Copilasi de mai 2003 (32)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Hahaha Daiopri, te tin minte cu noptile... :)) Vezi ca influenta bunicilor e in doua parti..Eu acuma ma ciocnesc cu ambele parti... Cu Paul care striga prin casa dupa ei, care are cosmaruri din care plinge/suspina cite 30-45 de minute, dimineata cind primul loc unde fuge e camera lor, sa verifice daca s-au trezit.... si partea cealalta: scos biberon, scos ceai indulcit, scos pireutele, lasat copil sa manince singur, mincat fara televizor si ma mai gindesc care-ar mai fi. Le mai vad dupa aia, deocamdata cu astea ma lupt, si e foarte simplu: astea-s regulile si cu asta basta. Oricum face cite-o criza cind nu-i lasat sa arunce obiecte... asa ca o criza in plus sau in minus, ce mai conteaza.. Plus ca n-am chef sa m-apuc sa negociez de pe-acuma.. Sau daca chiar trebuie sa negociez, mai bine negociez lucruri pe care sa n-am nimic impotriva sa le pierd.. asta pe cind si-o dezvolta copilul darul vorbirii.. :)
Dar asa e, bunicii n-au ce le face la nepoti... trebuie sa intervina parintii... ca de-aia au parinti, nu?
Asa ca noi ne luptam acuma, in plus, si cu schimbatul de program ca sa se potriveasca mai bine cu gradi, sa vedem cum ne-o merge.. azi a fost relativ cosmar - acasa. La gradi totul a mers incredibil de bine. A mincat prinzul (un sandvish) si-a si baut laptele aferent (din canita cu cioc) - lapte pe care n-am reusit sa-l fac sa-l bea de-un an si mai bine. Cam de cind a dat de gustul sucurilor. Si ceaiurile n-au ajutat. Mai continuam cu inca doua zile asa, juma de zi, dupa aia ne straduim sa nu ne dam programul peste cap in weekend si de luni incercam zi plina, speram sa ne si mearga..
Dar in pat mare nu ne vad bine, ca-n asta mic numai de-a curmezisul isi gaseste pozitia..
Ma cam ingrijoreaza meniul de la gradi... toata ziulica maninca aproximativ cam cit maninca el la o masa.. :) Sper ca asta sa fie o situatie din care Paul sa se hotarasca sa inceapa sa vorbeasca, macar cit e cerutul de mincare..
Va pupa mama si sa fiti sanatosi si cuminti.

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
http://home911.servebeer.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Am pus poze de la Paltinis aici:

http://community.webshots.com/album/326413032AKpcAc

www.babiesonline.com/babies/i/ilincuta" target="_blank">poze cu Ilinca
Ica tunsulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

dana d, super pozele!!!
Aalina, mama draga, nu-i nevoie de lista noua ca si varianta scurta se pare ca incepe sa-si faca efectul. In orice caz, cu mine e ceva gresit foarte tare. Acu, adica a doua noapte, mi-a adormit instantaneu, fara sa zica nici pis, si eu stau ca huhurezul, pregatita psihologic pentru inca o noapte de cosmar, care promite sa nu se intimple... Ma incearca, asa, un sentiment de inutilitate... :)
Azi la gradi am stat o ora in plus, cu mine p-acolo, pe post de bagator de seama, si m-am jucat cu fetitele mai mari, am construit o casa de lego de numa, cu ferestre, usi, scari interioare si garaj, pe care a darimat-o Jessica in timp ce-i construia etajul al doilea :) Paul era ocupat cu masinutele si cu Jessica (ea a venit numai la sfirsit, la demolari :D)
Acasa s-a cam miorlait cu ocazia somnului mai devreme decit era el obisnuit, plus ca l-am trezit la 3, ca sa ne reluam programul.. s-a trezit tot miorlait (abia adormise), dar cum a vazut-o pe Minnie i-a trecut. Anul asta Paul nu s-a prea vazut cu Minnie din pricina ca mama crede ca prezenta unui ciine e nociva (din diverse puncte de vedere, pe care n-o sa ma apuc sa le enumar si sa le anti-argumentez aici). Paul e oricum in culmea incintarii cind o vede iar ea are momente in care-l provoaca la joaca (de obicei fuge de el, ca stie ca tipa mama la ea daca se apropie - acuma sa vedem cit de repede i-o iesi asta din cap).
Iar acuma, dupa cum va spuneam, copilul doarme de n-are treaba (si invelit, pe deasupra)...
Cu ai mei n-a fost asa de snur in rest cum a fost partea pina la aeroport. Avionul a plecat cu intirziere si n-au mai prins avionul care pleca din Budapesta, asa ca au trebuit sa astepte 9 ore, urmatorul... Sint tare catranita pe Malev in momentul asta.. Asa ca in loc sa ajunga la 3 dupa amiaza au ajuns la doua noaptea.. Si prima grija a fost sa le dau un telefon si sa-l pun pe Paul sa le povesteasca de aventurile lui la gradi, ceea ce el a facut de zor si s-a si cam suparat pe mine cind am inchis telefonul..
Asa ca in momentul asta ar trebui sa caut prin librarii o carte numita "Sfaturi pentru mame deranjate cu copii normali" (nu pot sa cred ca nu s-a scris deja asa ceva) si s-o citesc din scoarta-n scoarta.
Si sa nu uit episodul "cosul de gunoi". Caruia Paul ii ridica capacul si incepe sa cerceteze continutul. Ii zic frumos s-o lase balta. O lasa. Iar. Ii zic iar, pe un ton categoric. Iar il lasa. Dupa care ma uit la el cu coada ochiului. La care isi pune cea mai smecheroasa figura pe care i-am vazut-o pina acuma (ceva de genul, ia sa va zic io gluma asta, sa vedeti voi de poanta buna are), se uita la mine, si iar il ridica. La care mi-am vazut de treaba (la calculator) si nu l-am mai bagat in seama deloc-deloc. Doar cu coada-cozii ochiului, sa nu bage ceva-n gura. Dar daca a vazut ca nu ma mai intereseaza subiectul, s-a hotarit ca nu-l mai intereseaza nici pe el, asa ca l-am recompensat c-un bravo cind s-a hotarit sa inchida singur capacul. Dar, mama deranjata ce sit, pentru figura aia poznasa, sint capabila sa-i mai interzic vreo citeva chestii, numai ca sa i-o mai vad din cind in cind...
Nici nu stiu ce sa fac... sa incep sa ma pun pe miorlait, ca Paul ieri noapte, poate asa mi-o veni somnul? Sau sa mai astept, in speranta ca totusi mai facem o tura mai incolo, inspre 2-3 noaptea? :D Sau, si mai bine, sa ma duc si sa trezesc copilu de pe-acuma, sa ne facem damblaua si sa stim o treaba :D...

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
http://home911.servebeer.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Parpalak cunosc povestea cu influenta bunicilor. Eu am avut mai putine greutati deocamdata pentru ca am fost cu ei acasa si am incercat cat s-a putut sa ii fac sa tina cont de parerile noastre. Da stiu eu cum va fi dupa ce voi incepe munca? Dori speculeaza foarte mult iubirea lor si s-a invatat un miorlait cand vede ca e bagat in seama si i se interzice ceva. Dar am observat saptamana asta cat am stat doar eu cu el, ca in prezenta mea nu prea face talente. S-o fi prins ca nu tine?
In patul mare si Dori doarme invers asa ca nu vad care e problema. Numai bine incape :))
Si poate reusesti si tu sa dormi cat doarme copilul. Ca de trezit oricum te va trezi el :)) Vezi ca te spun lui Dori ca nu mai dormi.
Pupici multi la copilul cuminte care nu se pune in mintea mamei lui.

Danad foarte frumoase pozele. Tare mi-ar fi si mie de o iesire da nu se arata prea curand.
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

URAAA!noi avem o luna de cand copchilu doarme toata noaptea...
asta din mila fata de mine care de cand lucrez mi-e in continuu somn...

parpa, cred ca e greu fara bunici dupa ce a fost asa bine cu...soacra-mea se ocupa extraordinar de Thea sunt super multumita.
am doua stressuri totusi:desenele animate, pentru care intr-o seara cand nu i le-am pus a urlat o ora(regula e ca ziua nu vizioneaza dar eu suspectez un complot) si bautul cu biberonul.chit ca de cand e bea ceai neindulcit, laptele de seara nu e ok, puteti sa-mi cititi stressu pe "Parintii intreaba..."
legat de avioane noi am venit de la Paris in ianuarie cu Carpatair car la 9 jumate seara ne-a anuntat ca au anulat cursa pe motiv de ceata.si da-i cauta cazare in Budapesta...

cam asta, fug la gradi, noi suntem tot la programul de dupa-masa cu mamici aferente si nu stiu inca la ce gradi vom continua pentru ca asta care e super are niste preturi aberante...
dar ce nu faci ptr copil

va pup, o dupa masa minunata

cristiana si gagalicea Theodora Alexia(1 anisor si 10 luni)

http://photos.yahoo.com/thea_alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Buna mamici!
Parpa, mi-ai transmis tristetea ta desi momentan nu aveam motive.
Trebuie sa va spun ca la mine ploua cu bani. Au venit gramada toate indemnizatiile restante din decembrie incoace si am luat azi si impozitul oprit gresit pe anul 2003, asa ca.. sa tot fie niste zeci ce mil. pe care deja am inceput sa le fac praf.
Mi-am facut planul, amanat de ani de zile, sa merg cu ei la dentist.
Asa ca, daca nu exista vorba "tot binele spre rau" (apropo de "tot raul spre bine"), o inventez eu acum ca nu exista situatie mai potrivita. Acum totul e sa ma mai opresc din cumparat hainute ca sa-mi ramana pana dupa Paste cand am planuit sa merg la tortura.
Aalina, as face bucuroasa schimb de situatii. Adica sa ne luam noi casuta (chiar si pentru parinti) si sa mergi tu la plimbare in fiecare we.
De cand avem masina asta noua care "merge singura" iesim aproape in fiecare we. Deja am obosit si am pierdut prea multe episoade din telenovela mea preferata.
Noi ne pregatim sa organizam ziua lui Ilinca. Deja ma cuprinde nelinistea si ingrijorarea. Eu asa sunt: cand dau o masa ma stresez cu saptamani inainte de parca as pregati un examen. Incep sa ma pierd, sa nu-mi mai pot aduna mintile sa le pun la contributie. Deja nu mai stiu ce sa fac mai intai, curatenia e abia la jumatate (si asta multumita mamicii mele nepretuite). Aprovizionarea si prepararea mesei iar imi da batai de cap ca mereu uit cate ceva si ma trezesc prea tarziu. Iarasi ii ridic statuie mamei mele pentru organizare, "capul pe umeri" si facut ce trebuie si cand trebuie.
Nu stiu de ce am senzatia ca invit soacra la masa si trebuie sa fac impresie buna.
Cred ca luni, a doua zi de Pasti, o sa-i serbez ziua Ilincutei, si imi fac probleme ca nu o sa-mi mai primeasca comanda de tort sau ca nu au deschis in ziua aia .
Cu un singur lucru sunt acoperita si foarte bine pregatita : toaleta de aniversare a Ilincutei

www.babiesonline.com/babies/i/ilincuta" target="_blank">poze cu Ilinca
Ica tunsulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

Dana mai vrem detalii, esti prima care sarbatoreste 2 ani din gasca!ce mai pregatesti?

eu ma stradui sa invat ceva, sunt in ultima sesiune a Masterului dar avand in vedere ca la munca sunt absolut full de treaba si ma asteapta o luna f grea cu cateva proiecte mari, si ca acasa Thea debordeaza de energie, probabil ca-mi vor mai ramane si pe toamna examene si dizertatia o voi da in ianuarie.asta e!

vreau sa va anunt ce:THEA A FACUT KK PE WC!.poate din greseala dar important e ca nu s-a mai isterizat la idee si nici nu s-a mai tinut.sper sa se repete bucuria ca s-a intamplat pe cand credeam c-o s-o marit cu pampers!!!

va pup

cristiana si gagalicea Theodora Alexia(1 anisor si 10 luni)

http://photos.yahoo.com/thea_alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria2mami spune:

Ce rau imi pare ca s-au sters atatea mesaje si de aici!!!
Oricum...

...gasca mamicilor cu copilasi de mai 2003(si nu numai) saluta si felicita pe toti/toate ce s-au sarbatorit si ale caror mesaje au fost sterse

....nu e nici o problema... bebeii nostrii sa fie sanatosi!!! La multi ani sa va bucurati de fiecare prostioara pe care o fac si de fiecare zambet al lor!!!

Sarbatoarea Invierii Domnului sa va aduca lumina in case si in suflete. HRISTOS A INVIAT! MARIA&MIHAELA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria2mami spune:

Numai atat am reusit sa salvez...

Autor: korinna
Raspuns la: 24/04/2005 19:05:33
In sfarsit si eu cu ceva noutati.De vreo 2 saptamani Stefan nu se mai trezeste deloc.Posibil asa incep serviciul mai devreme de 1 iunie.De mancat Stefan tot cam 6 mese pe zi..destul de mult.
Cand incep serviciul il dau la cresa..insa am sa-l duc dimineata si-l iau dupamasa la 5.
Eu..spre deosebire de voi..ii dau ceai cu zahar..nu inteleg ce aveti impotriva zaharului!
Si sucuri din comert..si cam detoate.Inclusiv sarmale cu carne de porc.Orice.

Corinna

poze cu familionu'

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: meme
Raspuns la: 25/04/2005 09:02:24
Daca tot ne-am nascut pe 1 mai cred ca noi vom deschide lista petrecerilor.O vom serba pe Anca duminica,prima zi de Pasti.Din pacate ,o multime de prieteni de-ai nostri cu copilasi vor fi plecati din Bucuresti.Sper din tot sufletul sa fie o zi frumoasa pentru a putea extinde petrecerea si in curte.Anul trecut a fost superb,s-a dansat in aer liber pana noaptea tarziu.In ceea ce privesc pregatirile vor fi cele normale pentru Pasti.In plus ii vom face Ancai un tort.Masa va fi stil bufet suedez,deoarece am cam 20 de invitati pe care nu as putea sa-i asez impreuna la masa.Anca va avea 4 invitati mai mititei,intre 6 si 2 ani.
Noi am cumparat deja cadourile.Sunt multe jucarii:carucior pentru papusi,masinute de diverse marimi dintre care una uriasa cu telecomanda,lego,costumas pentru ziua cu pricina.Sper sa fie incantata de ele,ea primeste cu multa bucurie fiecare dar.
Va doresc o saptamana frumoasa si voi reveni cu povestiri de la petrecere si cu poze.

http;//community.webshots.com/user/danancamm

--------------------------------------------------------------------------------

Autor: ione
Raspuns la: 25/04/2005 12:43:52
Cum va pregatiti de Sarbtoarea Pastelui?
Va luati copii la inviere?
La ce cadouri v-ati gindit?
Si noi avem noutati, au inceput sa converseze fetele mele intre ele si cu alti copii, se fugaresc.

Ionela,Maria & Elena 26 mai 2003

icraciun

Autor: dana d
Raspuns la: 25/04/2005 20:53:02
Buna mamici!
Eu am hotarat sa-i serbez ziua luni pentru a nu eclipsa Pastele. O sa invitam rude apropiate, din pacate nu au copii. Cu copii as fi sarbatorit separat chiar in ziua cu pricina, dar anul asta fiind in Joia Mare... lumea e foarte ocupata cu pregatirile, e zi mare de post.. asa ca o sa o sarim.
In afara de preparatele specifice Pastelui (friptura de miel, drob, oua rosii) o sa pregatesc si alte feluri de friptura (pui, porc) sau snitele, ceva branza/cascaval, niste mezeluri ca aperitive, si ma mai gandesc, ma consult si cu mamica ... La desert cozonac, pasca, tort, si poate o prajitura facuta de mine (daca mai am timp).
La capitolul cadouri am cam rezolvat-o cu Ilinca. I-am luat un sarafan roz frumos pentru ziua ei, inca un sarafan rosu de velur, cateva tricouri, body, dresuri albe de danteluta, pantofi sau sandale. I-am luat in ultimul timp 6 perechi de incaltaminte Ilincai si mai am si de asta toamna niste sandalute nepurtate pe care i le-am luat mai mari si inca sunt prea mari de ea.
Ca jucarii i-am luat ieri un iepuras de plush de la Carreffour, foarte dragut, alb si cu rochita tricotata. Am impresia ca mie imi place mai mult decat ei, as fi in stare sa dorm cu el in brate.
Ilinca a mostenit prea multe jucarii de la Alexa, si majoritatea in stare foarte buna. Am deja casa plina, nici nu le stie pe toate, asa ca sunt mai rezervata in ceea ce priveste cumpararea jucariilor.
Alexa le-a pastrat foarte bine, nu prea a stricat ea jucarii. In schimb, tot ce intra pe mana lui Ilinca nu are viata prea lunga.
Ilinca a inceput sa se joace frumos cu papusile, chiar acum tot vine si-mi spune "mama, bebe pange" adica papusa plange. Si ilm tine strans la piept si il leagana. De cate ori ii dau sa manance si e si vreo jucarie prin preajma, trebuie sa-i dau intai jucariei si pe urma mananca si Ilinca.
Se joaca si cu Alexa foarte frumos dar cam galagios. S-a creat o legatura stransa intre ele, ma bucur tare mult cand le vad cum se inteleg ele amandoua.
la Inviere mergem cu copiii, si anul trecut am luat-o pe Ica in carucior si a dormit acolo in aer liber. Mergem la una din bisericile de prin apropiere, avem doua la cateva minute de bloc.
Stam la slujba, cantam "Cristos a inviat din morti...", luam lumina si venim acasa. Uneori mai ciugulim ceva din bucate inainte de culcare.
Nu stiu cum sa fac cu "Iepurasul". sa o invat ca vine iepurasul si aduce cadouri surpriza? sau pur si simplu sa-i cumpar eu si sa nu ma ascund de ea?
Pana acum a vazut tot ce am cumparat, nu am nici o surpriza. Voi cum faceti?

poze cu Ilinca
Ica tunsulica

Autor: Daiopri
Raspuns la: 25/04/2005 21:24:56
Dragi copii si mamici,

Noi ne pregatim de plecare, asa ca nu cred ca mai apuc sa intru.
Vroiam sa va uram un Paste Fericit, si LMA tuturor copilasilor care se vor sarbatori (adica toti).
Noi o sa ii sarbatorim ziua chiar de ziua lui, de Pasti, caci este prima lui zi cu toti bunicii, de fapt, nici nu stiu cand o sa mai prindem asa ocazie. Bebeinu cred ca avem, ca si asa o sa fie apartamentul la ai mei plin. Oricum deabia astept.
Noi cadouri i-am luat de aici, si jucarii si hainute, numai ca nu de dimensiuni foarte mari, ca si asa ma car cu trenuletul in brate pana acasa:)
Mancaruri nu stiu, ca anul asta nu ma ocup de nimic. Dar eu una de abia astept chestii de genul stevie, loboda si urzici, pe car enu le-am gasit pe aici.
Inca o data va dorim numai bine, copilasilor sa creasca mari si ascultatori, iar noi sa ne bucuram de fiecare clipa ca si pana acum.

Pupici

Autor: adita
Raspuns la: 25/04/2005 21:55:51
si noi o sa mergem cu copiii la biserica, am fost si anii trecuti si am stat la toata slujba, le-a placut mult, mai ales Elenei care a stat treaza toata noaptea

mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Inca o data La multi ani Ilinca!

La multi ani Anca, Cristian si Mircea. Sa cresteti mari si frumosi. Sa aveti o viata plina de bucurii!!!

Mergi la inceput