MUSULMANCE DIN SUFLET.... UNITI-VA! ( partea a 2-a

MUSULMANCE DIN SUFLET.... UNITI-VA! ( partea a 2-a | Autor: Coscos

Link direct la acest mesaj

Haideti fetelor ca umpluram 10 pagini si zic sa n-o mai lungim acolo.
Valentina, imi place de tine cum le spui tu la obiect, esti de admirat.
Oricum, cu sau fara hijab, musulmancele sunt musulmance daca respecta Coranul ( si dupa caz, hadisele) si daca cred in islam. Si, decat sa se simta prost daca il poarta, mai bine sa renunte la el, iar cei de langa ele ar trebui sa le sustina, numai ca din pacate, asa cum Corina spunea, multe sunt sau se simt obligate sa il poarte.
Acum, revenind la problema mea aia serioasa: unde gasesc si eu in Bucuresti un magazin de unde sa cumpar val ori abaya? Stie cineva?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Coscos spune:

Acum, ca sa raspund si ultimului mesaj din prima parte a subiectului: si eu stiam ca cei 5 stalpi ai islamului sunt aceiasi pentru toate ramurile de musulmani, numai respectarea lor difera de la o ramura la alta ( stiam ca musulmanii sunna sunt mai rigurosi in respectarea lor, spre deosebire de shiia, care am observat ca sunt destul de flexibili in interpretarea Coranului si asupra acestei probleme).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Coscos, ma bag si eu, desi nu sunt musulmanca.
Eu una nu am auzit de vreun magazin unde sa gasesti abaya. Eu am una din Arabia Saudita. Sunt enorm de scumpe acolo. S-or gasi si aici?

Oricum, majoritatea sunt pe negru. Nu stiu de ce le place sa poarte numai negru.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Crinuta, iti multumesc pentru mesaj. Ar fi pacat sa nu existe si pe aici vreun punct de desfacere pentru asa ceva, mai ales ca in ultimii ani s-a marit foarte mult numarul femeilor musulmance; cred ca chiar ar fi o afacere buna, daca nu ar fi foarte scumpe ( totusi, cred ca ce se vinde in Arabia Saudita e marfa de cea mai buna calitate). Ieri am vazut la Plaza o bluza superba, exact pe gustul meu; era in vitrina, pe un manechin; m-am apropiat sa vad lista de preturi si am ramas stupefiata: costa 18 999 000 lei!! Pe Allah, din ce o fi fost confectionata???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina iulia spune:

valentina, ai un 10, de la mine si o. si eu am ras pe saturate cand am citit raspunsul tau, dar am avut cumva dreptate sa presupun ca sotul tau e musulman pt ca eu niciunde nu am citit nimic despre credinta lui si cum tu stii multe dspre islam... am dat si eu cu banul, nu cu parul important e ca ne-am distrat amandoua
acum , te inteleg mai bine si zic ca ai dreptate, pt ca spui lucrurilor exact asa cum trebuie. da, ai dreptate cand spui ca fiecare face cum crede. suntem de acord cu asta,cred, cam toate care povestim impreuna aici.
eu nu stiam decat de catan ca e musulmanca, despre celelalte fete nu am stiut.

si apropo, de ceea ce ma sfatuiai tu si am ajuns la concluzia ca trebuie sa iau masuri in legatura cu definirea bransei islamice din care fac parte. pt asta, consider ca e mai bine sa deschis un subiect informativ despre musulmanii coranisti, unde am sa vorbesc despre asta, in speta si despre diferente dintre coranisti si alte branse islamice,in general. e cea mai buna idee. initial am zis ca-mi scriu la semnatura"musulman coranist" dar pe urma m-am gandit ca nu pe toate forumurile da bine religia la semnatura. pt ca nu e cazul sa pun nici o"stea in frunte", nu? dar daca se simte atat de mult nevoia sa se faca distinctii clare, cred ca asta ar fi cea mai buna metoda.
dar asta nu inseamna ca scapati de minesau ca eu vreau sa scap de voi, nu. va fi un subiect informativ desprebransa mea. cred ca multe dintre voi doriti sa stiti mai multe, macar din curiozitate.

cat despre stalpii credintei, o asteptam pe gulshan sa scrie dpdv al bransei suna, tu coscos poti sa scrii despre cei din bransa shia, iar eu despre coranisti. atunci veti vedea toate diferentele.

"daca se inchide o usa, o suta altele se deschid, iar daca se face bezna, dupa ea vine lumina" -proverb arab

cu drag de forum, corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Corina,nu-i bai,credeam k ai vazut pozele mele si acolo sunt citeva unde suntem nasi,daca era musulman nu naseam!
Nu stiu atit de multe despre islam,pina sa le cunosc pe fetele de aici aveam si eu aceleasi prejudecati ca si altii,acum mi-am dat seama k e alegerea fiecaruia si nu sunt eu in masura sa judec!Pur si simplu incerc sa inteleg cite ceva din lumea asta!Si daca tot vb. de sotul meu,el are cu totul alte idei despre islam,vede doar teroristii,etc...dar cu ajutorul cunostintelor pe care le dobindesc de la voi incerc sa-l fac sa vada si frumusetea din religia voastra.asta pentru k am asa o utopie in cap,despre intelegere intre noi toti indferent cui ne inchinam,etc..
cred ca ai confundat cand am zis de Madalina ca e musulmanca,era vb. de madelaine,cat despre aura,nu a mai postat de foarte mult timp,sper k e bine!

Speranta moare ultima!
Valentina
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gulshan spune:

sallamaleikum,

voi incerca sa fiu scurta si la obiect.
corina,daca ti-ai amintit de replica mea din seria trecuta:cu ''steaua in frunte'',cu siguranta iti amintesti si de parerea mea vis--a -vis,de imparteala islamului.
niciodata nu am afirmat ca fac parte din vreo bransa,vreau sa fiu musulman si atat.asa ca,cu siguranta nu ai ales bine persoana sa vorbeasca despre sunni si mai ales despre diferente intre branse.
si hai sa spun si de ce:din cauza ca nu locuiesc permamnet intr-o tara musulmana,ci doar merg cateva luni pe an in vizita,si intalnesc aproape aceleasi persoane,care sunt si siia si sunni--dar---toti respecta cei 5stalpi ai islamului(despre care am vorbit data trecuta),iar femeile toate poarta hijab si abaya(neagra),unele isi acopera si fata,se roaga toti de 5ori pe zi(la fel),postesc,citesc acelasi si unic Coran,si cred in profetul MOHAMMED(saaw)si cred,citesc si respecta Hadisele.
or fi existand si diferente intre branse,doar ca eu am norocul sa nu ma fi confruntat direct cu ele,si prefer sa fie asa.

si nu vreau sa vorbesc in numele lui coscos,dar tu chiar crezi ca ea poate vorbi despre siia,sau in numele lor?din cate stiu eu,si ea este inca in ''studiu''despre islam,si doar ptr ca are un prieten strain musulman--siia,nefiind ea personal niciodata intr-o tara musulmana---poate arata vreo diferenta,din care sa reiasa- ce???????

in romania,sunt f putini cei care pot arata celorlalti si sa lase de inteles,ce inseamna sa fii bun musulman.caci de aceea,majoritatea au si parerea asta eronata despre noi,datorita comportamentului unora.
asa ca doar cunosc personal pe cineva,iti poti face o parere despre acea persoana,nicidecum despre toata bransa din care face parte.

oricum,recunosc ca ma intreb care or fi diferentele alea,pe care voiai tu sa le scoti in evidenta?!
coscos,daca vrei sa iti faci haine mai aparte(te inteleg perfect),de ce nu cumperi materiale si mergi cu ele la croitoreasa,si sigur nu te ajunge cateva milioane o bluza si iti poti face modelul preferat.eu de multe ori am procedat asa!

asta a fost ultima mea aparitie aici,asa ca va doresc numai bine la toate(indiferent de religie),si eu una ,nu mai am nimic de spus.

Allah Hafiz

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by gulshan

sallamaleikum,

voi incerca sa fiu scurta si la obiect.
corina,daca ti-ai amintit de replica mea din seria trecuta:cu ''steaua in frunte'',cu siguranta iti amintesti si de parerea mea vis--a -vis,de imparteala islamului.

gulshan, iubita mea. de ce te-ai suparat asa. eu faceam aceasta referire la o veche idee lansata de valentina, cum ca ar trebui s mentionez (am presupus eu, daca gresesc, sa nu te superi valentina, te rog) de fiecare data ca sunt musulman coranist.sincer, in numele lui Allah, eu nici nu stiu cand ai zis tu de "stea in frunte" si in ce context. deci, imi pare rau ca ai interpretat asa. sincer.
quote:
niciodata nu am afirmat ca fac parte din vreo bransa,vreau sa fiu musulman si atat.asa ca,cu siguranta nu ai ales bine persoana sa vorbeasca despre sunni si mai ales despre diferente intre branse.

poate gresesc, daca tu spui asa-asa o fi, dar eu mi-am amintit ca o data tu ai zis ca esti din bransa sunna. acum nu incerc sa fac sapaturi pe vehile subiecte sa caut, dar daca am gresit, scuzele mele.
quote:
si hai sa spun si de ce:din cauza ca nu locuiesc permamnet intr-o tara musulmana,ci doar merg cateva luni pe an in vizita,si intalnesc aproape aceleasi persoane,care sunt si siia si sunni--dar---toti respecta cei 5stalpi ai islamului(despre care am vorbit data trecuta),iar femeile toate poarta hijab si abaya(neagra),unele isi acopera si fata,se roaga toti de 5ori pe zi(la fel),postesc,citesc acelasi si unic Coran,si cred in profetul MOHAMMED(saaw)si cred,citesc si respecta Hadisele.

gulshan, eu totdeauna am respectat felul ta realist de a fi. de aceea am fost mirata azi cand am citit raspunsul tau atat de "razboinic"-scuze, poate nu e cea mai buna gluma. totdeauna am apreciat felul incare tu ai luat parte la discutii.facand referire la vechile discutii.
quote:
or fi existand si diferente intre branse,doar ca eu am norocul sa nu ma fi confruntat direct cu ele,si prefer sa fie asa.

ma bucur ca nu ai avut parte sa simti diferentele, la modul de viata ma refer.

quote:

si nu vreau sa vorbesc in numele lui coscos,dar tu chiar crezi ca ea poate vorbi despre siia,sau in numele lor?din cate stiu eu,si ea este inca in ''studiu''despre islam,si doar ptr ca are un prieten strain musulman--siia,nefiind ea personal niciodata intr-o tara musulmana---

desigur ca nu poate nimeni sa vorbeasca in numele lui coscos, ea singura poate vorbi. daca a imbratisat aceasta religie de buna voie inseamna ca are si minimul de cunostinte necesare cel putin pt a face diferenta intre vehea religie si cea noua. iar faptul ca viitorul ei sot e shia nu inseamna ca ea nu poate sa puna intrebari si sa afle o multime de raspunsuri super crecte de la el si de la ceilalti prieteni musulmani pe care ii au. eu asa zic.
ma intrebai:sa reiasa ce??????????
tocmai ceea ce tu insasi cereai, felul in care sunt vazuti cei 5 stalpi ai islamului. si deorece lucrurile variaza de la o bransa la alta, eu am considerat ca e necesar sa se spuna acest lucru, din punctul de vedere al fiecarui implicat, ca sa nu se mai iste discutii interminabile ca x a zis asa, y a zis asa samd. eu asta am vrut. nu am vrut sa rdic in slavi pe nimeni, dar nic sa discreditez.
prbabil multe mesaje de la acest subiect nu ai apucat sa le citesti si de asta ai o mica confuzie. s-a cerut o mai buna definitivare a celor trei branse existente la acest subiect si din religia pe care noi reprezentam. acesta a fost scopul cereri mele, nu altul. te rog sa ma intelegi corect si sa nu te mai superi fara temei.

quote:
asa ca doar cunosc personal pe cineva,iti poti face o parere despre acea persoana,nicidecum despre toata bransa din care face parte.

sunt perfect de acord cu tine. doar cunoscand o persona poti sa-ti faci o parere despre ea, doar ca nu totdeauna e necesarsa o cunosti personal, ca sa poti sa stii mai multe. e nevoie doar de timp si aici pe forum, ca sa cunosti mai bine pe cineva. doar sa ai rabdare si sa incerci sa privesti si prin ochii celuilalt. cred ca asta e universal valabil si in viata zilnica.

quote:
asta a fost ultima mea aparitie aici,asa ca va doresc numai bine la toate(indiferent de religie),si eu una ,nu mai am nimic de spus.

acum poate am sa te supar, imi asum acest risc dar simt nevoia sa fac o precizare. ma vad iar in postura de a discuta cu morile de vant, asa cum a fost atunci cu aysha cand ma acuza ca i-am trimis nu stiu ce mail. a aruncat cu pietre si a plecat. degeaba am incercat eu sa explic ca nu am nici o vina, juramintele mele de atunci si de acum in fata lui Allah, au fost auzite doar de El si de mine. acum tu faci la fel? acuzi si pleci? daca e asa, cred ca nu te-am cunoscut cu adevarat. si-mi pare rau. cel ptin a rabdarea si intelepciunea sa asculti si ce spune celalalt si apoi ia decizii capitale. oare asa faci si in viata reala sau doar pt ca eu sunt un nick, pe un forum, cateva litere fara importanta, doar pt asta e admis sa fiu tratata asa? nu cred. si nu pot sa cred ca tu ai fi asa. am oarece varsta si oaresce experienta in viata, ar fi prea crunt sa ma fi inselat.
si cu asta, iti doresc tot binele din lume si astept interventia ta
Allah Hafiz

gulshan
[/quote]

"daca se inchide o usa, o suta altele se deschid, iar daca se face bezna, dupa ea vine lumina" -proverb arab

cu drag de forum, corina

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by valentinag

Corina,nu-i bai,credeam k ai vazut pozele mele si acolo sunt citeva unde suntem nasi,daca era musulman nu naseam!
Nu stiu atit de multe despre islam,pina sa le cunosc pe fetele de aici aveam si eu aceleasi prejudecati ca si altii,acum mi-am dat seama k e alegerea fiecaruia si nu sunt eu in masura sa judec!Pur si simplu incerc sa inteleg cite ceva din lumea asta!Si daca tot vb. de sotul meu,el are cu totul alte idei despre islam,vede doar teroristii,etc...dar cu ajutorul cunostintelor pe care le dobindesc de la voi incerc sa-l fac sa vada si frumusetea din religia voastra.asta pentru k am asa o utopie in cap,despre intelegere intre noi toti indferent cui ne inchinam,etc..
cred ca ai confundat cand am zis de Madalina ca e musulmanca,era vb. de madelaine,cat despre aura,nu a mai postat de foarte mult timp,sper k e bine!

Speranta moare ultima!
Valentina
poze

as vrea sa fiu vesela cand iti raspund, valentina, asa cum ar merita raspunsul tau, dar nu pot, sunt suparata si foarte trista.pt tot ce am fost nevoita sa scriu la mesajul anterior.
cat despre tine, fata scumpa, nu, nu am fost inspirata sa ma uit la poze si uite asa am gafat spre deliciul amandurora.
numai bine , voua tuturor.

cu drag de forum, corina

Mergi la inceput

.

Mergi la inceput

Scuzati fetelor punctul anterior, am facut un test sa vad daca pot sa postez, ca aseara aveam accesul restrictionat, nush' de ce.
Gulshan, ce se intampla cu tine? Te-ai suparat de ceva, sau pleci din alt motiv? Nu vrei sa ne spui si noua? Doar e un forum aici, fiecare vine cu propuneri sau opinii, daca nu suntem de acord, pur si simplu nu dam curs unor propuneri, dar... Oricum, vad ca si Corina s-a suparat acum, toata lumea e suparata, toate plecati...
Oare accentul pus pe diferentele dintre bransele musulmane sa te fi suparat? Nici eu nu vad utilitatea definirii lor, dar stiu ca, Corina a propus asta ca sa ne cunoastem noi mai bine intre noi, nu din alt motiv. Desi punctul tau de vedere, ca nu conteaza decat ca suntem toate musulmance, mi se pare foarte corect, totusi, hai sa nu ne suparam asa daca cineva ne intreaba de speta noastra. Eu nu stiu cine stie ce despre shiia, si pana acum vreo 2 luni nici nu stiam ca pot fi importante diferentele dintre musulmani de diverse branse ( sau poate ca sunt importante in acest moment, undeva in lume, datorita politizarii pe care vad ca o imbratiseaza, din pacate, si religia islamica). Si eu sunt mai "traditionalista", imi place sa ascult de altii, dar asta nu inseamna ca nu am si punctele mele de vedere. Chiar imi plac dezbaterile, si imi place sa aleg de cine sau de ce sa ascult.
De exemplu, acum ma concentrez pe invatarea rugaciunii, si nu am nici un ajutor sau suport din partea prietenului meu, pentru ca el nu se roaga la timp, ci doar ocazional; deci nu ma iau dupa el.
Important e sa facem ce suntem convinsi ca e bine, ce simtim noi ca e bine si ceea ce ne face sa ne simtim buni.
Acum va pup, ca am muuuuult de lucru, dar va rog inca o data: nu mai fiti suparate .

Mergi la inceput