Copii dupa 30 de ani

Copii dupa 30 de ani | Autor: tania-z

Link direct la acest mesaj

Anul acesta fac 30 de ani. Incerc sa am un bb de aproape 2 ani. Problema e ca intotdeauna mi-am dorit trei, trei baietzi.

Mai am oare timp?

Fetele care au avut astfel de experiente va rog sa ne impartasiti din incercarile voastre. Ar prinde bine.

Mi-as dori ca visul meu sa fie posibil.

cu drag,
Tania

http://community.webshots.com/album/284896936zAybVu?937

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristinna spune:

Tania, eu anul acesta fac 31 de ani si incerc sa raman insarcinata de aproape 1 an. Imi doresc si eu bb cu disperare si neramanand insarcinata de atata timp, am ajuns si la analize atat eu cat si sotul meu. Problema se pare ca sunt eu , o prolactina marita, nu cu mult,dar exista.Acum ca urmez tratamentul cu dostinex sper sa ma reglez si eu si sa am un bebik.
Cat despre partea cu "prea tarziu", eu zic ca nu e prea tarziu si asa imi spune si doctorul in care am incredere. Totul este sa nu ne lasam complesite de dezamagire si optimism si sa avem speranta in suflet si in minte ca in curand vom fi niste mamici fericite. Stresul si neincrederea nu ne fac bine, ba din potriva pot sa afecteze procesul de conceptie.
Eu dupa o perioada de depresie m-am hotarat sa fiu fff optimista si sa privesc viitorul cu incredere.
SUNT CONVINSA CA TOATE VOM FI IN CARAND MAMICI.Stii bine ca speranta trebuie sa moara ultima.
Cristinna
Te pup si have faith.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

ia uite ce s-a discutat si aici www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40805" target="_blank">maminci de 35-40 de ani care mai vor un bb

curaj

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Cristina multumesc de incurajari
Si eu tot cu prolactina..., dar cu alt tratament - Bromocriptina. Para sa dea rezultate, dar noi nu am facut si analiza sotului. Am inceput cu masurarea temparaturii de 2 luni si as vrea sa merg asa ceva timp. Plus consultatii la endo.

As vrea si eu sa sper in ceva bun, bineniteles ca ma bucur de un BB ca de nimic de pe lume. Toate lumea imi spune insa ca pentru 3 e cam tarziu, poate doar daca fac gemeni.

Mergi la inceput

Tia multumesc, am intrat pe subiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristinna spune:

Tania,
si eu am inceput cu brocritin,dar am facut o alergie de toata frumusetea de la el,eczeme pe fata, nas infundat si chiar febra.
Si dr m-a trecut pe dostinex care se pare ca functioneaza (ar face bine sa aiba efect la ce pret are).
Cine iti zice ca e prea tarziu dupa 30 de ani pt un copil , dupa parerea mea e rau intentionat.Eu ma simt foarte pregatita si optimista pt un bebik si o sa-l am curand, la fel ca si tine.
te pupic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Fetelor, si eu sunt cu ghilotina celor 30 de ani deasupra capului.
Am citit pe-aici 2 lucruri, incep cu cel mai putin placut:

Arian explica la clinica virtuala cat de rapid imbatraneste sistemul nostru cu pricina dupa 30 de ani...
Sa retinem: DUPA, si apoi faptul ca procesul de imbatranire INCEPE.

Pe de alta parte, o fata din State povestea ce-i spusese doctorita ei de-acolo, ca varsta medie pentru primul copil e pe-acolo de 35 de ani, si nu vede de ce noi romancele n-am putea acelasi lucru !

Eu cred ca, intr-un fel, cei 30 de ani sunt mai mult un prag psihologic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Fetele nu fiti descurajate. Eu voi fi o mamica de 35 de ani in iulie si puiul meuv ine dupa o gramada de ani de tratamente prin fertilizare in vitro.Asa ca nu e nimic anormal.
Cristina si eu am avut prolactina marita si in urma tratamentului cu Dostinex a fost OK.
Bafta !

Monica si broschi din burtica
Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Revin, caci mi se pare totusi cam mult 35 de ani pentru varsta MEDIE...
Am cautat pe net, decamdata am gasit pentru UK niste date interesante:
http://www.statistics.gov.uk/STATBASE/ssdataset.asp?vlnk=7273
Pe scurt: in 2002, varsta medie a mamei la prima nastere era de 26.7 ani.
Apoi o chestiune surprinzatoare si ... amuzanta: femeile care nu sunt casatorite tind sa aiba copii mai repede decat cele casatorite (26.8 fata de 31 !)

Mergi la inceput

Monica-Elena iti doresc ca tu si puiul tau sa fiti sanatosi si bucurosi! Multumesc de incurajari.

Eu ma intreb (si aici Maria, care e, de obicei, extrem de documentata, poate gaseste un raspuns): este adevarata statistica cum ca dupa 30 de ani probabilitatea de a avea gemeni este mai mare? Cine stie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufumic spune:

Dragele mele,

Mama mea (Dumnezeu s-o odihneasca, ca nu mai este printre noi) m-a nascut pe mine la 39 de ani si pe fratele meu la 42, dupa un lung sir de sarcini pierdute. Si-a dorit foarte tare un copil, a avut curajul sa incerce sa il faca si pe al doilea si se pare ca i-a reusit. Si n-o sa va vina sa credeti, dar ne-a nascut normal pe amindoi (si amindoi sintem normali din toate punctele de vedere).

Eu am acum 33 de ani si o sarcina pierduta la activ, si sper sa nu o mostenesc, ca nu cred ca as avea curajul ei, sincer, oricit de tare mi-as dori un copil. Astept sa ramin din nou insarcinata si ma rog la Dumnezeu sa fie bine.

Tania, nici mama (dupa cum reiese de mai sus)si nici prietenele/cunostintele mele care au facut bebici dupa treizeci de ani (si sint multe)nu au avut gemeni, asa ca nu m-as increde in statisticile de care vorbeai.

Mergi la inceput