Mare dilema, mare....
Raspunsuri - Pagina 2
Dana P spune:
Bebi draga, ar fi bine sa iei o hartiuta si sa o imparti in 4 coloane:
- avantaje/ dezavataje Banca;
- avantaje/ dezavataje firma straina.
1. Avantaje BAnca:
- loc caldut;
- alceva ... nu cred.
2. Dezavantaje Banca:
- frustrari trecute, prezente si viitoare; gandestete ca nu ti-a fost oferit acum acest loc de Sef, data viitoare se va gasi alt nepotzoi care sa ocupe acest post, chair daca nu este priceput ... si nici nu trebuie pentru ca esti tu acolo care vei fi cea mai veche, cea mai cu experienta si ... cea care le va rezolva pe toat;
- mustrari viitoare de genul " Oare de ce nu am plecat atunci"?
3. Avantaje firma straina:
- " invat o groaza de lucruri plus ca mediul este cu totul la alt nivel (deplasari in strainatate, contacte cu oameni importanti)";
- Salariul e de 2 ori mai mult, imi achita creditele la banca si imi da un procent din comisioane(fara stres poate fi cat salariul).
- posibilitatea de a-ti creea noi relatii;
- posibilitatea certa de afirmare, promovare;
- poate obtii unele investitii in formarea ta profesionala (asta depinde de programa lor, dar poti propune si tu);
- deplasariile in starinatate pot fi considerate mini vacante, plimbari pe are poate altfel ori nu ai timp sau bani sa le faci; de ex. anul acesta ce iesire inafara ti-ai programat? poate nici una, si ani trec si ... agenda turistica ramane necpletata.
- o nou sansa de a investi in tine, atat ca persoana cat si ca angajat.
4. Dezavantaje firma straina:
- nesiguranta locului de munca; dar (cum spuneau si fetele) ce e sigur? nimik in viata nu este si nu prezinta siguranta, poate nici patul in care ne odihnim. dara aceasta temere paote fi privita ca o relansare, daca aici nu vei maia vea continuitate totusi ti-ai imbogatit agenda de relatii noi create, care paote iti va aduce o noua colaborare ... poat ajungi sa pleci la latii inainte de a fi trasaa o lini intre voi din diferite motive.
Sansele sunt unice, alegerile sunt variate ... Viata e doar una, nu irosi clipe din viata ta, pentru ca nu le voie mai gasi rasfoind agenda vietii, nu le vei putea rescire.
daca vrei da-mi un PM si vb mai multe.
_
dana
" Un prieten adevarat te prinde de mana si iti atinge inima." - Gabriel Jose Gabriel Marquez
bia spune:
Eu as alege plecarea...dincolo;aici ai o slujba calduta si sigura spui tu,posibil,insa nu te multumeste pe deplin,din moment ce te gandesti sa pleci.La o firma straina sunt alte perspective pe care le poti doar intrezari acum,vei evolua in mod clar profesional si financiar,ai spus-o deja.Nu te crampona de vechi,priveste inainte si incearca sa faci ceva mai mult pentru tine si familia ta,daca se poate si se pare ca ai aceasta sansa,n-o rata,vei regreta mai tarziu.Cum ai reusit sa impaci ambele joburi importante,atata timp?Caci si la banca programul nu e tocmai scurt,trebuie ca ai avut un an destul de dificil,dar si cu realizari pe masura.Eu sunt pentru schimbare,asa ca asteptam sa ne spui ce ai decis si impresii de la noul job.
bebi spune:
Mi-a fost tare greu la inceput, mai ales ca nu stiam asa de multe despre noul job. Dar m-am ambitionat si am reusit. Am castigat cam acelasi salariu ca la banca, dar nu puteam merge in concediu. Cand mi-am luat concediu de la banca, a trebuit sa stau toata ziua dincolo ca erau problemne.A fost greu, dar nu imposibil.
Iar aici e clar ca vor sa se foloseasca de mine pana pun bazele noului serviciu( proceduri, angajari, training) cum s-a mai intamplat de altfel. Si, dupa ce lucrurile sunt in ordine, iar nu vrea nuc stiu cine sa ma faca shef. E cam neplacuta postura.
Mai scrieti-mi, imi faceti numai bine:)))
SIMONABB spune:
Bebi, muta-te la firma asta cit mai curind.
Ce daca postul nu e sigur ca la banca ? Nu se compara cu experienta care o dobindesti. Chiar daca iti pierzi postul peste citva timp, gindeste-te ca poti trece in CV experienta capatata la ei si asta va atirna greu in balanta cind te vei prezenta la interviul pt un alt job la o alta firma.
Nu ?
http://community.webshots.com/user/simonabb
DARAEL spune:
Daca pleci, ai numai de castigat atat pe termen scurt – nu are rost sa repet aici tot ce stii deja, cat si pe termen lung.... poti ajunge intr-o pozitie buna, chiar un mic sef acolo daca dovedesti ca au nevoie de tine sau, daca pleci si de acolo, o sa ai in spate o experienta care va conta oriunde altundeva si, ca BONUS, o sa ai ce scrie in CV
!!!
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita!
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
SIMONABB spune:
quote:
Originally posted by bebi
.............
Iar aici e clar ca vor sa se foloseasca de mine pana pun bazele noului serviciu( proceduri, angajari, training) cum s-a mai intamplat de altfel ...........
Exact !
http://community.webshots.com/user/simonabb
lily spune:
Buna Bebi
indraznesc sa raspund la acest subiect, deoarece asemenea dilema merita sa primeasca cea mai buna rezolvare.
-La banca, chiar daca nu te-au numit sefa, totusi au incredere in tine , 18 ani este o perioada in care au vazut ce poti si cit poti! Asa cum spunea cineva, multi isi doresc sa lucreze la banca. Eu insami am inceput facultatea "Finante-Banci" (ASE) pe care dupa 3 ani am intrerupt-o, insa mi-as fi dorit sa pot sa o continui.
Gindeste-te bine! Poti sa iti iei citeva zile libere si sa vezi ce te deranjeaza la actualii colegi,poti pleca in strainatate in concediu, poti relua colaborarea cind mai creste fetita.
Si inca un lucru:"nu ma sfiesc sa spun lucrurilor pe nume chiar daca sefu' are alta opinie. Dar asta nu-i lucru bun si prea multa indrazneala deranjeaza persoane importante". Seful are orgoliul lui. In alt loc nu s-ar intimpla poate la fel?
Bafta !
Andra_ spune:
He, he, are o prietena o vorba: mai bine sa-mi para de ce-am facut, decit de ce n-am facut!!!
pup u,
Andra
Mihaela R spune:
Dupa cum ai prezentat lucrurile, eu cred ca de fapt vrei sa pleci. Si asta, pentru ca ai descris intr-o lumina mai favorabila noul job. Sau cel putin asa mi s-a parut mie.
Eu as pleca, insa sa nu pierzi din vedere faptul ca si la noul loc de munca ar putea sa apara anumiti colegi nu tocmai draguti. Nu-ti garanteaza nimeni ca te vei intelege in continuare de minune cu toata lumea, ca nu va aparea la un moment dat cineva sa iti puna bete in roate.