De ce vreau sa-l insel?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Andita, poti sa-ti doresti multe alte lucruri cind iubesti un barbat dar n-ai voie sa-ti doresti sa fii in pat cu altul. Curiozitatea asta este foarte proasta pentru sanatatea unei relatii. Sint si eu femeie maritata de 8 ani, cu trei copii, parintii mei au 43 de ani de casnicie iar bunicii au avut 70 cind a murit bunicul. Sfaturi pot sa-ti dau din ce mi-au zis mama si bunica si din mica mea experienta : intr-un parteneriat, rufele se spala intre parteneri, intre patru ochi si cu usa inchisa. Daca nu te satisface sexual, discuti cu el si daca omul nu intelege si tu nu poti trai fara de X ori pe luna/saptamina/zi etc. atunci te desparti si apoi cauti pe altcineva fara codita dupa el. Daca are codita dar te place de nu mai poate, atunci isi lasa codita cu scuzele de rigoare si dupa aceea poate sa se pupaceasca si iubeasca cu tine cit il ajuta sanatatea.
In felul acesta, constiinta fiecaruia este impacata si stima de sine nu are de suferit.
Acu', tu-i iei apararea platonicului si inteleg de ce dar vazut din exterior, comportamentul lui este foarte urit si lipsit de caracter, imi pare rau sa-ti spun. Ca o parafraza, cind hormonii vorbesc, constiinta tace.
Eu cred ca tu esti o persoana puternica si vei face ce trebuie ca sa poti trai cu tine insati in armonie, ghinionul tau a fost ca te-ai lansat intr-o relatie atit de "totala" cind erati amindoi niste copii si acum descoperi ca ai crescut si ca vrei altceva de la viata. Iti doresc sa-ti gasesti acel "altceva" si sa fii fericita si sper sa nu te superi pentru franchetea mea.

Jos palaria pentru Marius !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by adusca
99% din barbati isi inseala nevestele (ma refer la relatiile lungi) cu toate ca dansele ar baga mana-n foc ca lor nu li se intampla asa ceva si asta pt ca ori refuza sa vada ori sotul defileaza mereu cu acele frumoase cuvinte "fair play, corectitudine, respect si incredere".

ce spui, franz? adica 99% dintre femei sunt si ele adulterine?

acu, serios, cred ca exagereazi cumplit. sau trebuia sa adaugi acolo ca asta se intampla in cercul tau de cunoscuti. despre restul, zau, n-ai de unde sa stii. (generalizare=eroare de judecata).

io tot cu Marius is de acord, platonicul ala e nashpa. si cu Amuleta, ca intai fata paraseste pe logodnic, platonicu paraseste logodnica, apoi fuga in egipt si sah mat, fericirea pana la adanci batranete. sau pana la urmatoru platonic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inger alb spune:

Poate i-ti este frica, sa te casatoresti si cauti sa-l inseli sau asta simti tu . Mare grija!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

quote:
Originally posted by conchita

ce spui, franz? adica 99% dintre femei sunt si ele adulterine?

acu, serios, cred ca exagereazi cumplit. sau trebuia sa adaugi acolo ca asta se intampla in cercul tau de cunoscuti. despre restul, zau, n-ai de unde sa stii. (generalizare=eroare de judecata).

Nu am zis asta, procentul femeilor adulterine e mult mai mic, pt ca o femeie e mult mai stabila in sentimente. Si recunosc ca am exagerat cu acel procent de 99% in privinta barbatilor infideli (asta nu te-a oprit sa ma ataci subtil....nu, de fapt n-a fost deloc subtil, asta 1, si 2, pt tine sunt adusca, nu franz, ma confunzi)

Statisticile se contrazic, unele zic ca 87% din barbati si-au inselat cel putin odata partenera, altele spun ca 60%, dar in general procentul femeilor infidele este in medie cu 20-30% mai mic.
Nivelul mai ridicat de testosteron face ca barbatii sa aiba dorinte sexuale mai puternice si cresc sansele ca barbatul sa caute relatii sexuale cu mai multe partenere, chiar daca are deja o relatie. Asta nu inseamna ca toti barbatii sunt poligami si ca au comportament promiscu, ci ca este mai posibil sa se comporte asa decat femeile. De aici tendinta spre infidelitate a barbatului si conflicte, uneori violente, în cuplu.

"Psihologul german, Gisela Runte, autoarea cartii intitulate "Cum insala femeile", afirma ca, dupa ani de trai in comun cu partenerul lor, multe femei nu nu mai sint satisfacute sexual. In timpul documentarii pentru aceasta carte, a stat de vorba cu zeci de femei care au avut sau au amanti. Multe dintre ele au povestit ca, inainte de a-si insela partenerul de viata, au incercat sa discute cu el despre nevoia lor de mai multa dragoste, atentie si tandrete, dar "strigatul de ajutor" a ramas fara ecou. Barbatii, pentru ca refuza sa constientizeze problemele cuplului, resimt discutiile de genul acesta ca pe o critica la adresa lor. Sint socati, se simt jigniti sau furiosi. Urmarea a fost ca femeile in cauza au cautat rezolvarea problemei lor in bratele altui barbat. Si implicit in patul lui."

"De ce insala femeile?
Sotul le trateaza ca pe un bun deja cistigat, caruia nu este nevoie sa-i mai acorzi prea multa atentie.
Doamnele nu vor doar sex mai bun si mai incitant, vor si ca cineva sa se arate din nou interesat de ceea ce simt, gindesc si cred.
Vor sa se simta din nou iubite, admirate, curtate si apreciate.
...............
In ciuda aparentelor, romanii nu pun mare pret pe fidelitate. In urma unui sondaj efectuat, la intrebarea :"Care este cea mai importanta conditie pentru ca o casatorie sa fie reusita"?, marea majoritate considera ca iubirea, increderea, locuinta proprie, sprijinul reciproc si banii conteaza mai mult decit fidelitatea, pentru fericirea conjugala ."
http://www.ele.ro/

A nu se intelege ca incurajez infidelitatate pt ca de obicei aceste aventuri nepermise lasa in urma un sentiment de culpabilitate care iti schimba parerea buna pe care o aveai despre tine si te fac mult mai vulnerabil la depresie.

Iata ce spune de Carmen Musat, psihoterapeut:
"De multe ori infidelitatea este doar un simptom al problemelor unui cuplu. Cei doi nu-si discuta deschis aceste probleme sau o fac ineficient, acuzandu-se unul pe celalalt, fara a-si asuma partea de responsabilitate pentru ce se intampla intre ei si pentru exprimarea propriilor nevoi in viata de cuplu.
Sunt persoane care evita neplacerea si prefera sa vada cum totul se prabuseste decat sa strige "Foc!". Mariajul adulter poate fi vindecat doar cand nu mai exista secrete si infidelul nu mai trebuie sa se ascunda. Sigur ca ar fi de ajutor sa renunte si la aventura!
Exista credinta ca infidelii trebuie sa-si nege la nesfarsit aventurile si sa-i dezorienteze pe "incornorati", astfel incat acestia sa se indoiasca mai degraba de sanatatea lor mentala decat de fidelitatea partenerilor. De fapt, minciuna continua si negarea sunt aspectele de neiertat ale infidelitatii.
Incornoratul" recurge la divort destul de rar dupa o prima aventura a partenerului. Divortul are loc pentru ca infidelul nu poate iesi la timp din aventura sau nu face fata intoarcerii in mariaj. Prognoza dupa o aventura nu este severa, iar cei care s-au ratacit nu si-au pierdut intregul credit."
http://www.eva.ro/

Viata e ca carosabilu'...unii vine, altii trece...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andita spune:

Pentru ca s-a iscat disputa asta legata de caracterul platonicului meu, ma simt obligata sa fac acum (cam tarziu, ce-i drept), cateva precizari. In primul rand, denumirile astea de platonicsi logodnicsint strict generice. In realitate, logodnicul meu nu e chiar logodnic, anuntul oficial o sa-l facem noi abia in august, adica cu un an inainte de nunta preconizata (preconizata mai mult d emine decat de el). Acum suntem pur si simplu un cuplu care sta impreuna. Discutiile despre nunta sunt rare si lapidare, nimic nu e inca batut in cuie. In ceea ce priveste logoidnica platonicului meu (sper savmai intelegeti inca ceva), la ei situatia e mult mai simpla. Ei nu au ganduri de casatorie sau ceva de genul asta. Nici macar nu mi-a zis vreodata ca o iubeste, ci doar ca tine la ea, si atat. Stau si ei impreuna, dar fara promisiuni si alte asemenea complicatii.
Si alta precizare, prin care iar o sa-i iau apararea platinicului, cu riscul de a ma eticheta voi intr-un anunme fel... vreau sa va spun ca l-ati judecat gresit, unii dintre voi. Daca era asa cum s-a sustinut pe aici, pana acum profita de mult de nehotararea mea, si poate si castiga ce vor intotdeauna barbatii... Putea s-o faca cu usurinta, mai ales ca cea care a inceput totul intre noi am fost...eu!!!! Mie mi-a placut, eu l-am invitat la dans la o petrecere, eu am inceput sa-i trimit mailuri. Apoi s-a infiripat ceva intre noi, o relatie bazata in primul rand pe prietenie. Ca la un moment dat ne-am dorit si altceva, era normal sa se intample. Ceea ce risc povestind toate astea e sa ma intrebati de ce l-am abordat eu. Ei, asta chiar nu stiu. Poate doream o confirmare a puterii mele de seductie, chiar nu stiu....
Da, cam asta e, cam asta sunt eu.... Ma simt groaznic cand ma gandesc la asta.

Andita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariuta spune:

quote:

A nu se intelege ca incurajez infidelitatate pt ca de obicei aceste aventuri nepermise lasa in urma un sentiment de culpabilitate care iti schimba parerea buna pe care o aveai despre tine si te fac mult mai vulnerabil la depresie.

Infidelitatea este rea in sine, nu pentru faptul ca lasa depresii. Poate faptul ca "ne smereste" sa fie, de fapt, singura ei "calitate".
Daca 80% din populatie are aceasta slabiciune, nu inseamna ca trebuie sa ne conformam si sa o acceptam ca pe ceva "normal", pentru ca se intampla cu o anumita frecventa.
Asa cum a spus Marius, este si ramane un lucru dezgustator, degradant.

mariuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

Marius, deci sa inteleg ca daca platonicu era necuplat era ok?

Mihaela , Mara si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Andita , voi sinteti tineri si de aceasta situatie vei ride in sinea ta peste citiva ani.
adica iti doresc sa rizi de aceste nelinisti de tinerete, decit sa-ti rozi unghiile intrebindu-te "ce ar fi fost daca ...?"
caci ce poate fi mai nasol decit o viata pe care o traiesti intrebindu-te "ce ar fi fost daca ...?"
dupa aceste paranteze in paranteze din care sper sa se inteleaga totusi ceva, eu iti urez noroc si intelepciune

Anca si Matei (1 ianuarie 2004)
gasca MAO
know your mind, love your body

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Nu am zis asta, procentul femeilor adulterine e mult mai mic, pt ca o femeie e mult mai stabila in sentimente. Si recunosc ca am exagerat cu acel procent de 99% in privinta barbatilor infideli (asta nu te-a oprit sa ma ataci subtil....nu, de fapt n-a fost deloc subtil, asta 1, si 2, pt tine sunt adusca, nu franz, ma confunzi)

Statisticile se contrazic, unele zic ca 87% din barbati si-au inselat cel putin odata partenera, altele spun ca 60%, dar in general procentul femeilor infidele este in medie cu 20-30% mai mic.
Nivelul mai ridicat de testosteron face ca barbatii sa aiba dorinte sexuale mai puternice si cresc sansele ca barbatul sa caute relatii sexuale cu mai multe partenere, chiar daca are deja o relatie. Asta nu inseamna ca toti barbatii sunt poligami si ca au comportament promiscu, ci ca este mai posibil sa se comporte asa decat femeile. De aici tendinta spre infidelitate a barbatului si conflicte, uneori violente, în cuplu.

in primul rand, scuze pentru alintarea cu franz, nu aveai de unde sa stii ca io folosesc asta cu drag in al doilea, daca sunt mult mai multi barbati care inseala, sunt doua variante posibile:

1. un anumit procent de femei inseala in permanenta, ceea ce e mai grav decat sa fii barbat si sa te incadrezi in 99% care inseala cel putin o data.
2. e mare rau procentul de barbati bi sau homosexuali (ireal dupa socotelile amintite de tine, adica cel putin jumate, din 60%, si, culmea, toti sunt adulterini).

concluzie: tendinta e una, statistica e alta, iar generalizarile nu-s nici una, nici alta. dar daca ziceai de la inceput ca te referi strict la Romania, nu te-as mai fi corectat. vezi, si eu am prejudecati :))

Andita, tu nu ai dat prea multe amanunte, de aici imaginarul colectiv care ti-a "infrumusetat" cand logodnicul, cand platonicul. acum in ultimul mesaj tu cam pari indragostita de baiatul celalalt, nu suna deloc numai a atractie fizica ce simti tu...n-as stii ce sa-ti mai zic decat ca, daca e asa, dati-va o sansa, dupa ce terminati amandoi cu relatiile care, cum zici tu, cam continua in virtutea inertiei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sasuke spune:

Imi vin in minte versurile din cantecul Zoricai Savu :

" In viatza, daca gresheshti,
Odata ai s-o patzeshti...
Cand doreshti sa ai mai mult
Ajungi sa pierzi tot ce-ai avut !"

Fara alt comentariu...

SaSuKe

Mergi la inceput