Copilasi de Aug-Sept 2003 (52)
Raspunsuri - Pagina 3
iuliana76 spune:
Buna fetelor.
A iesit tata in parc cu Andreea asa ca in loc sa ma odihnesc un pic am zis sa mai scriu si eu, dupa ce am citit cele o multime de pagini scrise de voi.
Andreea e bine, sanatoasa, am fost cu ea la Dr. Culcer la controlul de 18 luni. I-a facut analize, au iesit bine, nu e anemica desi la cat de slaba e ma gandeam ca va avea nevoie de fier. Am vazut ca ati scris ceva timp in urma de greutati, noi cred ca suntem in coada listei pentru ca Andreea are abia... 9 Kg. Dar nu e prea inalta, are 75cm. Doatora zice ca seamana cu mine (eu am 1.60). Nu are lipsa de calciu, sa nu ma ingrijorez, asa e ea genetic. I-am facut si o ecografie abdominala ca mi se parea ca are burtica cam mare. Mi-a zis ca e bine, ficatul, splina sunt normale. Deci am o fata sanatoasa tun, mai ales ca eu am avut o gripa sora cu moartea, asa rau m-am simtit iar ea nu a luat. Toata iarna n-a racit. Sper sa nu faca varicela ca am citit aici de epidemie. De mancat, mananca binisor, o zi mult, o zi putin, asta e. Si la Andreea se vede in kk tot meniul pe ziua respectiva (ca tot a-ti vorbit voi).
Eu sunt bine acum, bebe e bine dupa ultima ecografie, e pozitionata transversal dar faceam oricum cezariana (pe Andreea am nascut-o prin cezariana ca nu vroia sa iasa afara, contractiile actionau invers, in sus nu in jos). Mai merg la control pe 12 aprilie. Cu tensiunea stau bine, am 12 cu 7, pulsul este cam mare: 110. Anemia mi-a trecut dar iau in continuare fier, ca voi avea nevoie, avand in vedere ca la operatie voi pierde destul de mult sange. Mai trebuie sa fac si testul de anticorpi (l-am facut la 4 luni, la 7 luni si acum la 8 luni jumate), eu am Grupa 0 Rh negativ. Sper sa iasa absenti cei de Rh, cei anti A (sotul are grupa A) au iesit oricum de prima oara, in cantitate mica, dar suficienti cat sa-mi afecteze bebe-ul dupa nastere (va avea un icter fiziologic prelungit fata de normal). Oricum, sper sa se termine totul cu bine, TREBUIE.
Acum sunt mereu obosita, cu dureri de spate spre seara. Mai am o luna si gata. Sunt curioasa cum va arata bebita, cu cine va semana, va fi diferita de Andreea sau va semana cu ea cand era bb. Mi-e teama de perioada de colici, Andreea a avut colici in a 2-a luna. Si mai mi-e frica si de dermatita atopica ca am avut mari probleme la Andreea de la 1 luna. Oricum, acum stiu ce inseamna si voi sti ce sa fac sa previn cat mai mult (daca se poate). Sper sa nu aiba nimic.
De concedii, nici nu stiu cum va fi, cu un bb asa mic, sotul ar vrea sa mergem la munte o saptamana in vara asta dar vom vedea. La mare, sper sa stau cat mai mult, la parintii mei. Voi merge la plaja doar cu Andreea, dar aerul va fi benefic pentru toti. Nu stiu cum ne vom descurca cu banii: cheltuieli la spital, 2 copii, botez, plus analizele pentru Canada (poate va amintiti ca in toamna 2004 am trecut de interviu), vom da faliment.
Numai bine va doresc tuturor, sanatate multa, copilasilor in primul rand.
Iuliana & Andreea
cristinamh spune:
am mai primit poze, asa ca tin listuta la zi... astept in continuare !!!!
PENTRU SITE:
AMANUNTE LA : http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40698&whichpage=9
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40698&whichpage=7
iuliana ------- a_emma_ana:
Tango ------ b_daria: (2, 3, 4) 11, 12, 15, 18, craciun 2004
cristinamh ------ c_andrei_razvan:
deia
simanoro ------ e_stefania_daniel: (1, 9) 11, 15, 18, craciun 2004
Simy
misty
roxanica-mamica ------ ee_marc_antoniu: toate
axa_io ------ eea_fabio: toate
ancuta ------ g_sara_andreea : 10 11 12 18
l_carmen2003 ------ gg_alexandru_mihael: 15 18 craciun 2004, botez
Yasmin
Freia
Stefi2003 ------ ii_cezar_alexandru: 10 15 craciun 2004 +Maria
Tigresa ------ j_horia_stefan:
Rodica_P ------jj_stefan_daniel: 15 craciun
danoana ------k_raluca_maria: 15 craciun 2004
ina_nz ------ l_adrian_: 15 craciun 2004
sisi ------ o_ana_miruna: 15 craciun 2004
Mirupati ------ mm_horia_martin: (2 4 5 7) 9 10 11 12, 15 craciun 2004
Ankalaura ------ mmm_eliza: craciun 2004
anny
roisin ------ o_ana_miruna: 15 craciun 2004
irinuca ------ p_radu_petru: 15 craciun 2004
Oana_Noemi
dana_ene ------ r_oana_maria:
alexica
deliak ------ ri_darius_gabriel: toate
reby ------ rr_david: 15 craciun 2004
Roxana77 ------ rrr_ana_maria_: nastere 15 botez craciun 2004
Mih si Bogux ------ rs_matei_alexandru: nastere 3 4 15 craciun
Mihaela S ------ s_silvia_petra: +Diana
Catia
rodika
gtania
Elena-Teodora
dunemaire
NicoletaF ------ss_andrei_catalin: craciun 2004
Danat
Felicia0606 ------ vv_alex: toate
craluca ------- x_ioana_maria: (7 8) 10 15 craciun 2004
Ioanaa
mireaf ------ xxx_alexandra: (nastere... 4) 8 9 10 11 12, 15 craciun 2004
Tara
Alex_2003 ------ y_alexandru_calin: 15 craciun 2004
Alynuta
floarea-soarelui ------ yya_ioana_catalina: toate
xerxe ------ yyd_alexia_maria: burtica, 3 4 5 6 10 11 12 craciun2003, 2004
iuliana76 ------ z_andreea_alexandra: nastere
loredanaiascu ------ zz_lisa marie: 15 craciun 2004
craita
liliac1 ------ zzz_andra_maria: 8 9 10 11 12, 15 craciun 2004
moosy
Cristina si Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
deliak spune:
Copilul meu astazi s-a jucat foarte "organizat",tocmai el care arunca tot ce prindea in cale,azi si-a facut un turn din cuburi,si a mai construit si un mini turnulet din cuburi din alea de construit (tip Lego),asa ca sunt foaaarte mandra de odrasla mea.
Voi le dati la bobocei,ciulama de ciuperci,ca al meu copil a facut o pasiune pentru mancarea asta.Ii dau cu mamaliguta si mananca un castronel plin.
Muraturi,am evitat sa-i dau,se intindea el intr-o zi la un castravecior,dar cand a pus gura pe el ,l-a aruncat cat colo,nu i-a placut.In schimb mananca cu maaare placere rosii si castraveti.
La mare ,o sa mergem,nu stim exact perioada, sa vedem cum ia tati biletele,ca mergem cu bilete de la serviciu de la el(ca pensionarii)
Cred ca la soricelul meu ii mai iese fo` masea,ca de vreo doua zile,sta numai cu mana in guritza.
Gata,v-am pupat.Pa
axa_io spune:
VEVE - scuza.ma dar am incercat sa.ti trimit mesaj privat si mi.a refuzat mesajul, mi.a spus ca nu accepti mesaj.
Sigur ca accept mesaj privat!Chiar azi am primit vreo 3!O fi fost vreo eroare..
Am sa trimit poze la CRISTINAMH, asa daca le pune il vedeti pe puiul meu nazdravan.
OREZ CU MAZARE SI BACON
ingrediente ptr. 4 persoane
250 g. de orez - o lingura de unt
80 g. de bacon (piept ardelenesc afumat)
200 g de mazare congelata
o ceapa mijlocie
2 linguri ulei de masline
3 linguri de parmezan ras
1/2 de pahar de vin alb
3/4 l de supa (facuta din apa si vegeta sau concentrat de carne)
Taie fin ceapa si baconul la care ii scoti soriciul. Pune ceapa si baconul intr.o cratita cu uleiul de masline si "caleste" tot ptr. 5 minute la foc mediu. Adauga mazarea si amesteca pina se dezgheatza complect, baga orezul si amesteca tot ptr. 5 min., adauga si vinul si ridica flacara ca sa se evapore complect. Dupa aceea acoperiti orezul cu supa fierbinte si lasa la foc moderat sa se evapore tot, amestecind din cind in cind, cam 20 de minute, daca vezi ca se evapora supa si nu e inca copt orezul continua sa adaugi supa. La sfirsit, adauga o lingura de unt si piper, cascavalul, stinge focul si lasa sa se odihneasca ptr. 5 minute. Pofta buna.
LASAGNE LA CUPTOR
ingrediente ptr. 6 persoane
400 g lasagne de ou foi
400 g suc de rosii
1 mozzarella
150 g cirnat
300 g pulpa de vaca sau vitel macinata
1 ceapa
umpic de busuioc
1 catel de usturoi
parmezan ras
1/2 pahar de vin rosu
1/2 pahar ulei de masline
30 g de unt, sare, piper
ptr. ciulama, lapte, faina, sare, piper (cred ca stii s-o faci si nu-ti mai scriu cum se face :-) )
Incepi si prepari intii sucul de carne, toaca ceapa si usturoiul fin, baga uleiul intr.o cratita destul de inalta si caleste ceapa si usturoiul, adauga carnea de vitel si amesteca bine, bine, pune si vinul rosu si lasa sa evapore, pune sucul de rosii, busuiocul, sare si piper dupa gust. Lasa sa fiarba la foc mediu ptr. o ora si ai grija sa pui apa din cind in cind, nu trebuie sa fie dens, dar dimpotriva, apos. Prepara si ciulama, in cantitate destul de mare, gindindu-te ca dupa fiecare strat de carne pe care il pui trebuie sa pui deasupra ciulama, cam 3-4 polonice pe strat.
Cind sosul de carne e gata, unge tava cu untul, tava inalta, si pune primul strat de foi de lasagna, deasupra pui un strat de carne si ciulama, cascaval, pui alte foi, si ar trebuii sa ai cam 3 straturi, deci, foi, strat de carne, ciulama, cascaval. Ultimul strat pui decit carne si deasupra mozzarella taiata fin si cascaval ras...bagi la cuptor si o lasi cam 35 de min, oricum, gusti cu furculita din foite sa fie moi, adica coapte, de aceea iti spuneam sa lasi sucul de carne mai apos, asa foitele isi trag apa si se coc...pofta buna.
Hai ca v.am pus la treaba...astea.s ptr sufletelele noastre de mamici, eu lasagne ii dau si lui fabio si in orez daca il vreti ptr. bb pute.ti pune sunca inloc de bacon si fara vin. PAAAA.
oana_noemi spune:
Iata-ma-s prin zona, nu am scris ca nu am mai avut timp si chef de nimic, nu's ce ma apuca asa cateodata o stare, dar imi trece repede, din fericire...
Danat- suntem bine, multumim ca te-ai gandit la noi! Sa stii ca si eu sunt panicoasa s nu am curaj sa il las pe Erik cu nimeni, mai ales pe o perioada lunga de timp!
Iuliana76-eu iti doresc mult succes si sper sa treceti cu bine prin toate incercarile. Cat costa la Dr Culcer, ca l-as duce si eu pe pitic sa-l vada, poti sa imi dai mai multe detalii despre ea?
Multumesc frumos si inca o data mult succes, jos palaria din partea mea!
De ce nu se da gris la copii?
ERik e bine, cu exceptia unui vomitat de dimineata si a 2 kk cu aer de diaree, se joaca toata ziua, reclamele sunt viata lui, se catara singur pe toboganul mare, de imi sta inima in loc, si spune: pi-pi, cand ma vede pe mine pe tron!
NicoletaF spune:
dupa muuult timp am reusit si eu sa mai deschid DC
Danat / suntem bine, Multumim ca te gandesti la noi.
nu am citit nimic din capitolele anterioare, dar promit ca voi ajunge la zi.
Am multe sa va povestesc
suntem in mutari in casa noua, sper ca pana la Paste sa terminam cu aranjatul, asa ca scap de curatenia de Paste, pt ca e inclusa in mutat.
Acum mai avem de finisat, si apoi de carat mobila si asezat si etc
mai avem si de cumparat cate ceva,
astazi am mutat masina de spalat si sper sa ne mutam mai repede cu totul
astazi tocmai am reintrat in CIC, am fost o luna la serviciu, am avut fff mult de munca,
cu Andreiutu a stat mama si a evoluat f bine. Mi-ar fi placut ca mama sa poata sa mai stea la noi Andrei s-a mai ingrasat, dar nu l/am cantarit
Andrei a inceput sa vorbeasca cate ceva, dar nu prea multe
spune haide, dai, ersti - arsh, si mai multe, dar sunt f obosita sa le tin minte si sa vi le spun.
o sa avem internet imediat ce ne mutam, deci ma pot pune la curent cu ce faceti voi.
avem doua maselute. mananca f bine
are o prietna care il place f mult , o cheama Andreea , se joaca f frumos impreuna
sper sa revin cat de curand posibil
Va pup si va doresc numai bine
Nicoleta si Andrei Catalin(17.09.2003)
http://community.webshots.com/user/andrei_catalin
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
cristinamh spune:
sa vedeti lenea pana unde poate ajunge.
dupa ce ma chinui eu (nu socotim act m-am rugat de tati) sa ajung la o banca sa-mi deschid cont, iacata gasesc chiar pe langa mine (aproape, dar' io in directia aia nu prea circul), o filiala BRD. numa' bine imi zic, pun copilul in carut si dumnezeu cu mila cat completez formulare. dau sa intru pe net, sa vaz ce acte vor astia, si surpriza... completez formularele on-line. uite ca am scapat de o belea... acum astept sa vad cat de repede proceseaza. le las o saptamana. daca nu se misca, ma duc direct la banca...
uite ca am facut-o si pe-asta pana la urma. si cu ocazia asta am descoperit si eu in ce sens e numerotata strada mea.
eee...si ca sa va amuzati un pic, ultima nazbatie a lui andrei/. se duce la usa si face cioc cioc. apoi se ascunde in bucatarie. de doua ori m-am dus azi sa deschid... si ce se mai amuza maimutica. tot zicea PA PA. dar unde PA pe frigul asta??
http://www.andreirazvan.home.ro
roisin spune:
Dau si eu o telegrama ca atata apuc sa mai scriu de la o vreme.
Cristina, felicitari si tinem pumnii sa fie bine de data asta. Asteptam vestile bune cat mai repede!
Danateu, albumul vechi al Mirunei l-am facut privat ca sa pot face ordine in el. Ala nou e http://community.webshots.com/user/anamiruna , insa suntem in urma (iar!) cu actualizarea pozelor.
Despre noi ce sa va zic, suntem bine dar cam stresati (iar se innegreste treaba la servici), tin minte ca si cand eram burtoasa cu Miruna mi-am facut o suta de mii de nervi si acum iar, pentru aceleasi motive. Stau prost de tot cu moralul, azi m-am certat si cu maica-mea (si acum imi pare rau de mor, desi chiar mi-a dat motiv serios de nervi), astept sa se mai linisteasca lucrurile in capul meu sa ma hotarasc ce-i de facut. Noroc ca am doua fete cucuiete care-mi fac zilele frumoase.
Miruna e haioasa rau, s-a facut tare afectuasa, ne pupa, ne ia in brate, ne ia cu mainile de cap si se lipeste de noi, suntem praf amandoi. Am inceput sa invatam litere, il recunoaste pe A, si acuma lucram la M, O si E. Cu culorile n-am avut mare succes, am stresat-o o vreme cam mult pe tema asta si acum o mai las in pace. In rest, invata orice prostie instant (aseara am invatat-o cine-s "cacotasii"), e un pic peltica si sasaita, zbuciumata si zbanghie cum le sade bine la astia mici.
P-a mica am vazut-o iar la eco ieri, e maricica in continuare (acuma are aproximativ 2 kile), are nasu' carn de-a binelea, o gurita frumoasa ca a Mirunei si o barbita care seamana cu a mea.
Am sa incerc o programare la eco 3D, sa-i facem si ei un film frumos de pe cand era in burtica, sa aiba amintire.
In rest e cumintica, ma cafteste cat poate (din nefericire perioada de maxima activitate e noaptea, asa ca vom avea de dus munca de convingere), si vad ca e dispusa sa mai stea in burtica. Io m-am tot stresat cu nascutu' prematur, pen'ca in ultima vreme am avut multe episoade de contractii semi-dureroase, da' din fericire nu e cazul.
Pupici la cele doua Iuliane burtoase, sa fiti cuminti si sa aveti grija de voi (iaca, lupu' moralist).
Anny, foarte frumos planul vostru de mini-vacanta, si tare romantic!
V-am pupilizat si va promit solemn ca dupa retragerea acasa (probabil la sfarsitul lui aprilie, desi daca ma stresez asa in continuare va trebui sa renunt si mai devreme) o sa fiu mai activa si mai putin aeriana.
cristinamh spune:
roisinule, trisezi!!! pai caut eu poza de poza sa te vaz si pe tine... si pauza! tu pe nicaieri!!! na na na... pai nu merge asa!!1 ia pune colo poza sa vedem burtica!
apoi, mi-au placut la nebunie pozele... aceeasi expresivitate de invidiat la miruna! surioara o sa-i semene si o sa ai doua fete... numai bune sa alerge baietii dupa ele!!
mai aveam ceva de zis... la pozele din carca lui tati... undeva pe canapea e un pachet de servetele... va invidiez daca supravietuieste asa in libertate pachetul ala. daca il prindea andrei... erau de mult toate intinse pe covor!
asteptam sa revii acasa ca ne e tare dor de tine.
si apropo... puteti ajunge la intalnire???
http://www.andreirazvan.home.ro POZE NOI!
deliak spune:
Meeey,da` ce baiet fremos,si ce freza are
Mai,fetelor,spuneti-mi si mie cu ce ii incaltati voi pe bubuci prin casa? Eu i-am luat lui Darius prin iarna,niste papuci de la Leonardo,cam grosuti ce-i drept.Au fost ei buni pana acum,dar de cand s-a mai incalzit,am remarcat ca ii transpira picioarele si s-a si iritat intre degetele. Vreau sa-i iau ceva gen sandalutza sau macar sa fie mai deschise,sa nu mai transpire asa. Aveti vreo idee?
Axa_io- nu ti-e mila de mine? trimiti retete din alea super gustoase,dar noi suntem in postul Pastelui
Va pup!