Un alt copil in suferinta:(
Pentru ca in materie de inserari sunt putin "blonda" si nu am reusit sa link-uiesc aici articolul din Libertatea de astazi am utilizat, in cele din urma, facilitatea copy-paste.
"Boala i-a furat copilaria"
"Va scriu in numele verisoarei mele. Fetita ei, Georgiana Cristina, in varsta de 6 ani, a fost depistata la varsta de 1 an si 6 luni cu leucemie limfoblastica tip B. De atunci copilaria si-a petrecut-o mergand lunar la Institutul Oncologic Fundeni pentru ana-lize si tratament cu citostatice. Ganditi-va cat de greu ii este unui copil sa i se extraga mai mereu maduva din coloana vertebrala pentru a se vedea cum evolueaza boala. A avut o perioada in care s-a simtit mai bine. Venea la spital doar pentru control, o data la doua luni. Am crezut ca va fi bine. Ne-am inselat. Din nefericire, in primavara anului 2004 a avut o decadere. Organismul ei nu a mai luptat cu boala. De atunci a inceput iar tratamentul cu citosta-tice. Speram ca-si va reveni, insa situatia s-a inrautatit. De la inceputul lunii decembrie pana pe data de 20 fe-bruarie a stat internata in spital. Organismul ei a devenit un "perete" pentru orice tratament. Trebuia sa fie si acum internata, insa Georgiana a inceput sa planga, sa ceara acasa, la leagane si la copii. Cu toate ca are imunitatea scazuta, doctorii au decis sa-i indeplineasca do-rinta, pentru a nu o avea pe constiinta. Poate fi ultima ei dorinta. Pentru a-i creste numarul leucocitelor si al trombocitelor si astfel a-i creste imunitatea si pu-terea organismului sa lupte iar cu boala i-a fost administrat un medicament: Octagam. insa nu este de ajuns doar o doza, iar sectia unde este internata nu mai are acest medicament. Acesta este si motivul pentru care am indraznit sa va scriu. Acest medicament Octagam se gaseste in farmacii. Toata familia am ajutat-o cum am putut, dar sa strangem suma necesara pentru cumpararea acestui medicament ne este imposibil. Mama Georgianei este divortata, sta in Constanta cu chirie si nu lucreaza pentru ca trebuie sa o supravegheze mereu. Am apelat la dv. gandindu-ma ca poate exista cineva care ne poate ajuta cu aceasta suma sau cumparand acest medicament. Sunteti singura ei sansa. Dv. si cititorii dv. puteti prelungi viata acestui copil. Cristina Avram, Bucuresti"
Eu l-am citit si am trimis un comentariu in incercarea de a avea mai multe detalii, respectiv un reper de contact (adresa, tel). Voi incerca sa fac ce pot pentru micuta dar ma gandeam ca vor fi mai multi doritori. Stiu ca sunt extrem de multe cazuri disperate dar poate ca putem face ceva si pentru micuta Georgiana Cristina. Indata ce primesc informatiile cerute de la redactia ziarului le voi posta pe forum.
Numai bine va dorim si multa, multa sanatate.
floarea soarelui
Raspunsuri
iarina spune:
Cat costa medicamentul? Ne-am putea organiza. Luni probabil vor intra mai multe fete pe forum si vedem ce putem face.
floarea_soarelui spune:
Iarina, abia acum am reusit sa intru pe net si am gasit un e-mail de la cei de la Libertatea cu numarul de telefon al dnei Cristina Avram. Maine o sa-i dau un telefon, dansa este in Bucuresti din cate inteleg eu si am sa reusesc sa va dau mai multe detalii. Numai bine va dorim si multa, multa sanatate:)
floarea soarelui
floarea_soarelui spune:
Am vorbit cu dna Cristina Avram, micuta a avut o cadere si se afla la terapie intensiva, si singurul "ajutor" cerut a fost rugamintea de a o suna pe mama fetitei ...fie si numai pt o vorba buna. Am sunat cu inima stransa dar la celalt capat nu mi-a raspuns nimeni. Maine o voi face din nou, cu teama dar si cu speranta, poate Dumnezeu face o minune si copilul acesta isi gaseste calea catre insanatosire, poate...:). Georgiana Cristina fie sa fie in rugaciunile noastre.
Cu multa recunostinta ii multumesc lui Tudorica, copilului plecat printre ingeri care mi-a dat cea mai frumoasa si mai adevarata lectie: lectia sperantei ca fiind creati dupa chipul si asemanarea Lui, iubindu-ne si ajutandu-ne aproapele, ne vom intoarce cu fata spre El.
Numai bine va dorim si multa, multa sanatate:)
floarea soarelui
lorelei_19 spune:
Asha e, Dana, trebuie sa ne gandim mereu si la cei tristi, la cei care au nevoie de noi. Bietul copil, vorbeste cu mamica lui si da-ne de stire ce si cum. Si spune-i ca suntem alaturi de ea si de fetitza ei, cu sufletul si cu inima. Doamne ajuta.
aquariusrpro spune:
Poate sa-mi spuna cineva cine importa Octagam ? Am sunat la o prietena care lucreaza in zona de medicamente si a promis ca se intereseaza de medicament chiar la Hematologie unde este o doctorita care se agita pentru diverse medicamente pentru copii si nu numai. Maine la 11.00 trebuie sa o sun din nou sa vad ce a aflat. Ar fi de ajutor daca aflam cine importa Octagam in Romania.
Roxana&Ruxandra
http://community.webshots.com/user/aquariusrpro
floarea_soarelui spune:
Am vorbit cu mama georgianei la telefon. Octagamul nu-i mai este de folos, intre timp starea micutei s-a inrautatit:(. Nu a putut sa-mi spuna nimic din ceea ce ar avea nevoie, nu se putea saraca opri din plans dar din cate stiu eu de la dna Avram si din ce am inteles de la mama nu stau f bine nici cu banii. Maine o sa vad daca vor fi persoane dispuse sa ajute, aici la mine la munca, cu ce mai avem noi o sa incerc sa ajung in weekend la ele. Apoi, ma gandesc ca o jucarie...jucariile in general...pot aduce zambetul pe fata unui copil. Ash lua-o cu mine si pe amazoana mea sa-i tina companie macar cateva ore micutei...din cate am vorbit nu o pot scoate din casa, vine doctorita la ele. Daca aveti, fie si un gand bun, o rugaciune pentru micuta va rog din suflet puneti-le aici...o sa i le duc mamicii pentru ca are nevoie sa simta ca nu-s singure in suferinta lor.
Numai bine va dorim si multa, multa sanatate.
floarea soarelui
floarea_soarelui spune:
Dumnezeu sa o odihneasca pe micuta Georgiana.
Un alt copil chinuit si-a gasit linistea, plecand acolo unde toti vom ajunge intr-o zi. Nu reusesc sa-mi stapanesc lacrimile, era doar un copil, nu a apucat sa simta aproape nimic din fericirea zilelor copilariei, a suferit mai mult decat altii intr-o viata intreaga...incerc rational sa gandesc ca acum ii este bine, este un ingeras si toata durerea si suferinta ei sunt alinate de Cel de la care vine si la care se duce viata noastra, a tuturor. Multumesc din suflet celor care au daruit un strop din timpul lor, din inima lor Georgianei.
Numai bine va dorim multa, multa sanatate si sa va ocroteasca Dumnezeu in tot ce faceti.
floarea soarelui