Mamici de iulie-august 2005 (24)
Raspunsuri - Pagina 12
laura-s spune:
Plecam si noi acasa, dar ne vedem maine cu forte proaspete ca doar e vineri si vine we.
Pupici pe burtici,
Laura
http://pg.photos.yahoo.com/ph/pitilau2004/album?.dir=/b7dc
papu spune:
anis,
daca ai placenta anterioara se alimenteaza de la ambele artere uterine (si cea dreapta si cea stanga). chiar daca IR-urile sunt mai crescute deocamdata nu conteaza daca bebe este in grafic. dar trebuie sa le urmaresti cam la o luna sa nu apara probleme mai ales dupa sapt 26.
mai important am inteles ca e IR-ul arterelor ombilicale. dar la ala valorile normale sunt ceva mai mari.
uitati aici niste valori pe care le-am gasit pe site-ul www.ijri.org/articles/archives/19990903/genitorad.htm
valori normale IR artere uterine:
sapt 20: 0.36-0.71 (media 0.53)
sapt 28: 0.35-0.63 (media 0.49)
sapt 34: 0.31-0.59 (media 0.45)
valori normale artere ombilicale:
sapt 20: 0.61-0.85 (IR), 2.39-5.35 (S/D)
sapt 28: 0.56-0.82 (IR), 2.19-4.95 (S/D)
sapt 34: 0.47-0.81 (IR), 1.65-4.65 (S/D)
eu de ex am placenta posterolaterala dreapta si mi-a zis doc ca se alimenteaza din ambele artere, dar mai mult din cea dreapta. si eu aveam ir-ul crescut tocmai la aia dreapta. insa bebe era dezvoltat f bine asa ca deocamdata nu stau cu f multa grija....desi abia astept urmatoarea eco. si imi iau si saptamanal tensiunea sa nu cumva sa creasca ca asta e semn rau.
acusor,
IR-urile se masoara doar cu aparatul Doppler. daca unde ai facut tu ecografia nu aveau si Doppler nu-ti poate spune nimic doctorul despre fluxurile arterelor.
cin,
eu stiam ca ajutorul ala de 1.4 mil pe care ti-l da primaria se da doar de la al doilea copil. asa am citit si pe forum la legislative.
in schimb hai sa va zic ce am gasit in CCMN (contractul colectiv de munca la nivel national 2005-2006) care se aplica la toate companiile:
Art. 51
In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
c)un salariu de baza, platit de unitate mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu de baza;
Art. 66
(1)In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
(2)Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.
(3)Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.
caterina71 spune:
Papu: Interesant ce-ai gasit tu. E de stiut!
Pupici la bebeii din burtici
Cati si bblina 21+
cin spune:
Papu...sigur se da acel ajutor incepand cu primul copil...am prietene la prima nastere care au obtinut ajutorul asta, dar 1.400.000 ... astia-s bani??
delia grozav spune:
Si eu va urmaresc des dar cu scrisul merge mai greu, recunosc sunt lenesa.
Am avut si eu un examen, multe aniversari in martie, dar de acum sper sa am mai mult timp.
Eu am fost azi la eco si a fost si sotul meu. Se facea el ca intelege ce vede dar a recunoscut ca iti trebuie multa imaginatie. Eu sunt medic neonatolog (na, ca m-am deconspirat
0si eu cu ginecologul vorbeam aceeasi limba. Sper ca a inteles si sotul cate ceva.
In fine totul e in regula, sper sa fie si in continuare.
Eu din pacate nu pot veni la intalnire findca stau in inima Ardealului. Dar sper sa ne povestiti voi cele care mergeti ce ati facut si sa vedem poze.
De la sase merg la gimnastica pentru gravide, e o atmosfera tare misto, am fost si cu prima sarcina si am legat cateva prietenii pe viata.
Mai vorbim cat de curand.
daca aveti intrebari despre bebelusi va raspund cu placere(poate cu ceva intarziere)
Va urez la toate sarcina usoara in continuare
24 sapt
dede
caterina71 spune:
Pai, Dede, e cazul cand iti faci timp, sa ne faci listute cu ce e mai bine sa luam pentru bebei (cosmeticale) ca esti in domeniu. Pentru spital si pentru acasa, ca noi mamicile nu o sa putem iesi din casa, probabil, in primele saptamani, iar sotiorii oricum or sa aibe 2 stapani la care sa se-nchine.![]()
Cati si bblina 21+
blackpanterro spune:
Buna fetele,
nu prea ii miscare pe forum azi.
Eu de dimineata am inceput cu curatenia, spalat rufe, podele, trebuie sa fac mancare etc. ca maine vine sotiorul.Acum doua zile m-am epilat asa ca sunt fresh si pregatita ![]()
Abia astept sa vina ca de o luna, cat a fost plecat, nimic
s-au facut paianjeni deja ![]()
![]()
![]()
.Cred ca Irina ma intelege ![]()
In rest totul bine, nimic nou, doar ca ne facem tot mai mari cu fiecare saptamana care trece.Toti se mira ca pana la 5 luni abia am aratat insarcinata si acum am burta ca o lubenita
.
Adriana si Aidan 26sapt+4zile
http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos
Delia spune:
Laura: tare frumusica la poze
!
Papu: multumim pentru informatii!
Fetelor ma bucur taare mult ca am vorbit azi pe messenger sper sa vorbim cat mai des.Chiar daca sunt off line voi lasati-mi mesaj.
Va pup dulce!
Delia si
Codrin
Oana C spune:
Vreau si eu pe messenger!
Asta ar insemna sa ma trezesc la 3-4 dimineata sa vb cu voi ...
Oricum, ID-ul meu este oanasof2003 si il las mereu deschis (chiar si noaptea).
Adriana, poate facem noi un messenger al fetelor din America
, daca tot sintem in urma fatza de fetele din tara. Mult succes la "intilnirea" cu sotul! Si al meu calatoreste uneori, dar pleaca lunea dimineata si vine vinerea pt we.
In rest, eu chiar am inceput sa ma plictisesc, pt ca nu mi se mai intimpla nimic nou in legatura cu sarcina; bebelusa misca, burta creste ...
Sotul a remarcat ieri ca a inceput sa imi iasa buricul in afara
(chiar cind m-am dus sa ii spun asta, mi-a zis ca a remarcat si el tot atunci) ... Mie imi e cam groaza cu buricul asta; ma gindesc sa nu se desfaca si sa pierd niscaiva matze pe-acolo (am fost obsedata de mica de buric).
Oana C si
24+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oanasof2003/my_photos
blackpanterro spune:
Ar fi super Oana doar ca eu nu am yahoo messenger am msn messenger, id este adiyampey.La mine yahoo blocheaza calculatorul.Ii mai vechi.
Oricum cateva zile nu cred ca o sa scriu, trebuie sa facem curatenia de primavara si plus ca nu l-am vazut pe sotul meu atata timp...intelegeti voi....![]()
![]()
![]()
![]()
Adriana si Aidan 26sapt+4zile
http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos