Alimentatie pentru gravidutze
Raspunsuri - Pagina 2
adelau spune:
buna!
sunt si eu o viitoare mamica de 24 sapt., va citesc tot timpul dar sunt un pic mai lenesa la scris. Sper ca acceptati sa-mi spun si eu parerea sincer...
observ ca pentru multe sarcina este ca o povara...nu ai voie aia, nu ai voie aia...etc., sincer consider ca e o perioada atat de speciala faputul ca poti da viata incat merita sa te rasfeti cu putin din toate fara excese (chiar si vin, bere... mai putin droguri).Asta nu insemana sa fii iresponsabila ci doar cumpatata.
mama mea care este o femeie f. tanara (47 ani, eu avand 26) a ajuns la doctor la 8 luni de sarcina (si este intelectuala)si m-am nascut perfect normala si va garantez ca nu a facut nici un fel de rabat de la nimic.
Sicer fac destul analize si tratamente (am mici probleme) ca sa nu ma bucur de sarcina si de rasfaturile ce o atrag.
Sper ca nu am suparat pe nimeni.
La naiba cu kg. in puls am timp o viata sa tin cure de slabire
Adela
IrinucaR spune:
adelau, sunt deacord cu tine... ceea ce ziceam eu inainte era referitor la alimentele si plantele care ar putea sa ii faca rau lui bebe, nu s-a pomenit nicaieri de silueta...
Dar ca tot veni vorba, parerea mea este ca orice depaseste 15-17kg devine daunator atat pentru mama cat si pentru copil... si nu din punct de vedere estetic...
www.irinucasisoru.3x.ro
adelau spune:
irinuca 15-17 kg reprezinta idealul dpdv medical. Cate persoane care nu sunt nici macar insarcinate au greutatea ideala comparativ cu inaltimea??? Eu tot ce am vrut sa spun este ca nu trebuie sa faci din chestia asta un obiectiv mai ales in sarcina, dar in acelasi timp nu trebuie sa iei 30 de kg. totul cu masura.
Adela
lavi02 spune:
Adelau, dpdv medical, idealul e 11.5-13. Probabil ca tu esti la prima sarcina. Dar uite experienta mea: am luat 15 kg in prima sarcina ca m-am mai dedulcit la una alta, si dupa ce am nascut am ramas cu 10 in plus. Si trage frate de tine sa le dai jos! Mi-e atat de urat sa slabesc incat prefer sa nu ma ingras. Daca crezi ca pe tine nu te deranjeaza sa tii cure de slabire, OK, dar mie nu-mi place.
Alt dezavantaj (zis si de iren) daca te ingrasi si slabesti mult pielea este intinsa mai mult si dupa aia ai vergeturi sau atarna oarecum pe tine dupa ce slabesti. Arati mult mai bine la final daca diferenta minim-maxim n-a fost asa de mare.
Tinta mea in sarcina asta este 12-13 kg. sa vad daca o sa si reusesc.
Pe de alta parte sunt si eu de acord cu voi, ca nu e cazul sa exageram nici cu precautiile. Eu n-am sa beau alcool, dar in septembrie se marita sora-mea si o cupa de sampanie tot inchin. Ideea e sa nu vorba ceea: "bagi in tine ca in spital", adica sa nu mananci ce/cat n-ai manca in mod normal, cu scuza ca esti insarcinata. Pentru ca in trimestrul II si III pofta de mancare creste, n-ai ce face. Suplimentezi un pic portia, dar numai cu fructe/legume/lactate/carne, nu cu dulciuri/fainoase/placinte/"sucuri racoritoare" etc.
Bic spune:
adelau
Mama mi-a spus ca ea cind se ducea la petreceri bea cite un pahar de vin. Noi amindoua am iesit frumoase si sanatoase ![]()
, dar eu sint mai sperioasa ca mama, ma iau dupa ce scrie-n carti si ce zice la televizor
asa ca nu cred ca o sa ma incumet... Poate mai incolo cind e BB mai mare sa mai pun si eu gura pe-un paharel...ca taaare mi-e pofta.