probleme in paradis
![](images/user_woman.png)
din nou la voi!
am nevoie de incurajarile voastre,dragele mele prietene
intr-o postare anterioara a mea va povesteam de faptul ca sotul meu isi doreste foarte mult un copil.toti colegii au inceput sa-i faca aluzii mai mult sau mai putin subtile,sotia celui mai bun prieten al lui naste in iunie..parca toti s-au coalizat impotriva mea
si eucare eram atat de hotarata brusc m-am sucit.m-a cuprins groaza,am inceput sa iau pastile din nou,sa comentez ca"nu avem casa,nu ne permitem,cine ma ajuta,Cosmin incepe scoala anul viitor"etc,etc.bietul sot nu mai intelege nimic.unde eram inainte disperata acum
recunosc ca imi este FRICA!
am zile cand ma declar curajoasa si zile cand ma apuca si pe cuvant ca nu sunt astenica..
incurajarile voastre sunt binevenite
Raspunsuri
ruxandra_sb spune:
Si eu eram cu gura mare ca la toamna ne apucam de treaba, lalala
...dar se apropie vara, apoi vine toamna si mi-e frica, de aia, de aia, de aialalta...
sa fim barbate.
Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
daii spune:
Mariagi, si eu la fel sunt. Am spus de acum o luna ca nu mai iau pastile, ca-mi doresc un bebe pana la toamna. Si uite ca o dau inainte cu anticonceptionalel!!!!
Asa suntem noi nehotarate, insa eu sunt sigura ca tu iti doresti foarte tare un bebe. Incearca sa nu bagi de seama presiunile care sunt pe capul sotiorului tau la munca din pricina colegilor, si gandeste-te ce vreti voi. Daca acum e momentul potrivit, si mai ales va doriti bebe
, atunci.........go for it!!!
Pupicei multi si curaj
devylla spune:
Treci peste teama ca nu are ca sa se intample rau daca faci un bebel!!!In cel mai rau caz doar ca nu vei mai avea prea mult timp liber !!!Dar in rest o sa iti aduca numai fericire!!!
Sabina
SIMONABB spune:
eu n-as face al doilea copil daca n-as avea macar in perspectiva posibilitatea sa-mi iau o casa. ia o hirtie si scrie toate cheltuielile care le veti avea cind va veni bebe pe lume+chirie+Cosmin la scoala etc scade din salarii si vezi daca faceti fata.
ideile romantice, gen "vreau un copil cu tine pt ca te iubesc" nu rezista in fata stresului provocat de grija zilei de maine.
scuze daca am fost dura
http://community.webshots.com/user/simonabb
mariagi spune:
si daca as avea cum sa ne luam o casa tot cu credit la banca.rate 20 de ani!si am vazut si citit multe povesti de succes aici.si daca stau pana imi iau casa,pana castig la loto,in veci nu o sa mai fac inca un copil.fiindca,au spus-o si altii inaintea mea,niciodata nu ai destul ca sa faci inca un copil.ba cariera,casa,masina,rate,etc.stiu ce costuri aproximative ar implica,stiu ca toate sunt scumpe,dar mai cred si in Dumnezeu si speranta moare ultima.daca din punct de vedere medical mi se da acordul cred ca nu mai am nici o scuza.sotul meu implineste 35 de ani.nu vreau ca la 40 de ani sa fie tata.sincer!am in familie si cunoscuti care au facut copiii tarziu.si nu vreau cand copilul face 10 ani tatal lui sa fii implinit 50!
Maria
bruxinha spune:
mariagi, FELICITARI! ai luat cea mai buna decizie - parerea mea.
E minunat ca amandoi va doriti inca un copil, iar daca va doriti inseamna ca e momentul potrivit sa-l faceti. Intr-adevar, niciodata n-o sa avem suficient (vezi casa, masina, piscina, concedii in Thailanda), si poate ca nici copiii n-or sa aiba Ferarri la scara, drept cadou de majorat, dar sunt lucruri pe lume mai importante. Si poate nici parintii nostri nu aveau cine stie ce cand am aparut, dar uite ca am crescut, si am ajuns bine.
Sa va bucurati de Cosmin, si sa-i dea D-zeu repede un fratior sau o surioara. de la mine
Our lives begin to end the day we become silent about the things that matter.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
vikinga spune:
Maria si eu si sotzul ne dorim al doilea copil. Eu aia fricoasa, ca stai sa mai asteptam, sa mai vedem..parca as vrea parca ceva ma tine si am si eu argumentele mele. Pina la urma am tras eu linie si am vazut ca ma alint degeaba, stiu ca vreau al doilea bb si stiu ca vom face fata la orice. Avem casa, dar intotdeauna tre sa vine alte chestii pe creier te asigur.Si chiar dupa ce am facut programarea, noaptea am visat niste grozavii de era sa ma sufoc, ba ca nasteam si nu iesea copilul, eram taiata da' aia uitau sa scoata copilul, parca se chinuia singur sa iasa din operatie, pin la urma vin dr, iau copilul si ma lasa abandonata acolo in lac de singe...
oho numai minunatii din astea. Eu zic ca e normala frica aia dinauntru nostru de astfel de angajamente. dar stiu ca vreau si stiu ca pot sa fac fata la orice. Si n-are cum sa fie mai viata numai in negru daca vine un copil, ce Dumnezeu
, sunt ei terminatori de bani, energie si tot ce prind
dar au noroc ca aduc duble satisfactii.Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)"Love like you've never been hurt and dance like you do when nobody's watching."
adrienne12 spune:
Constat eu ca cine are un copil si stie ce inseamna chibzuieste bine inainte de a-l avea si pe al doilea. Si as vrea sa precizez ceva pt devilla: copii nu ne aduc numai bucurie, poate cei mici. Cind devin adolescenti ne aduc numai probleme si surprize care mai de care mai neplacute. Stiti vorba aceea romaneasca : copii mici, griji mici, copii mari, griji mari. In faza asta sint eu.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marina/Marina.jpg)
Marina spune:
mey banuiesc ca glumiti...ia dati o tura pe la aspirante sa vezi ce inseaman sa vrei copil si sa nu-l poti avea.
Si uite ca eu am si 2 bb mici mici si cariera si casa si masina, toate pe munca mea si a sotului, nu pot zice ca am juma de ora pt mine dar nu am murit si per total cand vin acasa din pacate cam tarziu in ultima vreme si ii vad pe astia 2 zambind uit de toate si ma consider o femeie super fericita!!!
Danelutza spune:
quote:
Originally posted by Marina
mey banuiesc ca glumiti...ia dati o tura pe la aspirante sa vezi ce inseaman sa vrei copil si sa nu-l poti avea.
Marina
Subscriu. Eu eram innebunita ca nu ramineam insarcinata si iata ca desi am 37 de ani nu am renuntzat, in mai fac 38 de ani iar in iunie o bebitza. Si doamne cit este de minunata sa asteptzi un bebelush, sa ma vedetzi ce vorbesc cu burtica si abia astept sa vina fetitza pe lume, nu mai am rabdare.
Asa ca succes fetelor si nu va fie frica. Cea mai grea problema e sa-tzi doresti un copil si sa nu-l potzi avea.
Daniela
![](gravida.gif)