Ce simtim la contractii?
Datorita unor probleme pe care le am doctorul mi-a zis sa fiu atenta si daca voi avea contractii sa merg la camera de urgenta.
Problema mea de acum este ca la orice intepatura imi este frica sa nu fie vorba de contractii. Am intepaturi la buric, intr-o parte si mereu ma intreb "Oare astea sa fie?"
Cum le depistez? Voi cum ati simtit?
Multumesc mult! 
simodina spune:
Buna Lucia,
Nu stiu daca pot sa-ti explic prea bine, dar eu am avut contractii si le-am deosebit de celelalte asa ca voi incerca.O contractie este mai lunga ca durata fata de o intepatura si o simti cam ca o gheara, parca ti se strange uterul.Durerea seamana destul de mult cu cea de la ciclu, daca stii cum este ( nu toate femeile au dureri la ciclu ) Intepaturile in partea de jos sunt date, dupa cum mi-a spus medicul meu, de intinderea ligamentelor datorata cresterii uterului. Ele se simt in principal la prima sarcina. Daca ai dureri frecvente in partea dreapta tot gen intepatura si n-ai apendicul scos, de asemenea este de la cresterea uterului care apasa pe acesta. In ceea ce priveste intepaturile tale in buric, eu cred ca sunt de la stomac/intestine pentru ca uterul de abia daca ti-a trecut de simfiza pubiana la varsta ta de sarcina.Poate esti si balonata...
Sper ca am reusit sa te lamuresc cat de cat. Dar oricum eu zic ca vei stii cand ai o contractie. Este ceva instinctual,daca vrei, mie cel putin asa mi s-a intamplat!
Nadina 13+
SIMODINA
karmenutza spune:
Da, Lucia. Are dreptate Simodina. Eu am avut contractii acum doua saptamani. M-au tinut toata saptamana. Simti ca-ti baga cineva un cutit in burtica si scormoneste acolo. E ca o gheara. Incepea, ma durea cu intermitante cam 5 - 10 minute si trecea. Peste o jumatate de ora iar incepea. Si tot asa. Si durere destul de puternica, nu intepatura. Mie mi-a dat No Spa si intr-o saptamana mi-a trecut. Noaptea nu aveam.
romana_74 spune:
LUCIA! In general la contractii ti se intareste si burtica. Iar durerile pot diferi de la femeie la femeie..., de la sarcina la sarcina- eu cand l-am nascut pe Matei m-a durut spatele puternic, acum in primul trimestru de sarcina,am avut dureri puternice de burta. Dar oricum simti ca se strange burta toata, nu punctual ci in toata burta!
ROMANA & MATEI(04.07.2003) si bb din burtica( 15 sapt.)
oana_mm spune:
Contractiile sunt de doua feluri: contractii false (Braxton Hicks, caracteristice pre-travaliului) si contractii adevarate, de travaliu.
o Contracțiile pre-travaliului în general, nu progresează: ele pot fi neregulate, sau pot rămâne la aceeași lungime, intensitate și frecvență. Pot dura o perioadă scurtă sau mai multe ore. Este resimțit un discomfort în regiunea anterioară a abdomenului, pe măsură ce mușchii se contractă. Contracțiile se pot opri dacă te plimbi, îți schimbi poziția sau activitatea, dacă manânci, bei sau îți golești vezica urinară.
o Unele femei nu experimentează deloc contracțiile false Braxton-Hicks, iar altele le au timp de câteva săptămâni înainte de începerea travaliului. Unele femei pot avea câteva episoade în care contracțiile par să dezvolte un tipar: contracții la fiecare 6 sau 7 minute timp de 2 sau 3 ore, după care se opresc.
Travaliul Fals nu înseamnă că nu doare! și nu înseamnă că nu se întâmplă nimic! Deși contracțiile nu îți vor dilata cervix-ul încă, dar ele ajută la progresie prin alte moduri: întorc cervix-ul într-o poziție anterioară, îl moaie și îl șterg.
Cu speranta ca ti-am fost de ajutor,
Oana si bb Eric (20.05.2004)
http://www.lamaze.ro
http://community.webshots.com/user/oana_mm
http://www.divertastore.com
danuta_t spune:
Nici eu nu stiu inca cum sunt, dar dr meu mi le-a explicat si este exact cum a scris si Romana. Se strange intreaga burta nu doar pe portiuni. Mai poti simti intarituri ale burtii atunci cand bebe se impinge (dar la tine este mult prea devreme).
Sarcina usoara si fara griji !
Dana si bebelica sapt.36+
lucia_cs spune:
Va multumesc mult de tot pentru bunavointa voastra de a-mi imparti cunostintele si experientele voastre.
Mi-ati fost de ajutor ca de obicei. 
_
Lucia sotia lui Csaba si mamica in devenire (12 sapt). 
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny