Clostibegyt?
Am facut cu ani in urma sase luni de stimulare cu Clostibegyt, dar a fost o stimulare facuta aiurea
, fara analize inaite, fara monitorizare,dr. de atunci nu a avut macar curiozitatea sa afle daca am trompele libere.
Dupa doi ani la indicatia altui medic am facut HSG si laparoscopia.
Acum dupa aproape 5 ani revin la dragul de Clostibegyt.![]()
Primele stimulari le-am facut trei luni din ziua a 5-a si alte trei luni(dupa trei pauza) din ziua a 2-a.
Dr. de acum mi-a recomandat din ziua a 3-a 2/zi 5zile.
Stie cineva dupa ce criterii se stabileste perioada in care sa se ia si doza la acest medicament?
Cu ce influienteaza faptul ca il iau mai repede sau mai tarziu ziua 2-a, a 3-a sau a 5-a(cum scrie si in prospect)?
Astazi e prima zi de ruschi si sunt tare nedumerita 

Ana
Raspunsuri
claudia_m spune:
te stimuleaza bine din prima!!eu am inceput cu 1/zi din ziua a 5-a la prima cura(5 zile), la fel cura 2, apoi trei cure cu 2/zi tot din ziua 5.probabil depinde si de ceea ce constata medicul la primul consult,din analize si pe parcursul monitorizarii(care la mine a fost saptamanala).vezi pe pagina infertilitate.ro la sectiunea de intrebari a dl.
T,s-ar putea sa afli mai multe. ![]()
psj spune:
Eu am luat din ziua a2-a cate 2 pe zi timp de 5 zile . In total 3 luni , fara nici un efect . Din pacate nu am facut monitorizare in per respectiva (asa ca nu stiu nici macar daca am avut ovulatie)pentru ca d-na dr. nu a considerat necesar , mai pleca si in concediu si eu am fost prea toanta ca sa ma duc la altcineva .
Dr. nu mi-a explicat de ce se da din ziua a 2-a , de fapt nici eu nu am insistat , mi-a zis doar ca "e mai bine". Din ce am mai citit , s-au facut niste studii in Canada si a rezultat ca la femeile care au luat din ziua a 2-a au avut rezultate mai bune decat cele care au luat din ziua a 5-a . Pe criteriul ca ar avea foliculii timp sa se dezvolte mai bine .
Anca Wish spune:
La un ciclu scurt de 27-28 de zile, Clostylbegitul se ia din ziua a 2-a sau a 3-a.
La ciclurile lungi, care trec de 30 de zile, se ia din ziua a 5-a.
Costylbegitul are un dezamavantaj de care io m-am lovit luna asta. Subtiaza endometru.
De cele mai multe ori se ia impareuna cu un estrogen (Premarin sau Estrofem).
anca...poate intr-o zi
http://community.webshots.com/user/ancawish
crinuta71 spune:
Eu, in prima tura, am luat Clostylbegit din ziua a doua, cate 2 tb./zi, timp de 5 zile. Apoi prin ziua a 10-13 faceam 5000 UI de Pregnyl (in functie de ce vedea dr. la eco vaginala). Am facut asa timp de 8 luni fara intrerupere, iar in luna a 8-a am facut un chist.
Apoi am interrupt 3 luni. Dupa am mai facut 4 luni fara intrerupere cu Clostylbegit, tot din ziua a 2-a, dar cate 1 tb./zit imp de 5 zile, plus Pregnyl 5000UI pe la mijlocul ciclului (ziua 10-13). Cred ca daca se iau tabletele din ziua a 2-a stimularea este mai mare. Asa cred, parca am citit pe undeva, dar nu stiu sigur.
Anca Wish spune:
Crinuta, stimulare nu se face mai mult de 2 luni consecutiv. Dr. care dau stimulari asa...ca aspirina..ar trebui ocoliti.
Toate tratamentele astea vor lasa o amprenta asupra organismului nostru. Deocamdata suntem tinere, dar mai tarziu sigur vom plati pentru asta.
Asa ca, dragelor, mare grija. Ca scapam de una si dam peste alta.
anca...poate intr-o zi
annaa spune:
Cand
a hotarat sa facem inca o incercare -ultima- cu clomifen am discut pe tema cate luni am facut inainte si cand si cat, si cand l-am intrebat pe dr. care este problema cu numarul maxim admis de stimulari cu clomifen si raspunsul a fost ca mai ales la pacientele peste 35ani tratamentul mai indelungat si fara pauza cu antiestrogen poate duce la menopauza precoce, plus la multe alte complicatii gen declansarea osteoporozei.
Cum la mine a trecut ceva vreme de la primele stimulari mai incercam 1-2luni maxim, si pe urma trecem (
sper sa nu fie nevoie) pe puregon sau menogon.
Dupa stimulare -cele 2sau 3luni-chiar daca ramai
chiar daca nu dr. a spus ca este nevoie de un supliment de calciu cel putin o perioada.
Eu data trecuta, cand am luat cate 2pastilute, le luam dimineata dupa cafea, am citi pe aici pe undeva ca se mai iau la interval de 12h, cum o fi mai bine???
Ana
crinuta71 spune:
Vai, Anca si anna, acum m-am stressat! Sa stiti ca si eu m-am gandit ca a fost prea mult timp tratamentul cu Clostylbegit si chiar l-am intrebat pe medic (am mai citit si eu prin prospect, carti). Si atunci medicul m-a cam repezit. O data chiar a srigat la mine ca sa nu ma mai bag (ceva de genul acesta – am plecat plangand de la el atunci). Oricum dupa acea discutie am si schimbat medicul (era dupa primele 8 luni cand am interupt tratamentul pentru ca am facut chist, apoi am mers la altul). Dar era un cunoscut profesor universitar. Acum imi pare rau ca nu am schimbat mai repede medicul. Pe actualul medic l-am intrebat ce s-ar putea intampla, dar nu mi-a spus nimic. In plus am mai facut 4 luni cu Clostylbegit, dar cate1 tb./zi. Sper sa nu am probleme. Acum dupa laparoscopie am sa fac analize hormonale si am sa vad. Stiti de ce imi pare rau? Ca pe vremea aceea nu stiam de forumul acesta. As putut evita unele neplaceri.
Va pup pe toate, Crinuta
crinuta71 spune:
Eco faceam prin ziua 10-11, apoi ori luam Pregnyl 5000UI ori mai faceam un eco prin ziua12 -14 si apoi luam Pregnyl 5000UI.
Anca Wish spune:
Monitorizare se face din ziua a 10-a...pana la ovulatie. de regula din 2 in 2 zile.
anca...poate intr-o zi