trecerea de la patut la...pat

trecerea de la patut la...pat | Autor: roxy

Link direct la acest mesaj

va rog mult sa-mi spune-ti si mie din experienta voastra ,cele care au copii mai marisori cum v-a reusit trecerea aceasta de la patutul de copilas la patul normal(binenteles trecerea copilasului...ca a voastra nu cred ca v-o mai amintiti).
Cristi al meu are 2 anisori si 7 luni si e putin cam greut sa tot il pun si sa-l dau jos din patut,mai ales ca ne gandim serios la un bebe mic si va fi exclus atunci acest efort,asa ca trebuie sa facem pasul acesta din timp.Patutul e din acela clasic nu are o margine rabatabila .Tare m-ar bate gandul sa-l trec in camera lui(acum doarme in camera noastra)si sa fac din patut prin indepartarea unei margini ,pat normal .Dar problema care ma framanta este alta.Cristi are obiceiul noaptea sa se trezeasca si sa mediteze in fundulet rezemandu-se de marginea patutului ,pana se pune din nou jos si adoarme.Nu zice nimic ,dar ma gandesc ca atunci cand nu o mai avea marginea la patut sa nu se rezeme...somnoros cum e ...din obisnuinta si sa aterizeze pe jos ,sa se sperie.Ca de cazut din pat e sigur ca nu scap.Alta ar mai fi ca il voi gasi noaptea jucandu-se cu jucariile ,daca nu vine la noi in pat sau mai frumos plimbandu-se prin casa ,ca are libertate si nu mai trebuie sa o strige pe mama sa-l dea jos din patut.Deci ma asteapta nopti albe ca sa pot face aceasta tranzitie ,necesara peste poate.Urati-mi bafta si cat mai putini nervisori ca sa facem fata la provocari.

Roxy si Cristi cel vorbaret

huianur

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ymellda spune:

Verisoara mea are o fetita, Crina, de doi anisori jumatate. Ea i-a pus in camera ei o saltea Relaxa jos, pe covor. Sub covor a bagat mocheta si de jur inmprejurul saltelei plapuma si perne. In felul asta Crina s-a mai rostogolit ea pe jos dar nu a patit nimic.
Cu umblatul prin casa a rezolvat prin inchiderea usii cu cheia.

Alina si Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudiap spune:

Noi i-am cumparat Laurei (1.10 ani) pat normal la inceputul anului asta. In afara de niste pernute puse pe marginea patului si o paturica, altceva nu am pus. Cand se rasuceste noaptea se opreste in pernute si nu cade din pat (cep putin pana acum). Cand se trezeste mai nou il striga pe tati sa vina sa o dea jos, dar la inceput sa dadea singura si venea la noi in pat (si dupa ce adormea la lo9c, noi o luam si o duceam inapoi la ea in pat).
Banuiesc ca depinde de copil asa ca ce pot sa va urez e multa bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

Draga Roxi, eu zic sa nu iti faci atatea probleme dinainte. Poate totul o sa fie mai simplu decat te astepti. Pune ceva langa patut - o plapuma, perne, cel putin in primele nopti - in cazul in care cade sa nu fie socul prea mare. Iti doresc bafta, si sa ne povestesti cum au decurs lucrurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

draga roxy, daca planurile voastre de mutare nu s-au schimbat poti profita de noua casa, noua camera si sa ii iei un pat nou sau sa i-l modifici pe cel vechi;daca vrei pat nou vezi ca prin magazine, sau prin ziar , gasesti paturi pentru copii care au o margine destul de inalta si doar un loc mai ingust pe unde pot cobori; am mai vazut si o bara cu suport special pentru atasarea la un pat obisnuit; noi am pus-o pe intr-un pat mare atunci cind am avenit in germania; a mers textul cu " casa noua, pat nou, tu esti mare acum, bla bla bla"; a cazut doar de doua ori din pat, dar a avut citeva sapatmini in care plingea ca nu vrea in patul ei; eu cred ca tot taraboiul ala s-a datorat totusi virstei rebele si mutatului in sine;
tschuess

Mergi la inceput