citomegalovirus
Buna ziua,sunt gravida in saptamina 12 mi-am facut toate analizele posibile care mi-au iesit bine cu exceptia citomegalovirusului care mi-a iesit pozitiv, dupa valori am inteles ca a fost contactat in primele 3 luni de sarcina. Dr. de la institutul CANTACUZINO mi-a recomandat sa nu-mi fac griji ca 90% din populatie are acest virus si ca daca ecografic se dovedeste ca bb este ok. atunci nu are rost sa-mi fac probleme. Am mai vb. si cu un dr. neonatolog care mi-a spus ca f. multi copii se nasc sanatosi din mame cu infectia citomegalovirus.Mai este sau a fost cineva in situatia asta?
Stiu ca nu exista tratament si sunt destul de ravasita mai ales ca mi-am dorit f. mult acest copil.
Raspunsuri
mary ilie spune:
Buna! Din pacate nu pot sa-ti raspund la intrebare, eu inca astept rezultatele la toxo si CMV, mircuri vor fi gata, dar parerea mea este ca ar trebui sa consulti mai multi medici obstetricieni, sa auzi mai multe pareri, ca sa te poti linisti si sa fii impacata.
Sa dea Dumnezeu sa nu fie nimic rau si iti doresc tie si lui bebe numai sanatate! Eu sunt alaturi de tine! Sa scrii ce-ai mai aflat!
Te sarut!
Mary si bebe(12 saptamani)
claujro spune:
Parerea mea e sa consulti imediat un medic ginecolog. Eu am avut un titru marit de Listeria si a atrebuit sa-l tratez in primul trimestru cu antibiotic. Asa ca nu mai amana!!!!!! Du-te urgent cu analizele la medic!
Claudia, MAtei 1,3 luni si bb din burtica 17 saptamani
Claudia, Matei (1 an si 3 luni) si bb 16 saptamani
Ile spune:
Si mie mi-a iesit cmv pozitiv si dr m-a asigurat ca nu e nici o prooblema.Oricum,m-am interesat la mai multi medici si la fel mi-au zis.Drept dovada,sunt in sapt 33 si bb e f bine dezvoltat.Asa ca mergi mai departe cu incredere.Daca la eco totul e bine,atunci nu-ti face griji.Eu am fost la un pas de a renunta la copil cand am aflat de analiza si noroc ca nu am facut vreo prostie.Sanatate!
GildaT spune:
Si eu am facut analiza asta de mai multe ori. Am consultat mai multi medici care mi-au spus toti acelasi lucru. Toata treaba este sa nu iti iasa IgM pozitiv, pentru ca asta inseamna ca esti infectata cu virusul. Daca iti iese IgG pozitiv, inseamna ca ai fost in contact cu virusul odata, dar acum nu esti infectata, ceea ce nu este o problema. Deci, uita-te pe analiza ta care este pozitiv. Pentru linistea ta, consulta si un ginecolog.
Multa sanatate!
Gilda
7+
mitub spune:
Verifica daca IgG-ul sau IgM-ul este pozitiv. Primul inseamna ca ai avut candva boala si acum ai imunitate (se considera un rezultat bun, caci bebe si tu sunteti protejati), aL doilea ca ai infectia acum, cand esti insarcinata, caz in care riscurile sunt mai mari, dar din cate stiu se face tratament.
Bafta multa si sa fie cu noroc!
Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 21 saptamani + (DPN 1 august)
mihaela_e spune:
Asa cum au spus anterior fetele CMV are doua componente IgG si IgM. Daca numai IgG este pozitiv, atunci nu este nici o problema, inseamna ca ai avut acest virus iar acum corpul tau are anticorpi la virus ceea ce va pune la adapost pe tine și pe BB. Daca insa ai IgM pozitiv, atunci poate fi problematic pt ca indica prezenta virusului în organism si faptul ca l-ai contactat in perioada sarcinii. Asa ca trebuie sa verifici care dintre componente este pozitiv IgG sau IgM. Și indiferent de situatie cred ca trebuie sa iei legatura cu medicul tau ginecolog si sa-i arati analizele.
Eu personal am IgG pozitiv, si atat medicul de familie cat si medicul ginecolog mi-au spus ca nu este nici o problema.
Si nu uita sa ne comunici ce ai facut!
Mihaela 10+