Domnisoara de onoare

Domnisoara de onoare | Autor: EmmaT

Link direct la acest mesaj

In iunie voi merge la o nunta unde voi fii domnisoara de onoare...
Habar nu am ...ce trebuie sa fac...sau "titlul" asta este doar asa...
Poate imi dati si mie cateva idei ..sa stiu ce am de facut...

Imi cer scuze daca mai este alt subiect dar nu l-am gasit

Emma

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pyssy spune:

Depinde in ce zona este nunta .
In Bucuresti ,din cate imi amintesc ,e o singura domnisoara de onoare care pune florile in piept si sta in preajma miresei.
In zona Tulcei , domnisoara mai "joaca si gaina" si parca ajuta la dezgatitul miresei .
In Ardeal sunt mai multe domnisoare si mai multi domnisori .. acolo eu am fost la o nunta si au fost 12 perechi de domnisori care au insotit mirii peste tot ,iar fetele au avut niste buchete asortate cu al miresei .. Obiceiuri foarte frumoase am intalnit in zona ai aai :)

Cand te apuca cheful de munca ,aseaza-te si asteapta sa-ti treaca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EmmaT spune:

Pyssy...nunta este in Bucuresti... este in vara...este nunta verisorului meu..si am zis ca accept pt el ca sunt cea mai mica din familie...dar mie nu prea imi place mireasa...nu pot sa stau mai mult pe langa mire ???

Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepurash spune:

Nu suntem complet inutili..cel putin servim de exemplu negativ pentru altii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EmmaT spune:

quote:
Originally posted by iepurash

Iepurash... si eu rad cu gura pana la urechi de verisorul meu drag...care acum are cam 110 kg....dar dupa nunta cu mai mult de 60-70 nu-l vad!!!....

Mie nu imi place de viitoare lui sotie.... si parerea nu prea pot sa mi-o schimb... dar cum banuiesc..ca ea va sta mai mult pe la masa... voi sta pe langa mire

Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

La nunta noastra au fost 3 perechi de domnisoare si cavaleri de onoare: fratele meu si prietena mea cea mai buna, fratele lui cu logodnica, si nepotica mea cu sotzul (pe atunci logodnic).
Domnisoarele m-au ajutat cu pusul florilor in piept la invitati, apoi la biserica au impartit bomboane, m-au ajutat cu florile pe care le-am primit..La restaurant au condus invitatii la locurile lor..
Cand am iesit din biserica, prin nu stiu ce intamplare, lumanarile noastre au ajuns sa fie tinute de fratele meu si prietena mea....Ca sa nu mai spun ca si in timpul slujbei au fost momente in care cavalerii si domnisoarele au tinut lumanarile.. (asta am observat mai tarziu, vizionand caseta video).

Si o alta chestie, cand am plecat spre biserica, unul dintre cavaleri de onoare (actualul sotz al nepotelei mele), a mers in masina cu mine si cu nasii, iar sotul a mers in alta masina cu doua din domnisoarele mele de onoare, si cu fratele meu - care ii era cavaler de onoare.

Imi pare rau ca nu mi-am permis sa le fac rochitele..mi-ar fi placut sa aiba rochii de aceiasi culoare (stilul rochiei l-ar fi decis singure).

Ah - am uitat sa spun ca voalul l-am pus uneia din domnisoare (nepotelei).

Petrecere frumoasa si ..nu dispera! Cateva kg in minus poate nu ii vor face atat de rau varului tau!

Luminita si www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">DAVID - 11.03.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalin spune:

Subiect initial: "Domnisoara de onoare"
postat de Raza de soare, 28/06/2005, 15:10:39

Dupa mireasa si nasa, este cea mai importanta si studiata persoana ( bagam la socoteala si pe soacra-mare ? Chiar, de ce doar mamele de baieti vor sa fie “ mari “ ? Cu ce sunt mai prejos mamele mireselor ? ). Isi fataie de colo-colo rochita, care uneori e scurta ( departe de ea ideea cum ca ar vrea sa eclipseze pe cineva, Doamne-fereste ! ), cara cosuletul cu florile miresei, daca e mai maricica, tine lumanarea in biserica, aranjeaza mereu ceva la rochia sau coafura miresei si de sa nu recunoastem, in momente intime , tine de rochie. Aici e distractia, credeti-ma !
Dar cum ajunge sa fie domnisoara de onoare ? E cea mai buna prietena, e surioara mai mica a miresei, e… Cine e ? Si dupa ce criterii o alegeti ?
Eu am deja o domnisoara de onoare, cea mai buna prietena, dar parca mi-as dori si o gagalice cu o rochita mica-mititica, de care sa se impiedice la tot pasul. Numai ca deocamdata nu am asemenea oferta, iar pe fetita unor vecini, zau ca nu o vreau. E frumusica, e isteata, are vreo 3 anisori, dar… nu simt eu ca o vreau.
Si inca un lucru: se spune ca rochita d-rei trebuie sa fie cat mai apropiata ca aspect cu cea a miresei si ca mireasa trebuie sa o platesca. In ruptul capului nu sunt de acord cu aspectul; doar eu trebuie sa ies in evidenta, doar eu trebuie sa fiu imbracata in alb, nu ea si nimeni altcineva si zau ca nu-mi pasa daca ma veti crede egoista, dar asa e normal, doar mireasa sa poarte alb. Iar cu plata… recunosc ca daca vrei neaparat pe cineva, frumos ar fi sa platesti. Dar practic, daca nu te dau banii afara din casa…

Raza de soare

raspuns postat de kriss79, 28/06/2005, 15:23:07

Domnisoara mea de onoare este sora mea care are 18 ani si jumatate.Rochitica ei este roz si ii sta super.Dar la biserica am si 2 domnisorici mai mici,una e fiica nasilor si are 2 ani si una mai mare putin, tot o cunostinta a nasilor..cele 2 fetite vor intra in biserica si vor avea un cosulet cu petale de trandafiri.

raspuns postat de anangel_lexi, 28/06/2005, 15:37:39

Eu am rugat-o pe prietena mea cea mai buna sa-mi fie domnisoara de onoare iar prietenul ei, cavaler de onoare. problema e ca s-ar putea sa nu poata veni la nunta (ar trebui sa bata vreo 2000 km special pt. asta), asa ca daca ea nu vine, o vom ruga pe verisoara lui ubi si, probabil, pe fratele ei.

raspuns postat de floricika, 28/06/2005, 15:38:28

Eu voi avea ca domnisoara de onoare pe prietena mea din liceu cu care am impartasit si bune si rele in cea mai frumoasa perioada din viata noastra(pana acum) Bineinteles ca are cea mai scurta rochiesi cele mai lungi picioareSi da, voi avea si 2 domnisorici mici care vor tine trena, sunt nepoatele lui, una are are 4 ani jumate si una 8 ani, care vor fi imbracate cu rochite albe, cu crinolina si tull si carora le voi face 2 buchetele in miniatura care sa semene cu buchetul meu de mireasa.Stiu ca ar fi trebuit sa platesc rochitele celor mici dar cumnata mea nu m-a lasat pt ca stie ca ne facem nunta singuri si a insistat sa nu platim noi

raspuns postat de Darria, 28/06/2005, 15:54:17

Eu fiind canuta om sucit voi proceda altfel: nu voi cumpara eu rochiile domnisoarelor de onoare(vor fi 3 dar fiecare cu atributiile sale) pentru ca nu-mi place obiceiul asta imprumutat - asta e, stiu ca sunt sucita si nici nu ma dau banii afara din casa.
Eu selectez cavalerul si domnisoarele de onoare in modul urmator: dupa cei disponibili. La noi singurii disponibili sunt: fratele meu, prietena lui si 2 verisoare. Fratele si prietena sa vor intra in biserica cu lumanarile si doar asta va fi rolul lor ca domnisoara si cavaler de onoare. Am ales aceasta metoda pentru ca intrarea in biserica se va face in urmatorul mod: cavalerul+domnisoara de onore cu lumanarile, mireasa insotita de tata, mirele insotit de mama, nasii, parintii(mama si socrul), frati/surori si restul invitatilor.
Celelalte 2 domnisoare(una cunoaste rudele sotului si cealalta pe ale mele) vor pune cocardele la restaurant.
Noi avem 2 mogaldete mici: un nepotel(1 anisor si jumatate) si o nepotica(2 ani si jumatate) pe care am fi vrut sa-i lasam sa intre ei primii dar sunt mici, fitosi si nu vor vrea sa faca asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisu_miau spune:

Salut!
Eu voi avea sase domnisoare mari (gasca mea de fete) toate imbracate in roz, cu rochii identice, stramte, pe corset si cu crapatura pana suuus suuus...(au toate trupuri de model) si zau ca nu ma voi simti eclipsata absolutamente deloc pentru ca nu au cum...una e mireasa! Vor avea corsaje tot roz din flori naturale si saculete de satin pe manuta.
Vor fi si trei cavaleri cu cravate argintii( asortate cu vesta si lavaliera sotului) .
In biserica prietenii cei mai buni vor tine de lumanari . Vor mai fi si doua fetite micute cu rochite albe de voal si cosulete roz de satin in care vor avea cornete de hartie alba si hartie roz pline cu petale de trandafiri si confetti pe care le vor imparti oaspetilor la iesirea din biserica pentru a arunca cu flori si confetti .
La restaurant trei domnisoare si trei cavaleri vor conduce mesenii la locurile lor iar alte trei le vor pune florile in piept .
Voi face petrecerea burlacitelor la care vor primi cadouri din partea mea.
Au fost toate super incantate si venind cu ideea de a plati eu rochiile si de a le oferi roluri importante in nunta mea le-am aratat cat de mult inseamna ele pentru mine.
Cam asta a fost ideea mea si asa voi face
Emma daca nu iti place mireasa eu zic ca nu are sens sa ii fii d-ra, sunt sigura ca veti iesi mai castigate amandoua daca veti renunta la idee, caci altfel s-ar putea sa nu te simti prea grozav cand o sa-ti ceara sa o ajuti cu diverse...parerea mea.

Pupici si spor!

Pisu_Miau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns majaginn spune:

La mine e situatia mai ciudata putin...seamana putin cu a ta, pisu_miau(vad ca ne tot intalnim pe aici )..

Am 4 domnisoare: sora mea, verisoara lui(foarte apropiata), prietena mea cea mai buna din liceu si inca o prietena, castigata" pe drum" sa zic asa, in ultimii ani, dar parintii ei trebuiau sa fie nasi, noi ne-am razgandit intre timp, si macar am zis sa fie ea d-soara ...si s-a bucurat mult!

Problema e ca nu avem domnisori DELOC! Ciudat? Da, cred si eu...Pai toti pretenii buni a lui iubi sunt casatoriti,...ce sa facem? Avem in schimb 2 baieti mici si frumosi, baietii lui sora-mea, 8 si 2 ani, care vor fii pe acolo prin fatza si vor face si ei ceva...

Inca nu ne-am hotarat cum sa intram la altar, dar ...am sa deschid un subiect nou ca aici e off topic.

Deci ce fac d-soarele mele? Mai intai ce fac eu ptr .ele: le-am cumparat rochite la fel, de aceeasi culoare si coliere la gat la fel, sa aiba amintire de la noi. Si ele vor fii machiate si coafate de acelasi stylist/coafeza ca mine in ziua nuntii, sa fie si ele frumoase si sa se simta bine. Ele vor fi pe rol de gazda la ceremonie, la local, peste tot. Bineinteles ca le fac niste buchete SUPERBE de flori ...tot din trandafir mari, ai mei sunt visinii si ai lor vor fii albi-crem.

Cam asta e cu d-soarele la nunta noastra, are cineva cavaleri de imprumutat????
va pup!

maja, bride2be
www.nuntanoastra.com
http://community.webshots.com/user/ginmseb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana07 spune:

Noi avem asa: sora lui (care este o dulcica ) domnisoara de onoare si fratele meu cavaler de onoare Ei vor tine lumanarile in biserica. Si eu mai am o domnisoara...prietena mea cea mai buna...care a zis ca nici nu concepe sa nu-mi fie domnisoara de onoare...deci...nu am avut scapare Ei ii voi da cosuletul cu cocarde

Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns majaginn spune:

fetelor va rog lamutiti-ma si pe mine ca nu mai inteleg :

1. ce sunt de fapt cocardele?
2. de ce sa tina domnisorii lumanarile, pai nu nasii tin lumanarile? Sau despre ce tot vorbiti voi pe aici ca eu nu mai inteleg?

Luminati-ma, fetelor!!!!

maja, bride2be
www.nuntanoastra.com
http://community.webshots.com/user/ginmseb

Mergi la inceput