Vreau sa am casa mea!
Raspunsuri - Pagina 3
cristiama spune:
Giuliamo,
Citesc ce scrii si ma ingrozesc!
Zice sefa mea: Copii nu sunt asigurare de batranete.
Tu de asta vrei sa ai copii sa stai cu ei la batranete ca sa nu te PLICTISESTI? Adica nu te consideri in stare, tu om in totata firea sa ai viata TA implinita, cu bucuriile tale, preocuparile tale, pana la urma o viata a ta.
Asta vrei sa faci sa-i parazitezi viata copilului, sa traiesti bucuriile lui, sa-l faci sa se simta vinovat daca nu te implica in viata lui?
Pot sa-ti recomand cateva carti de psihologie, poate nu-ti dai seama desi la varsta ta nu prea ai scuze.
Sunt prea dura?
dara spune:
Nu esti dura, Cristiama! Eu am incercat sa o spun mai frumos... Cat despre cum va fi cu copilul meu-eu am sa o inteleg si o sa o ajut din rasputeri pentru ca sunt constienta ca o sa-si faca candva o familie si o casa iar pentru mine va fi o mare implinire acest lucru!
Chiar aseara am avut o discutie cu soacra mea despre credite si dupa ce am incercat o ora sa-i explic cum sta treaba, ca pe masura ce trece timpul va fi mai greu de obtinut un credit, se tine cont si de varsta, ca pana mai creste Daria si vom mai strange bani vom sta oricum impreuna iar apartamentul cumparat va fi inchiriat, ca ar fi bine sa mai avem o casa, chiar si sa aiba Daria cand va fi mare, la sfarsit m-a intrebat: si totusi, de ce nu poate sa doarma fata cu mine in camera?!
Deci cu alte cuvinte, am vb degeaba 1 ora incheiata...
Deci e si un pic de santaj sentimental aici, nu-i asa?
Dana si Daria
Dara si Darisor
http://photos.yahoo.com/dana_birtas
niccostea spune:
Oare daca ati pune-o pur si simplu in faa faptului implinit cum ar fi? Sunt oameni care, pentru ca sunt intrebati, au opinii "contra". Daca nu ar fi fost intrebati, nu ar fi avut nici un fel de opinie...
Scuze, trivializez putin, dar cred ca ai dreptate, e si un pic de santaj sentimental la mijloc... Si cred ca tu esti singura in masura sa-i pui capat, pentru ca - asa cum spuneai - sotului tau ii e bine cu cele 2 femei care il indragesc in jurul lui... De unul singur nu-si va taia "cordonul ombilical", indiferent cat de matur si constient ar fi. Totul tine de tine si de cat de tare iti doresti sa ai familia ta, care nu pericliteaza cu nimic relatia dintre soacra ta si voi.
Optimistul e mai aproape de Adevar.
dara spune:
Nu ma las eu batuta usor! Sunt scorpion, ce naiba! O sa fac eu ceva pana la urma! Mult nu se mai poate asa! Simt cateodata ca trece timpul degeaba si nu fac nimic. Nu vreau sa ma arunc cu capul inainte si sa ma inglodez in datorii. Pana m-am intors la serviciu din CM am amanat-o ca nu ne dadea nimeni credit pana nu aveam eu o situatie stabila. Sa speram ca o sa reusim ceva. Pentru inceput si o garsoniera de dat in chirie. Poate cu timpul se indura si se muta acolo sa ne lase singuri. Oricum va fi aproape de noi!
Dana si Daria
Dara si Darisor
http://photos.yahoo.com/dana_birtas
Inger alb spune:
Este greu cu banca deja calcati cu stangul! Poate, se munta soacra este mai bine nu?!
dara spune:
Stiu ca e greu cu banca, dar sanse sa se mute soacra nu prea sunt!
Poate doar daca isi gaseste pe cineva si se marita! Chiar asa, n-aveti vreun parinte sau socru disponibil?Glumeam! Desi uite inca o idee...Soacra mea a ramas vaduva la 39 de ani si n-a vrut sa se recasatoareasca, desi a avut ocazia si in alte conditii ar fi acceptat, pentru ca sa nu-l lase singur pe sotul meu-care fie vorba intre noi avea deja vreo 23 de ani, serviciu bun, deci nu era nici o problema. Oricum, asta chiar nu e treaba mea, a facut ce a gasit de cuviinta cu viata ei. Mie mi-a demonstrat un lucru-ca il va considera intotdeauna un copil neajutorat. Si asa si face. La inceput cand m-am mutat aici ma scotea din sarite cat roia in jurul lui-mancare la pat, pregatit hainutele pe dimineata (desi domnul stia foarte bine unde sunt puse in dulap, ea i le scotea pe fotoliu...). Si alte de-astea. Cu rabdare multa am lecuit-o, cu timpul i-am spus asa, mai in gluma mai in serios ca scumpul ei fiu are 30 si de ani... Acuma il lasa in pace, nu se mai trezeste sa-l petreaca la usa cand pleaca dimineata...
Sunt multe de povestit. Nu sunt fapte grave, sunt fleacuri care se petrec in multe case...
Nu pot sa spun ca ma deranjeaza ceva atat de tare incat sa nu mai pot de nervi. Sunt sigura ca o fi avand si ea nemutumiri in ceea ce ma priveste. Dar n-a incercat niciodata sa bage zinzanie intre noi.
Sunt sigura ca daca am fi stat cu ai mei ar fi fost alte nemultumiri.
De aceea cred ca e normal sa stam singuri.
Dar, uite sotul meu tocmai s-a dus sa vada un apartament cu 4 camere...
Nu o sa-l luam, o sa gasesc eu ceva hibe. Sunt sigura ca pana la urma va fi asa cum e normal-fiecare cu casa lui.
Va pup!
FELIS spune:
din experientza mea...
Am stat cu socri si cumnata 2 ani: 5 persoane in 2 camere. Cu greu mi-am convins sotul sa facem credit la banca sa ne luam casutza noastra, dar am reusit si acum imi multumeste ca am reusit sa-l conving... M-am zbatut si am alergat mult. Acum 2 ani am facut credit si era startul la scumpiri pe atunci. In loc de ap cu 2 camere conf II, ne-am luat o garsoniera pe care am gasit-o la un pret f bun: 7.350 $ (pe atunci gars erau cam 10.000$).
A fost f greu deoarece eu aveam 6 mil salariu si sotul tocmai se angajase dupa o pauza de 2 luni, deci cartea lui de munca nu a putut intra la dosarul de credit.
Am avut noi bani de la nunta ramasi si pusi la banca, mai facusem 2 CAR-uri pe care le-am pus tot lanaga acei bani de la nunta si am dat avansul la garsoniera. Creditul l-am luat pt diferentza = 4.850$, pe 10 ani. Platim 60 $ pe luna.
Bafta in tot ceea ce hotarasti.
Sa am o casa A MEA a fost visul meu de mica... E o poveste tare lunga si nu tocmai placuta...
Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
Albumul lui Mihai
iulian1969g spune:
>Giuliamo,
>Citesc ce scrii si ma ingrozesc!
Bine ca te ingrozesti de ce scrie Giuliamo!
Era mult mai ingrijorator pentru mine daca te ingrozeai de ce scrie Giuliano, adica eu!
Sau...crezi ca daca tu esti CristiaMa, sunt si eu GiuliaMo?!
Nu, draga, eu sunt Giuliano!
Asa ca un altul este cel care te-a ingrozit prin ceea ce scrie!....
Asa... Acum ca m-am mai linistit ca nu sunt eu acela care ti-a provocat groaza...pot sa-mi spui parerea cu privire la ceea ce scrii...
>Zice sefa mea: Copii nu sunt asigurare de batranete.
Bineinteles, si eu cred la fel (chiar daca nu-ti sunt sef, desi tare as mai vrea sa vad pe unde ai "scoate camasa" cu un sef ca mine)! Deci esti de acord cu mine! Buuunnn!...
>Tu de asta vrei sa ai copii sa stai cu ei la batranete ca sa nu te PLICTISESTI?
Nu am scris asa ceva! Probabil ai citit in alta parte! Sau ai interpretat gresit! Sau nu m-am exprimat eu foarte clar! Eu am spus doar atat: "ca mi-ar placea sa locuiesc cu unul din copii..." Bineinteles daca ar fi loc suficient, daca nu i-as deranja... Cand iubesti pe cineva, ii daruiesti libertate. Daca spui ca-l iubesti, si-l constrangi (TE BAGI CU BOCANCII IN SUFLETUL LUI), asta nu mai e iubire, ci este posesiune, frica de viata s.a.m.d. Cu asta nu sunt de acord! Deci daca as simti ca-i deranjez, daca mi-ar spune-o direct sau chiar pe ocolite, normal ca nu voi sta cu ei! (cel putin asa gandesc acum)
>Adica nu te consideri in stare, tu om in totata firea sa ai viata TA implinita, cu bucuriile tale, preocuparile tale, pana la urma o viata a ta.
O viata implinita este aceea in care iubesti si esti iubit. Mai spun unii oameni, cu o inalta spiritualitate, ca adevarata viata a unui om consta in a iubi cu adevarat, neconditionat - deci fara sa mai avem asteptarea de a fi iubiti -, a fi un adevarat izvor de iubire fata de tot ceea ce ne inconjoara. Cica doar asta ar fi adevarata viata - a te darui pe deplin, sa arzi pentru cei de langa tine!
>Asta vrei sa faci sa-i parazitezi viata copilului, sa traiesti bucuriile lui, sa-l faci sa se simta vinovat daca nu te implica in viata lui?
Asa procedeaza un om posesiv, un om care are frica....frica de a ramane singur s.a.m.d. Sunt de acord cu tine ca n-ar fi frumoas din partea mea dac-as proceda asa... Ai dreptate. Uite ca si aici gandim la fel! Ce bine!
>Pot sa-ti recomand cateva carti de psihologie, poate nu-ti dai seama desi la varsta ta nu prea ai scuze.
Recomanda-mi-le! De ce nu? Care sunt acelea? In privinta scuzelor....stii vorba aceea: la orice varsta avem o multime de lucruri de invatat! Nu-i asa? Cred ca si tu ai scuze in unele lucruri pe care le gandesti, le vorbesti sau le faci, nu-i asa? Ca altfel, ar insemna sa nu fi tolerata din cauza defectelor pe care le ai! Si totusi esti tolerata, nu-i asa? Asta inseamna ca ai scuze...chiar la varsta ta, de om in toata firea... (glumesc, sper sa nu te superi...)
Su crezi ca n-ai nici un defect? (eu sper ca nu crezi asta, ca atunci chiar nu mai ai scuze... - iar glumesc, sper sa nu te superi!)
>Sunt prea dura?
Ca o stanca!
Totusi acum am inteles-o mai bine si pe Dara, si pe tine. Mi s-a parut ca Dara este nitel cam dura in privinta soacrei sale, dar cand am citit si ale postari mi-am dat seama ca n-am inteles eu prea bine ce a vrut sa spuna... Parandu-mi-se cam dura, i-am sugerat sa vada lucrurile cu soacra cam cum le-ar vedea cu mama ei... Dar recunosc ca nu este deloc simplu... Odata cu varsta noua, oamenilor, ar trebui sa ne creasca bunatatea, intelepciunea... dar nu intotdeauna se intampla asa. Daca eu am fost prea dur, imi cer iertare!
>cristiama
Giuliano (cu "n" de la CristiaNa)
Maruta spune:
scuze de off topic
quote:
Originally posted by iulian1969g
Eu insa gandesc altfel pentru mine. Eu chiar i-am spus sotiei ca as vrea sa locuiesc cu unul din copii. Nu mi-ar placea sa stau singur. Este atat de grea singuratatea! Nici unul care are parte de ea n-o lauda!
Giuliano
cum adica "singur" ? adica TU alaturi de SOTIA ta o sa te simti SINGUR ? hmmm
dara - si eu imi doresc sa am casa mea ... din pacate la mine este doar un vis ... dar daca tu te intelegi cu sotul tau ... si sunteti pe aceeasi lungime de unda (lucru care la mine acasa nu se intampla - pe ac subiect!) ... eu zic ca ai sorti de izbanda!
intai o garsoniera ... si cu cat Daria creste, poate reusiti sa-i convingeti (cel mai bine ar fi sa se convinga singuri! - am vazut si parinti dint'astia) ... ca sa treceti voi in 2 camere si ei in garsoniera ... ar fi perfect
Felis - esti o fata super desteapta ... bravo tie ... acum daca vreau sa imi iau o garsoniera trebuie sa dau vreo 25.000 EUR ... si nu stiu daca pot o viata intreaga ma bag la o astfel de datorie! (mai ales ca nu ma ajuta nimeni cu nimik!)
ca la tine acasa nu-i nicaieri, orisicat de bine te-ai intelege cu parintii sau cu socrii
cam cat e o garsoniera in Cluj ?
Maruta si bazdaganiile ... Aristotel Zamisar's , Dolly Mezel si Perusita Zapacita
emma27 spune:
draga dara,intr-un an sau doi s-ar putea sa ma mut la cluj.ne depunem dosarele la anl si o sa fim vecine.ce zici,mai rezisti un pic?
Ema
http://pg.photos.yahoo.com/ph/sed_lex2002/album?.dir=f43c&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/sed_lex2002/my_photos