Bebelusi de ianuarie-februarie 2005 (5)
Raspunsuri - Pagina 3
V. Erica spune:
Hai ca acum am citit si io Bebelusi (4) ultimele msg...
Bestutza, cum s-a simtit bebe azi-noapte? cate doze ai apucat sa-i dai?
Viktoria, vaz si io ca nu esti din Bucuresti, nici macar din Ro, dar ii spuneai Corneliei (sper ca nu ma insel) ca nu stii daca marca Baby Bjorn se gaseste si in RO, iar eu iti spuneam ca se gaseste de vreme ce eu am gasit...
Eliy, atentie la produsele Johnson, pe-aici se zvoneste ca ar da alergii, mai bine ceva natural. Parerea mea.
Dana, Eric (3.2 ani) si Ruxi (2 luni)
V. Erica spune:
Fetelor,
ia uitati-va ce remediu pt colici am mai gasit (nu l-am aplicat inca dar cred c-o sa-l aplic, rau nu cred ca poate sa faca):
se face masaj lui bebe astfel: se apasa la doua degete sub buricut timp de 1 minut, apoi se face gimastica cu piciorusele bebe-lui ducandu-le spre burtica, apoi iar 1 min masaj, si tot asa pana-i trece
Dana, Eric (3.2 ani) si Ruxi (2 luni)
Alina Maria spune:
Buna dimineata ,
Shinutza nu stiu ce inseamna urocultura poate imi explici tu .
Alina ,Wichard si Mandy Stephanie 9 saptamani
http://home.wanadoo.nl/w.deroo/
Ubi spune:
Leta - la noi vaccinul din maternitate a copt de nenumarate ori. Nu-i dau cu nimic, o spal normal cu apa si sapun. pediatra a zis ca la 6 luni ii masoara urma de la vaccin.
Daca va uitati in Capraru la sfarsit, scrie de vaccinuri, de reactii de durata...etc
Pe fata o spal cu apa de la robinet si dimineata cu ser fiziologic. Cu ser o spal si dupa urechi si ii torn si in nari ca sa le desfundam/curatam + ochisorii.
Unghiile le-am taiat in maternitate. A mea avea niste unghii ca de vrajitoare (ascutite rau). Nu stiu daca am facut bine (mai ales ca am si ciupit-o putin la un buric de deget) dar asta e. La picioare i-am taiat numai la degetul mare ca la celelalte nu se vad prea clar.
www.ubi.ro/alexandra
Ubi spune:
Vacc de la 2 luni in ce constu? Am inteles ca unul e injectabil (unde se face, in mana sau picior) si altul e ceva pe gura. Ca trebuie sa manance cu o ora inainte si apoi 2 ore NU LAPTE! E adevarat?
www.ubi.ro/alexandra
Clara03 spune:
Alina Maria,urocultura inseamna ca trebuie sa cumperi de la farmacie o eprubeta speciala si sa prelevezi un pic de pisulica din urina de dimineata - al doilea jet, mai exact - dar asta la oamenii mari. Pentru bebe am inteles ca exista locuri in care iti pot lua din scutecel direct proba de urina.
Fetelor, spuneti-mi si mie, o oaie ratacita, cand trece epiziotomia si la ce intreval te poti apuca de sport? Am nascut pe 20 februarie, dar inca mai simt destul de bine taietura. Se mai vindeca vreodata?
Sebastian a luat in trei saptamani 1.100 Kg si a crescut 4 cm. Colici nu are foarte durerosi, dar are, pentru ca isi duce picioarele la gurota si geme si se screme, sau el stie ce face. Ne-a dat doctorul sa luam pe langa bonisn si sab - simlex. Este sab -ul asta bun de ceva?
Nici eu nu-i mai pun manusi. II tai unghiutele la 2,3 zile si in rest il las cu manutele sa fluture. Sa nu va ingrijorati ca bebele vostru are manutele reci. Asta este o particularitate a sugarilor. Iar de spalat pe fata il spalam cu apa calda de la robinet si vata. Asa ne-a recomandat pediatrul. Ideea este sa-l obisnuiti cat mai putin corcolit, pentru a-si putea forma anticorpi si pentru a nu-l transforma intr-un bebe ultrasensibil. La fel si cu zgomotele. Putem juca si hora langa Seb cand doarme, ca nu se baga .
kita spune:
Eu inca nu am inceput sa ma interesez de vaccinuri, insa dr. pediatru mi le-a recomandat pe cele gratuite sa le facem, si nu pe cele din comert (caci sunt foarte scumpe- in jur de 1700000 lei, si ar trebui repetate si la 4 si 6 luni)asa ca nu stiu ce o sa fac:((
Bebe Andrei are o singura SUZI, de la Avent de silicon, care imita sfarcul de san, si cand este foarte agitat o molfaie cu indarjirre!
Kita(Alina) si bebe Andrei (nascut pe 10 februarie 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alinasalavastru/my_photos
eliy spune:
fetelor eu am auzit ca pt colici e bine sa tineti bebeul pe burtica voastra sau dupa ce mananca sa-i faceti cu mana pe burtica in sensul ceasului ca ajuta mai bine la digestie.nu disperati fetelor ca timpul trece si ve-ti uita de blestematii colici.
alina_gabriela9 spune:
V.Erica eu am incercat o metoda asemanatoare pentru calmarea colicilor, masaj si semi-gimnastica, insa nu a functionat, ba parca era din ce in ce mai nervoasa. Concluzia la care am ajuns si la care au ajuns si alte fete, este ca nenorocitii de coliciosi nu pot fi opriti definitiv cu nici o metoda.
La noi taiatul unghiilor pare sa fie ceva acceptat si oricum mai placut decit spalatul urechiuselor, de exemplu. E asa de haioasa pentru ca sta cu degetelele intinse, de parca ar fi la manichiura.
Alina Maria, din ce stiu eu urocultura inseamna analiza urinei pt depistarea eventualelor infectii sau a nisipului etc.
shinutza spune:
Alina intr-adevar, urocultura inseamna analiza urinei la bebica. si pentru asta ai nevoie de niste pipisor de la ea, pe care in nici un caz nu il iei din pampers pentru ca nu are nici o valoare urocultura astfel recoltata. trebuie recoltat in conditii de super curatenie, dupa ce ai spalat-o bine bine la pasa, si in niste pungute speciale(sterile) care se lipesc in zona "pasa" si apoi astepti sa faca pipi. nu stiu cum stau lucrurile la voi, la noi asa este. oricum nici cu punga nu este foarte steril, se prefera cu sonda in spital, din pacate :(. aa, si trebuie dus la laborator in mai putin de o ora.
cel mai corect ar fi sa o intrebi pe pediatra ei, nu se poate sa nu stie ce si cum.
dulcea mea, amara mea ...
http://photos.yahoo.com/elena_bajenaru