400, iar mai multe informatii se pot obtine la telefon: 0232 71 13 90.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

MMaria, te rog mult sa verifici daca este vorba despre acelashi caz: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=46110 . Diferenta e numele- pe cealalta fetitza o cheama Maria si varsta, Larisa e putzin mai mare. In rest, totul - inclusiv diagnosticul e identic. Numai bine si Doamne ajuta
Acum am vazut ca este vorba despre aceeasi fetita.

Mergi la inceput