Se pricepe careva la setari telefon mobil?

Se pricepe careva la setari telefon mobil? | Autor: mirelam

Link direct la acest mesaj

Am si eu nevoie de un sfat.
Sa va spun despre ce este vorba.
Am un telefon mobil Siemens A 57, cumparat de curand .
Saptamana trecuta intr-o zi, am fost plecata in oras si telefonul mobil l-am avut ca de obicei in geanta.
Cand m-am intors, ma suna cumnata mea pe fix, disperata ca de o jumatate de ora ii trimit mesaje intr-una. Mesaje fara text. Scot telefonul mobil din geanta si ma uit …nimic. Pe telefonul meu nu aparea ca as trimite cuiva vreun mesaj. Ii zic…mai uita-te bine, de la mine sunt? Ca la mine la mesaje trimise apar 0 mesaje.
Dupa inca cateva minute, ma suna iar cumnata mea de pe fix (ca de pe mobilul ei nu putea sa ma sune din cauza mesajelor care ii veneau de la mine cu zecile). Si ce credeti? Deja ii trimisesem 60 de mesaje.
M-am speriat si mi-am inchis mobilul si am sunat la Connex (ca la ei am abonament).
Tipul care mi-a raspuns m-a intrebat daca am umblat in setarile telefonului...nici vorba, nu obisnuiesc sa umblu prin setari aiurea.
Apoi m-a intrebat daca am cont pe MyX (cica e posibil sa trimita altcineva de pe numarul meu? )i-am spus ca nu si nici nu prea stiu ce este, doar am auzit. Apoi mi-a spus sa nu-mi fac probleme ca la ei nu apare nimic si ca sa-mi deschid mobilul si sa-l folosesc, ca nu va fi nici o problema.
Ulterior, am observat ca acele mesaje mi-au fost taxate…deja am 4 dolari de plata doar din mesaje.
Tot ulterior am decoperit ca telefonul meu are la sectiunea „Mesaje“ posibilitatea sa selectezi, cand vrei sa trimiti cuiva un mesaj, dupa selectarea destinatarului, are si obtiunea de a trimite mesajul urmatoarele posibilitati: 1 ora, 12 ore, o zi, maxim.
Acum stau si ma gandesc ca e posibil ca in timp ce am fost plecata si avand telefonul in geanta, poate l-am atuns aiurea si poate daca nu a fost blocata tastatura (pentru ca acum chiar nu stiu, eu zic ca ar fi fost, dar nu bag mana in foc) s-ar fi putut intampla sa se acceseze din greseala vreun buton care sa fi trimis atat de multe mesaje catre cumnata mea (al carui numar il am salvat in Adress Book).
Intrebarea mea este urmatoarea. Stie careva cum pot bloca aceasta optiune ca pe viitor san nu mai trimit mesaje din greseala.
Acum sunt disperata. Ma uit la telefon ca la o bomba. Tot timpul il controlez sa aiba tastatura blocata.
Suma de plata nu e mare dar ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca cumnata mea nu ar fi vazut si eu as fi trimis in continuare sute de mesaje.
Mentionez ca telefonul l-am luat de la magazin Connex, sigilat, in garantie, nu de la persoane neautorizate.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bulinutza spune:

quote:
Tot ulterior am decoperit ca telefonul meu are la sectiunea „Mesaje“ posibilitatea sa selectezi, cand vrei sa trimiti cuiva un mesaj, dupa selectarea destinatarului, are si obtiunea de a trimite mesajul urmatoarele posibilitati: 1 ora, 12 ore, o zi, maxim.

Nu ma pricep ce ai putut face tu, dar obtiunea asta de care zici nu inseamna ca se trimit mesaje non-stop "1 ora, 12 ore, o zi", ci asta-i valabilitatea mesajului (adica daca cel la care trimiti are telefonul inchis cat timp sta mesajul ala in retea asteptand sa fie trimis.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

ciudat...
spui ca te-a taxat pentru mesajele alea. ma gandesc sa nu fi utilizat careva creditul tau in vreun fel sau altul si sa fi trimis mesaje pe banii tai. aia de la Connex ar fi trebuit sa te lamureasca cel mai bine.

Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina Fetitza Maritza

Mergi la inceput