Mamici de iulie-august 2005 (20)
Raspunsuri - Pagina 14
gabirus spune:
Aveam atatea raspunsuri in minte pentru fiecare din intrebarile voastre, doar ca s-au adunat asa de multe incat nu mai stiu deloc ce vroiam sa zic
dar na, la ce lipsa memorie am in ultima vreme, chiar nu ma mira ...
Mi-am facut si eu ceva poze singura cu trepiedul dar nu-mi place cum au iesit; sunt cam palida si ies tare ciudata si obosita ... dar mai incerc pana obtin ceva rezonabil.
Eu la faza cu kilogramele deja m-am resemnat ...
Briana, eu ziceam de dieta disociata; nu are nimica daca tii in sarcina, intrucat nu ai nici o restrictie cantitativa si nici nu trebuie sa elimini alimentele sanatoase, ci doar dulciurile, pastele, orezul (adica se poate doar integral) si cartofii. Ideea este ca nu ai voie sa combini glucide (fainoase, dulciuri, cartofi, paine etc.) cu lipide (carne, branzeturi, sosuri etc.). Dar cred ca sunt multe fete la femina intim, parca care tin Monti si mai gasesti amanunte acolo. Dar cel mai si cel mai bine este sa cumperi cartea lui Montignac, ca sa intelegi bine de tot care sunt mecanismele unei digestii sanatoase.
Va pupez si noapte buna!
in sapt 21 cu delfinutz smecher in burtic
gabirus
Monicutz spune:
Irina, al meu vad ca n-are nici un program :). Vad ca e vioi la diferite ore. Se mai scoala si la 6 dimineata sa ma mai inghionteste...eu ii zic sa ma doarma...ma mai lasa nitel...pana la 7, iar ma inghionteste...eu iar ii zic sa mai doarma. haha! si evident asta in weekend. Lunea cand merg la servici, se trezeste dupa ce ajung acolo..haha!! si incepe foiala :).
Dar are zile cand e foare delicat si linistit. Or avea si ei zile si zile.
Va pup pe toate, chiar daca multe dintre voi dormiti bustean la ora asta.
, 24s
Monica-Elena spune:
Buna dimineata burtici. La mine bebe este foarte activ incepe dimineata pe la 6 si o tine tot asa pana seara la culcare zilnic avem acelasi program. Azi noapte m-am speriat putin ptr ca burtica mea a fost cam tare dar de dimineata a trecut.
Pupici la pitici si o zi excelenta la mamici,
Monica si broschi din burtica
Esentele tari se tin in sticlute mici.
cin spune:
Buna dimineata, burticutze...
Se spune ca de ce ti-e frica, de aia nu scapi...imi doream un baietel, dar la eco de trim I a reiesit ca-i fata, am fost trista, dar m-am obisnuit...atat de tare, incat mi-era teama sa nu-mi zica cineva ca-i baiat...si ieri am stat atat de stresata..si-l tot intrebam pe sotul meu: daca e baiat? si el imi raspundea: fugi, mai de-aici, e fata... si la inceputul consultatiei, dr ne-a intrebat: cum il cheama? eu i-am raspuns cu numele doctotului, ca am crezut ca nu l-a inteles prima data, apoi dr a zis: nu, pe baietel...m-a bufnit rasul...un ras un pic isteric...dar nu eram deloc suparata...cred ca undeva, in sinea mea, probabil stiam asta...desi ma simt inca ciudat..sunt atat de fericita... pot spune ca sarcina asta am avut doi bebei: si fetita si baiat...a fost atat de minunat... ceea ce gandesc acuma este ca sigur ii voi face o surioara baietelului meu..
Deci, ANIS...te rog, trece un
in dreptul meu, pt ca suntem baietel si avem poza cu putzulica lui
...
Revenind la ecografie: dr ne-a asigurat ca totul e OK...avem 490g si cred ca 14.12 cm (daca aia e lungimea totala) 127 batai de inimioara pe minut. Bebeii vostrii cat aveau? pt ca la eco de trim I avea 155 de batai...pe masura ce creste, ritmul cardiac se apropie de cel normal?
Mai am si eu cateva intrebari...aveti idee ce inseamna placenta posterolaterala dreapta fundica?? e si praevia marginala, evident..
Si IR-urile...fata de eco precedenta au scazut valorile la jumatate, adica undeva pe la 0.35-0.38...ce reprezinta??
Dupa masuratori, bebe al meu are varsta de 21 sapt si 5 zile..
Uf...ce sa va mai spun...avem poza si cu fatzuca lui...e tare dulce...sigur seamana cu mamica lui...
..
Va pup, Nicoleta
truli-luli spune:
Buna dimineata burticutze ! 
Ce burtici frumoase am vazut la voi si ce bebitzi fotogenici in pozele voastre. Poate reusim si noi sa facem zilele astea niste poze cu burtica sa ne puteti vedea si voi.
Multumesc mult fetelor pt raspunsuri si incurajari. Irina, mie dr mi-a spus in treacat dupa ce s-a uitata pe ecografie despre placenta. Poate nu voia sa ma alarmeze, si a mai zis ca trebuie sa o urmarim din nou la ecografia urmatoare de la 24-25 de sapt. Pana atunci mi-a spus doar sa iau no-spa daca simt dureri si sa nu fac efort mare. Atat. Oricum, din ce am citit pe net, diagnosticul clar nu se pune decat la 28 de sapt pt ca pana atunci placenta mai poate sa migreze odata cu marirea uterului. Asa ca mai exista speranta...ca sa zic asa. Oricum... Eu ieri dupa ce am citit pe net ce si cum e cu placenta praevia am ajuns acasa si am dat bine de tot apa la soareci cand a ajuns si tati acasa, ca pana atunci nu am putut
. Dupa aceea m-am mai linistit si a inceput zuzulina mea sa tropoteasca si sa faca tumbe prin toata burtica asa cum n-a mai facut-o niciodata. Eu pana acum o simteam doar de la mijlocul burtii spre partea dreapta de parca statea numai acolo. Dar aseara era cand pe dreapta, cand pe stanga, cand iar pe mijloc, se plimba ca pe bulevard. Si cand am simtit-o asa nu am putut sa nu imi revin si sa nu ma imbarbatez singura ca trebuie sa ma linistesc si sa o ajut cum pot pe mititica asta din burtica sa creasca mare si sanatoasa pt ca deocamdata ea numai pe mine ma are ca sprijin asa ca trebuie sa ma calmez. Si daca o fi sa nasc prin cezariana, chiar daca nu ma incanta ideaa, o sa trecem noi si peste asta. Bebe sa fie bine ca in rest ne descurcam noi cu orice.
Si ca sa ma incurajeze parca, in dimineata asta pe la 5:30 iar am avut program de plimbare sarit prin toata burtica, mancaua-r mama pe ea de broscuta mica si saltareata 

Puteam sa ma intorc pe o parte si sa ma culc la loc dar prea mi-e drag sa o simt cum misca, asa ca am stat treaza pana la 6:30, ora normala de trezire, in conversatie cu mititica.
Gata ca se cam lungeste mesajul si e prea devreme pt ora de lectura. va pup pe toate si va doresc o zi excelenta voua si bbilor din burtici 
Cami si zuza mica din burtica 19s+
palmyrah2002 spune:
CIN, felicitari !
Sa va traiasca nazdravanul,sa fie sanatos si sa va bucurati de el!
Am intrat in posesia unui dictionar "onomastic" in care se explica etimologia prenumelor si am cautat RARES ,dar nu e scris nicaieri.Stie cineva de unde isi are "radacinile"?
Cristina
Dumbo Jumbo si Mihnea
Katink spune:
Peca,
sa iti traiasca nepotelul, sa creasca mare, frumos si sanatos!
Cin,
felicitari pentru baietel! Vad ca esti a treia fata careia dr. spun ca e fata si apoi descopera snuruletul ca e baietel
...
Monicutz,
sa va traiasca finuta, sa creasca sanatosa, norocoasa si frumoasa!
Mi-a facut si mie sotul aseara cateva foto, le-am pus aici:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/catalina_secrieru/my_photos
Ma uit ca par cat o balena
, dar e din cauza pozitiei ![]()
Numai bine,
Katink
cu dulcineaa mea 20sapt. + 6zile
corbioana spune:
Buna dimineata burticutze!!!
Noi facem treaba deja la serviciu...
CIN sa-ti traiasca baietelul sa fiti sanatosi si voiosi amandoi!
Bun venit si tie la tractorase
Mai ce se mai inmultesc nazdravanii astia!! Gagicile astea frumusele ale voastre or sa fie intr-o cursa nebuna, vor avea de unde sa aleaga!! ![]()
O zi buna!
Ioana
sapt.23
adelau spune:
ce dragute burtici aveti......
azi fac si eu poze si o sa incerc maine sa le pun. Sincer eu m-am ingrasat destul si poate nu o sa fiu prea ''draguta'', dar ma simt mandra de burtica si ''grasimea'' mea, dar mai ales de minunea din burtica mea
va pup dulce
23 sapt
corbioana spune:
Katink ce draguta esti!!! Ai o bluzita vesela, imi place! Mai mai ce burtik avem, si la 20 de sapt! Pai e ceva! La mine acum 3 sapt si ceva nu era asa...abia acum e aproape asa si uite tu ai pus mai putine kg daca-mi amintesc eu bine. Oricum ce mai conteaza esti bine
Eu nu stiu cand o sa reusesc cu pozele ca sunt in telefon si nu reusim sa le descarcam pe calculator...
mi-e ciuda de mor.
Ioana
sapt.23