Ce vopsea sa cumpar?
Sigur o sa ma trezesc cu subectu' pe alte meleaguri...dar io intreb aici: cu ce sa imi vopsesc prin casa? Facem niscaiva curatenie, acum de Paste...ce vopsea sa cumpar? Cu asta m-a insarcinat (!!!) sotul ...
Voi ce ati cumparat?
Raspunsuri
ankalaura spune:
Nu pricep daca te referi la vopsit peretii sau la vopsit tamplaria?
Eu nu mai stiu ce am luat, dar stiu clar un lucru: am vrut si noi peretii colorati frumos. Am fost sfatuiti de o negustoreasa sa luam un pigment, nu mai stiu nici ala cum se numea, da' intr-un tubulet mic, mai mic decat o pasta de dinti, namtzasc cica, si fortzos cica, zicea tanti ca pui untub din ala la un caldaroi de vopsea si gata e culoarea. Chiar ne-a aratat un pliant... Ei, credeti? Am pus tubuletul intr-un singur litru si nu se vedea nimic schimbat! Mai costa si vre o suta de mii! Acum mi-as pune tapet, daca ar fi a doua oara....
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
axxa spune:
Si noi vrem niscaiva culori, prin camere, ne-am cam plictisit de albul ce se purta acum cativa ani, vrem ceva culori pastel...da, nici eu nu cred ca se coloreaza cine stie ce cu tuburile alea, ma gandisem si am auzit ca sunt locuri unde se nuanteaza...dar unde?
si ce vopsea, ca la serviciu am auzit pareri si pareri...
poate-mi iau niste var si rezolv peretii cat ai zicepeste cu bidineaua!
si cema enerveaza sunt vopselele alea lavabile care nu se curata de pe pardoseala!
Deci, care vopsea e mai buna?
SIMONABB spune:
la brico store se nuanteaza, vopseaua e nemteasca Alpina ii zice, e cu 10-15% mai scumpa decit no namurile insa merita pt ca acopera perfect, se dau cel mult 2 straturi ca sa iasa nuanta perfecta, NU MIROASE zile intregi dupa aia.
mai e o fabrica ChimTITAN , pe B-dul basarabia, fac si aia vopsea la comanda, orice cantitate cit de mica, e mai ieftina, insa tre sa dai 3 straturi cel putin ca sa-ti iasa nuanta uniforma pe tot peretele.
va spun ca eu le-am folosit pe amindoua.
http://community.webshots.com/user/simonabb
SIMONABB spune:
daca incercati sa nuantati cu tuburi nu iese culoare uniforma in masa oricit le-ai amesteca.
Aia care fac nuantari au un aparat special care invirte galetile alea vreo juma de ora de le gasesc dracii
http://community.webshots.com/user/simonabb
cristiama spune:
Eu am cumparat la cutii gata colorata si am luat o culoare iasomie de care sunt suuper incantat, e foarte discreta nu e albul ala orbitor, are un strop de galben si unul de roz ramanand discreta!
Le-am luat de la Alpin, cred. Mai am o cutie in balcon pot sa ma uit ce scrie pe ea.
Holul l-am vopsit cu alb si un tub de culoare, a iesit OK dar abia la a treia incercare.
aissa spune:
Eu din pacate am dat alb si imi pare rau. Am "colorat" apoi camerele prin jaluzele, dar la urmatoarea zugraveala nu mai dau alb.
Vopseaua insa vreau sa ti-o recomand. Desi costa mai mult (toti cumparau atunci Faust - parca???) e cu totul alta calitate. Am folosit Kober, si e o mare diferenta si ca putere de acoperire si ca "alb", adica albul e alb nu alb-galbui cum ies altele.
Cristina si Alexandra (30.09.2004)
cu printesa