Uter bicorn...-noutati
![](images/user_woman.png)
Fetelor, va rog sa ma ajutati cu niste informatii. Cumnata mea a descoperit acum un an,dupa ce a pierdut o sarcina ca are uter bicorn. A facut histerosalpingografie, alte investigatii, a primit tratament cu infiltratii, antibiotice, ovule, dar de atunci(2 ani)nu a mai ramas insarcinata. Cunoasteti pe cineva cu aceasta problema? Ce tratament ar putea face, ca isi doreste enorm un copil si eu nu mai suport sa vad cum sufera. M-am hotarat sa va scriu, poate ii puteti da un sfat prin intermediul meu. Multumesc!
Ioana
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tia/Tia.jpg)
Tia spune:
uite www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=6536" target="_blank">aici un subiect mai vechi. succes!
![](gravida.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Ruxel spune:
Buna,
Eu , am aflat cu uimire in saptamana 15 de sarcina ca am uter bicorn. Culmea este ca, la prima sarcina, doctorul mi-a spus ca am uter septat...OK, am facut tratament ca sa nu pierd sarcina...totul a decurs normal.
Acum, la a doua sarcina, la primele ecografii, stiind de uterul meu septat..le-am spus doctorilor si au confirmat...dar nu mi-au spus nici o vorba ca as avea uter bicorn.
Pe la 15 saptamani sunt trimisa sa fac o ecografie si medicul de-acolo imi spune ca am uter bicorn. Bineinteles ca m-am speriat, dar medicul meu a zis ca daca am dus prima sarcina la termen, iar acum nu am nici o problema (si chiar nu am !!!) sa stau linistita.
Acum....nu stiu catde bicorn sau septat este uterul meu...cert este ca pana acum totul este ok.
Tratament nu stiu sa-ti spun si nici nu mi-as permite...dar te pot indruma catre spitalul Giulesti , unde sunt medici foarte buni.
Succes
Ruxel
http://photos.yahoo.com/ruxivisan
Flaflo spune:
Ca nu mai ramine gravida nu are nici o legatura cu uterul bicorn. Problema este in a duce sarcina cit mai aproape de termen. Asta depinde foarte mult unde se fixeaza embrionul. Daca se fixeaza pe peretele despartitor sau in jumatatea mai mica (rareori uterul este despartit in 2 jumatati egale), sansele sint foarte mici. Daca se fixeaza in jumatatea mai mare nu este nici o problema! De aceea unele femei cu acest diagnostic pierd sarcina, iar altele nu! Cit despre tratament.....nu se poate generaliza: depinde cit de pronuntat este peretele despartitor. Din statistici insa reiese ca 80% din aceste cazuri sint operate pentru a elimina orice risc, deoarece operatia este destul de usoara.
Flavia si minunea Bianca
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/fersedif/my_photos
numeioana spune:
Nu mai sunt persoane care au aceasta problema si care au avut pana la urma un bebe? Va rog, dati-mi o speranta!
Ioana
Costi spune:
Si eu am trait cu gindul ca am uter bicorn 2 ani dupa o salpingografie.
Cind am ajuns sa fac si histerografie nici gind de uter bicorn.
Binenteles ca tot la aspirante sunt de 4 ani, dar cauza pt care nu ramin nu este uterul bicorn care nici macar nu este bicorn.
Miine fac laparo si sper sa descoperim cauza.
Multa bafta!
numeioana spune:
Am vesti extrem de bune! A reusit cumnata mea sa ramana insarcinata! Problema e ca o doctorita de la Elias, nu stiu exact cum o cheama, i-a spus ca daca ramane trebuie sa stea 9 luni in pat, ca uterul bicorn nu se poate dezvolta normal, decat cu tratament. Ieri se plangea de dureri de mijloc, dureri pe care le-a avut si in urma cu 2 ani cand a pierdut sarcina pt ca s-a dus la medic prea tarziu. Azi se duce la doctorita si sper sa-i dea tretament sa imi faca un nepotel sanatos. E atat de dorit copilul asta. Si eu il doresc de parca ar fi al meu!
Ioana
http://community.webshots.com/user/numeioana
numeioana spune:
Postez din nou la acest subiect, pt a da curaj si celorlalte viitoare mamici care au astfel de probleme. desi si eu eram sceptica la inceput, cand am aflat cum se arata situatia, sarcina cumnatei mele decurge foarte bine pana in acest moment. Este in 22 de saptamani si nu a avut nici o problema. Ma rog la Dumnezeu sa fie sanatoasa si ea si bebe (ca inca nu s-a vazut ce e)
Asadar, cine are uter bicorn, iata ca se poate!
Ioana
http://community.webshots/user/numeioana/
mamamariana spune:
Si eu am uter bicorn. Si 2 cupii... Evident ca se poate. Prima sarcina am dus-o pana la 42 saptamani. Intr-un final mi-au facut cezariana pentru ca nu "se mai intorcea" copilul. Nu mi-a spus nimeni la primul copil ca as avea uter bicorn. In Romania anilor 1990. La a doua sarcina, mi-a spus dr. din saptamana a 4-a. Habar n-aveam ce e aia... m-am speriat dupa ce am citit pe internet, insa tipul m-a incurajat la fiecare consultatie si mi-a promis ca totul va fi ok. Mi s-a rupt apa in saptamana 38 si m-a operat imediat. La operatie au fost ceva complicatii, doctorii au fost la un pas de a-mi extirpa uterul, insa l-au salvat intr-un final. Am si o poza cu uterul pe burta in timpul operatiei (sadic, huh???), dar daca vreti, v-o arat.
Mai aveti intrebari? Io nu stiu ce sa va povestesc... pentru ca nu am stiut pana la a doua sarcina ce se intampla in interiorul meu.
Sanatate multa si sarcina usoar in continuare cumnatei, Ioana
Mamamariana
mamaariadna spune:
Eu am o prietena la care fusese diagnosticat uter bicorn. La un al doilea control au zis medicii ca e septat. Ea ramanea gradiva, dar nu putea duce sarcina mai departe de saptamana 20, situatie destul de dureroasa sufleteste. A fost operata, septul a fost indepartat si apoi a ramas din nou gravida si a nascut normal. Inainte de sarcina i s-a facut si o desfundare a trompelor.
Oricum am auzit si eu de alte cazuri de femei cu uter bicorn sau septat care nu au avut probleme in a deveni mame. Mult succes va doresc!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Claudelu/Claudelu.jpg)
Claudelu spune:
Mamamariana, ai sa ma crezi sadica rau dar chiar sunt curioasa cum arata un uter bicorn...ne pui poze sa vedem??
Claudia&Raul (01.04.2004)