copil fara medicamente
Ioana G., de 3 ani, din Caransebes, judetul Timis, nu-si poate misca bratele si picioarele. Pe cand alti copii de seama ei incep sa descopere lumea, micuta este tinuta in propriul patut. Ea nu are paralizie. Dar boala care a atins-o ii poate aduce sfarsitul lent, prin tulburari respiratorii, care pot duce la asfixiere. Maladia de care sufera fetita este miastenia gravis. Aceasta este o afectiune in care transmiterea influxului nervos de la un nerv catre muschi este blocat. In lipsa acestui proces, musculatura nu mai primeste "ordinul" de contractare si relaxare. Aceasta boala are doua forme de manifestare. Prima este miastenia musculaturii scheletice, care poate duce la imobilizarea partiala sau totala a pacientului, cu tulburari respiratorii care pot duce la asfixieri si, implicit, la deces. O alta forma a bolii este mult mai dramatica, pacientului fiindu-i afectati muschii faciali sau ai raspantiilor faringiene, astfel incat bolnavul nu poate manca si nu poate vorbi. Din cauza ca, in timpul somnului, bolnavul nu poate inchide perfect ochii, apar alte complicatii, cum ar fi conjunctivitele sau cheratitele. In aceasta boala, tratamentul este esential pentru mentinerea in viata a pacientului. Administrarea injectabila a miostinului trebuie efectuata la 2-4 ore, iar tratamentul cu tablete de mestinom trebuie dozat la 4,6 sau 8 ore. Tragedia abia acum incepe: cu toate ca maladia in sine este foarte periculoasa, fiecare caz putand fi mortal, din cauza numarului mic de bolnavi, companiile autohtone nu mai produc medicamentele necesare, iar importatorii nu le mai aduc in Romania, pentru ca nu mai renteaza. Aveti voi idée ce se poate face???
Raspunsuri
adrianangi spune:
http://www.sicomed.ro/catalog_produse.php?l=ro&litera=m
Sicomed produce Miostin. Au si adrese de contact:
http://www.sicomed.ro/contact.php
Daca e nevoie sa facem o campanie pentru procurarea acestui medicament, te rog sa ne spui!
http://adriana.freewebspace.com/photo.html
danitin spune:
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Ii voi contacta pe parintii fetitei, din pacate nu au acces la Internet, si va voi comunica apoi daca am reusit sa rezolvam situatia prin forte proprii sau nu.
mmag spune:
Draga mea,
cand am vazut diagnosticul fetitei am tresarit.
Am o cunostinta apropiata care si-a ameliorat considerabil simptomele acestei boli cu un tratament naturist. Nu se putea misca si vorbea cu mare greutate. Dupa ce i-a fost pus acest diagnostic, a fost "tratata" cu citostatice, care i-au facut si mai mult rau, doborandu-i organismul. Dumnezeu a fost cu ea si a ajutat-o, printr-un stil de viata si alimentatie sanatos, impreuna cu un tratament de dezintoxicare a organismului, sa-si revina miraculos. Acum vorbeste si merge ca inainte.
Ii voi trimite pe mail mesajul tau si sunt convinsa ca va fi bucuroasa sa va ajute cu toate informatiile de care aveti nevoie pentru salvarea micutei.
elanis spune:
Buna,
Si eu sufar de miastenia gravis de 15 ani si fac tratament cu Mestinon pe care il gasesc la farmacie. Vorbesc cu farmacista sa imi faca comanda si il iau cu reteta gratuita. Sunt din Bucuresti si am auzit ca in tara nu se gaseste usor. Noi suntem un grup de miastenici care avem un forum de discutii miastenia_gravis_romania@yahoo. Daca vreti sa veniti alaturi de noi sau aveti cunostinte alti bolnavi, spuneti-le de existenta acestui grup de discutii si de faptul ca suntem pe cale sa infiintam Asociatia nationala Miastenia Gravis.
Cu prietenie,
C.M. kim1452000@yahoo.com
lorelei_19 spune:
Draga Elanis, multzumim pentru randuri si invitatie pentru Ioana, dar dupa cum spunea Danitin, parintii micutzei nu au acces la internet. Aveti cumva si vreo revista sau vreo broshura pe care-ar putea s-o citeasca si ei?
Multzumim pentru raspuns.
Cu respect
elanis spune:
Buna,
Nu avem deocamdata brosuri sau materiale de informare. Suntem un grup de 6 femei din Bucuresti care este in stadiul de inceput cu infiintarea Asociatiei. Orice informatie medicala poate fi obtinuta de la medicul neurolog sau, cel mai bine, de la Centrul Miastenia Gravis existent la Spitalul Fundeni-sectia neurologie si condus de d-na dr. Ion Virginia.
Cu bine,
C. M.