catalepsie???

catalepsie??? | Autor: 26-kara

Link direct la acest mesaj

mi se intampla de ceva vreme un fenomen extrem de ciudat. se repeta sporadic, fara sa/mi dau seama ce/l poate determina.
este vorba despre o stare de amorteala care ma cuprinde in timpul somnului. O percep destul de bine. ma sperie.

Nu imi pot controla miscarile. de fapt intepenesc.Nu ma pot misca, simt o senzatie de apasare si abia pot respira. Fac efotruri disperate sa misc o mana sau un picior si sa revin la normalitate. Simt ca ma sufoc. criza este de scurta durata (destul ca sa ma sperie), dar se repeta de 3/4 ori consecutiv. Aseara mi s/a intamplat din nou. Am intrat ibn panica pentru ca era si bebe/ul meu langa mine. Putea sa se rasuceasca si sa se lipeasca cu nasucul de mine si eu sa nu/l pot intoarce. Are doar 2 luni.

De un an nu s/a mai..
chiar daca este cineva langa mine nu ma poate ajuta. ma tine in brate, ii spun ca imi e frica dupa primul episod de criza, dar el nu percepe nimic. spune ca stau linistita langa el. de fapt eu nu ma pot misca.
cu doctorul nu am vorbit inca, desi de cativa ani mi se intampla asta, chiar daca la intervale mari, neregulate.
este o manifestare psihotica? are legatura cu sistemul nervos central?

o iau razna? anunta ceva? pot sa fac stop cardio/respirator?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns serenity spune:

Kara , poate este o reactie a depresiei postnatale ( bebelusul tau spui ca are doua luni deci abia ai nascut ) care la tine se manifesta asa de rau , prin acea stare de amorteala in tot corpul . Poate ai pierdut mult calciu in urma sarcinii si lipsa calciului din organism poate fi cauza la tot ceea simti .
Deci kara , cel mai bine mergi la medic ( cel de familie sau un generalist ) si pana atunci incearca sa iei cateva tablete de calciu si vitamina D3 , in orice caz nu amana . Multa sanatate tie si bebelusului tau !

Alexandra , mamica lui Mihaita

Trebuie sa traim si sa cream. Sa traim pina la lacrimi ( A.Camus )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Am citit intr-un roman, Casa somnului de Jonathan Coe despre ceva de genul asta. Cred ca n-ar fi rau sa consulti un psiholog.

Uite ce am gasit eu pe net, care pot fi cauzele:
Schizophrenia
Severe emotional trauma
Emotional shock
Depression
Epilepsy

Sau apare in timpul hipnozei. In alte surse erau citate cauze fizice cum ar fi tumori pe creier.

Doamne fereste!
Du-te la un psiholog/psihiatru. Mai bine.

Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicaosoian spune:

poate este de al sistemul nervos
stresul care il ai tu cu parintii si bunici+un bb mic+ca ai nascut proaspatsi poatee sa mai fie si oboseala daca te trezesti foarte des la bb
si eu pateam asa de la oboseala dar nu asa de rau ca tine
poate ai nevoie de putina liniste in sufletul tau,acum tu sti cel mai bine lucrurilevcare iti cauzeaza stres si nervii
fa ceva schimbare in viata ta
mult succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bellissima spune:

Kara draga,nu mai amana si mergi neaparat la medic.Acum trebuie sa te gandesti si la tine dar mai ales la bb.Trebuie sa fii sanatoasa si puternica sa il poti creste.Sa auzim de binesi ai mare grija de tine pt ca acum bb-ul tau depinde numai de tine.Trebuie sa fi sanatoasa.Gandestete la asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Kara eu zic pentru inceput sa te linistesti
Fenomenul este destul de cunoscut pe numele sau "sleep paralysia".

Intervine intodeauna inainte de a adormi profund sau cu putin timp inainte de trezire. Este benign, dureaza cateva secunde, si nu are NICI o semnificatie patologica.
Multe persoane in conditii de stres sau de tuburare a ritmului circadian pot experimenta aceasta senzatie extrem de neplacuta dar, repet, ABSOLUT inofensiva.

O cautare pe google te poate ajuta sa afli mai multe
http://www.google.ro/search?hl=ro&q=sleep+paralysis&btnG=C%C4%83utare+Google&meta=

..si sa stii ca eu te inteleg perfect ;)

Cu stima,
Alin

*Ex astris, Scientia*

Mergi la inceput