Fibrom uterin (7)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Maryd
Ma bucur pt tine, si orice veste buna din partea unei colege de suferinta este un motiv de bucurie pt noi, se poate, deci sansele sunt in egala masura si pt noi , speranta aceeasi.
Mai reinprospateaza-ne informatiile cu cateva date: sa inteleg ca ai avut un fibrom extern uterului , deci subseros, si de ce dimensiuni?
stii ca initial medicii erau reticenti in a recomanda embolizarea celor extrene? acum, recent, atitudinea s-a schimbat, dar uneori te previn ca poate fi nevoie de o operatie laparoscopica ulterioara embolizarii, tocmai pt eliminarea resturilor fibomului (teaca sau sacul)
In ce data ai facut embolizarea? deci la cat timp dupa ai avut rezultatul asta asa bun?
Tine-ne la curent cu informatiile, in general fetele dupa embolizare nu prea mai dau vesti pe acest site, doar Arrina ce comunica cu noi periodic.Multa sanatate si succes la ...treaba!
Mada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

maryd,

...tu spusesei histerografie si de aceea ma gandisem la histerosalpingo...mi-au recomandat-o si mie da nu s-au obosit sa-mi spuna de ce,tu pentru ce ai facut-o, pentru trompe sau uter? Ecografiile nu sunt relevante? Sa inteleg ca ai trecut prin embolizare...Felicitari pentru vestile bune...dar mai ai si alti noduli se pare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryd spune:

Arrina,
Am vazut gresala abia cand ai scris
Atunci eram extrem de grabita sa fac f.multe lucruri ...,drept pt.care pe unele le-am cam ametit
Mioritaus &
Am sa va spun ce mi se pare mie esential:
-embolizarea am facut-o pe data de 06.05.2004
-privind "radiografia etapizata" din ziua embolizarii,initial se vede un fibrom care amprenteaza uterul,practic il apasa asa de tare incat uterul este storcit in partea din mijloc datorita greutatii fibromului pana la jumatatea normala a uterului si care dupa embolizare cand s-a facut si devascularizarea,uterul meu era mai putin apasat;
-despre dimensiunile actuale o sa va tin la curent cand o sa am o ecografie recenta, oricum dimensiunile lor sant o nebuloasa in continuare pentru mine...,am observat ca am o eco. in care mai mult ca sigur, datorita pozitionarii fibroamelor a fost citit un fibrom si nu doua...
-pe data de 08.03.2005,am ajuns sa fac o histerosalpingografie la recomandarea medicului ginecolog,intrucat nu reusisem sa .Ce am inteles eu este ca prin aceasta procedura este posibil sa se curete trompele uterine daca sant infundate.Se injecteaza in interiorul uterului o substanta care il va evidentia foarte bine cat si trompele daca sant infundate,aceste aspecte aparand in radiografia care se face etapizat;
-incepand din luna februarie cat si luna aceasta inclusiv c----l a fost abundent, febr. si martie aprox. 12 zile, cu eliminarea unor chiaguri extrem de mari si ciudate,pe care nu le-am bagat in seama crezand ca este normal ptr.ca am fibroame... si de care nu am pomenit nici pe la dr.
-nu stiu daca la eliminarea fibromului si-a adus contributia o actiune de-a mea,anume:imediat dupa anul nou mi-am cumparat un aparat de vibromasaj executand f. multe exercitii pe burta si mai mult de 5 min( cu toate ca stiam ca nu e bine sa mentin banda prea mult pe burta)ptr. a da jos cateva kg., intrucat medicul mi-a recomandat sa mai slabesc... si ptr. ca in urma cu cativa ani a avut rezultat am zis sa incerc tot asa sa slabesc;poate faptul ca am apasat si am zgaltait burta sa fi avut un efect?Nu pot stii!Dar faptul ca la o luna dupa folosirea aparatului am inceput sa am intepaturi si c---u lung ma pune pe ganduri...
-am luat de doua ori tinctura de muguri de zmeur( doua sticlute)
altceva nu am luat cu toate ca am tot vrut sa iau ceaiuri si ce au mai folosit fetele,dar nu am concretizat
-in prima zi lucratoare dupa PASTI m-am mobilizat si am hotarat asa pe loc sa merg la un consult ginec.la un medic celebru sa vad si o alta parere, de ce nu se intampla...sa .Am avut norocul sa-l gasesc si in urma consultului a observat ca pe radiografia mea de la histerosalpingografie se vedea in partea superioara a uterului (amprentad-ul)o pata la fel de alba ca uterul de forma trapezoidala (baza mica pe uter),drept ptr.care mi-a recomandat histeroscopia.La histeroscopie,care a constat in intoducerea in uter a unui "" pe un monitor,aparand imagini din interiorul uterului,trompelor uterine si a vazut ce era si formatiunea ce amprenta uterul,adica s-a vazut ca acum era pur si simplu "sacul" in care a fost fibromul,mai erau mici ramasite,pe care le-a curatat cu ajutorul unui jet puternic de "solutie"( o curatare cam ca la histerosalpingografie dar care a durat mai mult si cu o cantitate mult mai mare de lichid)
-poate aceasta histerosalpingografie, datorita presiunii create sa fi decapsulat fibromul spre interior lasand sa se elimine...
-initial medicul mi-a propus sa imi faca operatie si sa imi scoata sacul fibromului( acesta comunica cu uterul...)si ceilalti noduli mai mici dar s-a razgandit si mi-a spus sa mai incerc trei luni ..si daca nu se intampla nimic sa vin din nou la control.
Maryd

Mergi la inceput

maryd,

...daca fibromul mare era in exterior si sacul la fel, nu vad cum s-ar fi putut elimina...bine ca a disparut, oricum...ma interesa despre ceilalti noduli, au aparut dupa embolizare sau ii aveai dinainte si nu s-au retras si ei ? cam ce dimensiuni au? Ce spun doctorii, pot fi cauza faptului ca nu ramai insarcinata?

kimutza, unde esti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim spune:

Prezenta la apel!

Nu zic nimic dar sunt alaturi de voi. Cu gandul si cu rugaciunile mele, mereu in asteptare. Acum am o noua dilema: mi s-au umflat sanii si nu stiu ce sa cred: m-am ingrasat/ vin nesuferitii/ ori vine bb? (ziua 24) Pofta de mancare am cat pentru doi. Va tin oricum la curent. Apropo, as face si eu o histerosalpingografie, poate ajuta, ma mai luminez si eu, ce ziceti, sa-mi intreb medicul...?

KIM

Mergi la inceput

Arrina,
Poate ca nu m-am exprimat eu prea bine..., fibromul se dezvolta din peretele uterului spre exterior,fibromul nu era pediculat.Fibromul s-a decapsulat spre interiorul uterului,lasand sa se elimine continutul fibromului.Acum a ramas sacul lui( nu stiu cum sa-ti explic..,acum uterul meu are in partea de sus parca un "uter" cu care cu care COMUNICA,la HISTEROSCOPIE s-a vazut acest lucru..,a intrat pana in in teriorul sacului cu acel dispozitiv cu care vedea tot interiorul , ca la un "televizor",a si curatat in acelas timp inauntru,drept ptr. care dr.mi-a spus ca acum a vazut ce era si " m-ai pus pe ganduri doamna ..."
MARYD

Mergi la inceput

maryd,

...ia auzi ce interesant cu sacul care comunica...dar mult te-au mai cautat pe acolo, cu toate alea, si-ai mai trecut si prin embolizare...sper ca n-au fost prea dureroase...poate ne spui si noua daca e greu de suportat histerosalpingo grafia si histeroscopia?...uite si Kim vrea sa faca...poate si eu...si nu m-ai raspuns la intrebarea cu nodulii mici, daca au aparut dupa embolizare sau erau dinainte si nu au regresat...?

...kimutza

si eu mai patesc cu sanii, inainte de ciclu, sper ca la tine sa fie din alte motive......nu stiu cat e de simpla 'salpingo asta...dar daca merita...de ce sa nu intrebi...Nu stiam unde esti, ia uite ce facea ea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioritaus spune:

fetele. haide ti sa ne cautam si noi asa cum a facut Mary?Mary nu ne spui si noua ce sa facem?

Mergi la inceput

..eu nu mai vreau, decat daca e absolut necesar

Mergi la inceput

Arinna,Mioritaus
Sa stiti ca ceilalti noduli(fibroame) existau inainte de embolizare.Unii au scazut dupa embolizare.Problema cu care m-am confruntat de la inceput a fost rezultatul ecografiilor.Am incercat pe cat posibil sa fac eco. in acelas loc.Daca o sa cititi in cap. precedente, adica fibrom uterin(1)(2)(3)(4)(5)(6)va mai lamuriti
Eu am o nelamurire cu ultima eco.,dar oricum nu mai conteaza .
Acum cand am facut histeroscopie,dupa ce m-a curatat si deja se lamurise ce era pe acolo,medicul nu m-a lasat sa plec pana cand nu mi-a facut el ecografia.Am auzit spunand valori sub 4cm,ceea ce este bine,dar sper ca am auzit bine, pentru ca eram asa de zapacita de ce mi se intampla,parca eram pe alta planeta...si nici eu nu am insistat sa-mi scrie pe ceva valorile.Histeroscopia a fost suportabila,la fel ca si histerosalpingografia-aceasta a durat mult mai putin.Aceste proceduri au fost facute de catre dr. ginecolog(bineinteles ca erau si altii care ajutau la procedura,ex.radiologi.)
Ambele proceduri le-am urmat la recomandarea doctorilor ginecologi.
Embolizarea a fost si ea suportabila , chiar daca am simtit destul de bine ce se facea, nu m-a durut in timpul procedurii.Dar dupa ce am ajuns in salon,mi-a fost cam rau,dar nu a durat mult decat cateva ore,in urmatoarea zi eram acasa si nu mia mai fost rau.Ce pot sa spun este ca pentru o cauza nobila ,trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta, chiar daca uneori ne mai doare,sa nu regretam vreodata ca nu am facut tot ce se putea face...
Eu am incercat sa fiu cat mai deschisa, sa ascult nu numai parerea unui medic, oricat de celebru ar fi el,am incercat sa cantaresc atat cat trebuie ceea ce mi se spune.
In momentul de fata astept ca sotul meu sa-si faca analiza ceruta catre dr.,spermograma.Din pacate astept sa faca amarata asta de analiza de doua luni,mereu este ocupat, mereu este ceva mai important..,analiza din cat am vazut si eu se face la ore nepotrivite..., iar daca vrei sa te duci tu cu proba trebuie sa ajungi intr-o jum.de ora...,ce pot sa fac?M-am plictisit sa-i tot amintesc de analiza asta iar el sa-mi spuna ca-l cicalesc.Eu am suportat atatea interventii...Stiu ca este o policlinica-spital care face analize si acasa,nu stiu daca si pe asta.Ma gandesc ca daca luna asta nu-si face timp sa-si faca analiza,l-as pune in fata faptului implinit, chemand acasa salvarea pentru analiza
Maryd

Mergi la inceput