Injuraturi

Injuraturi | Autor: Karina

Link direct la acest mesaj

Sincer sint disperata. Bogdan, 2 ani si 3 luni, a auzit undeva o injuratura (dute-n m...) si acum repeta acest lucru si nu la intimplare, ci exact cind "trebuie", adica atunci cind il supara cineva, sau nu i se indeplinesc dorintele. Am incercat diverse metode, de la ignorare, explicatii la pedepse, dar n-am obtinut nici un rezultat. Nu stiu ce sa ma mai fac. In casa nu se vorbeste asa, dar cum sa evit eu sa auda pe strada injuraturi. Si ce sa fac ca sa nu copieze aceste obiceiuri urite ?

Karina + Bogdanel

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Karina asa am patit si noi cu nepoata mea....invatase ce de genu' dute-n p........ si la fel am incercat toate metodele iar ea parca mai des zicea....si atunci am citit intr-o carte de bebei,unde spunea ca exact la varsta asta incep sa foloseasca cuvintele pe care le aud la adulti si trebuie lasati in pace si ignorati cand pronunta cuvantul pana le trece!!!
Altceva nu stiu ce poti face....nepoata mea a mai avut o faza cand se folosea de cuvintele:caca si pipi(in modul vulgar spuse) si tot asa am ignorat-o...nu ii mai vorbeam cand le folosea si a renuntat la ele!!!
Bafta in continuare!!!

Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirod spune:

Oti(2 ani si 7 luni) invatase sa spuna p...a m...ii cind o necajea ceva.Ce am facut?Ce am citit intr-o carte a lui Dolto, i-am spus ca a vorbit urit si eu nu accept sa injure cind e cu mine, si nici alti oameni cu care sta nu accepta.Daca vrea sa vorbeasca urit sa mearga la ea in camera si sa injure acolo cit vrea SINGURA.Dar nu cind e cu alti oameni.Si s-a dus...si auzeam de dincolo un tocat marunt, sacadat, cu naduf:pm,pm,pm...de nu stiu cite ori.Apoi apare smiorcaind:'eu nu mai vorbesc urit, nu mai vreau sa stau singura, vreau sa ma joc aici cu tine si nu mai vorbesc urit...'.
Adevarul este ca nu am mai auzit-o de atunci(si nici tanti Nuti)...oricum stiu ca o sa invete mai tirziu sa injure, ideea mea e sa ii imprim sa nu injure cind ti-e lumea mai draga, in cine stie ce companie!

DORIS cu bb la purtator

Mergi la inceput