IP copiat/furat!

IP copiat/furat! | Autor: nana_sim

Link direct la acest mesaj

Datele sunt urmatoarele:

1. Computerul de la serviciu se afla in retea cu muuulte altele, intr-o institutie mare.
2. Ieri dimineata, la deschidere, am primit urmatorul mesaj: the system has detected an IP address conflict with another system on the network. The local interface has been disabled. More details are available in the system event log. Consult your network administrator.
3. Am contactat administratorul care este foarte ocupat si nu a ajuns la mine nici pana acum.
4. Am rugat un prieten, administrator de retea dar la alta retea decat a mea, sa arunce o privire. El a venit si mi-a spus ca mi-a copiat/furat cineva IPul si inca il foloseste, iar singurul care poate sa faca ceva este administratotul nostru de retea.

Acum vin intrebarile:
1. Asta inseamna ca cineva are acces la informatiile din computerul meu? La documente si la mesaje?
2. Asta inseamna ca cine mi-a luat IPul poate sa faca vreun lucru ilegal pentru care eu sa fiu raspunzatoare apoi?
3. Se poate bloca cumva acest IP? Ma gandesc la modul in care blochez SIMul unui telefon mobil daca mi se fura.
4. Ce pot sa fac mai mult sau altfel decat am facut deja? E cazul sa sesisez mai sus de administratorul de retea?

De fapt cred ca nu am dimensiunea exacta a faptei si nu stiu la ce sa ma astept si nici cum sa actionez.

Multumesc pentru orice sfat!

Simona

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iepurash spune:

Inseamna ca cineva a folosit Ip-ul tau la un alt calculator de retea ( probabil admin-ul de retea)..
Nu, nu poate folosi Ip-ul ca sa copieze ceva din calculatorul tau.

Sfatul meu : vorbeste cu adminul retelei , iar daca Ip-ul ala e ocupat sa-ti dea altul..

Nu suntem complet inutili..cel putin servim de exemplu negativ pentru altii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

1. Asta inseamna ca cineva are acces la informatiile din computerul meu? La documente si la mesaje?

NU

2. Asta inseamna ca cine mi-a luat IPul poate sa faca vreun lucru ilegal pentru care eu sa fiu raspunzatoare apoi?

NU - raspunzator este admin-ul de retea. In general pc-urile dintr-o institutie in internet se identifica cu IP-ul serverului si nu cel intern al pc-ului.

3. Se poate bloca cumva acest IP? Ma gandesc la modul in care blochez SIMul unui telefon mobil daca mi se fura.

DA - dar doar in server de catre admin-ul de retea.

4. Ce pot sa fac mai mult sau altfel decat am facut deja? E cazul sa sesisez mai sus de administratorul de retea?

DA - dar doar dupa ce ai discutat cu admin-ul de retea

De fapt cred ca nu am dimensiunea exacta a faptei si nu stiu la ce sa ma astept si nici cum sa actionez.

dimensiunea faptei = minora, lipsa de IP-uri sau tzinere de minte/pricepere, din partea admin-ului.
cum sa actionezi ? - cu insistentza.

Cu respect,
G.

Choose life

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nana_sim spune:

Multumesc, m-am mai luminat acum! Asa voi face, mai insist la admin si abia apoi ... trec la pasul urmator. N-as vrea sa-i pricinuiesc vreun necaz.

Toate cele bune,

Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica P spune:

Am vazut subiectul si m-am gindit sa va pun si eu o intrebare.

Mie de o saptamina imi apare de cite ori deschid calculatorul urmatorul mesaj "A duplicate name exists in the network".

Asta ce inseamna?

Rodica si Stefan-Daniel
poze o-1 an , www.babiesonline.com/babies/s/stefandaniel10" target="_blank">poze , Poze noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EmmaT spune:

Eu sunt intr-o retea "de cartier" destul de mare...nu am avut probleme pana am schimbat ip=uri...cand surpriza... caci ei ziceai ca nu are cum sa-mi fure cineva ip-ul ca abia le-au dat in "folosinta" si am aflat printre primele..aveam conflict pe ip... chiar daca aveam calculatorul deschis tot intra peste mine..si atunci se ducea si internet si retea ... am tinut-o asa cam 2 saptamani caci adminilor nu le venea sa creada... si nu faceau nimic...pana la urma s-au convins si ei..si au rezolvat
Daca iti fura ip-ul nu are cum sa-ti intre in calculator si sa copieze ceva din el

Rodica mie "A duplicate name exists in the network" imi pare daca intru pe un dc++ si mai este altcineva cu acelasi nume care il folosesc eu...acolo nu ma lasa sa intru si trebuie sa schimb..

Emma

Mergi la inceput

Mie de o saptamina imi apare de cite ori deschid calculatorul urmatorul mesaj "A duplicate name exists in the network".

daca imi spui ce sistem de operare folosesti, te pot indruma pas cu pas a.i. sa-ti schimbi numele si sa nu-ti mai apara aceasta eroare.

Cu respect,
G.

Choose life

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica P spune:

Windows XP.

Multumesc anticipat.

Rodica si Stefan-Daniel
poze o-1 an , www.babiesonline.com/babies/s/stefandaniel10" target="_blank">poze , Poze noi!

Mergi la inceput

click dreapta pe my computer, proprietati, computer name (tab), click pe change... si pune acolo alt nume. Apoi, Ok, Ok, apply, etc.

Cu respect,
G.

Choose life

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Si lamine se mai intampla sa uite adminu care e ip-ul meu si sa il dea cand mai aduce un comp la sala( eu sunt conectata de la un net cafe de la parter)
Ma duc si rezolva pe loc.
Insista!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput