Pestoaicele sunt pe aici? (9)
Raspunsuri - Pagina 6
FELIS spune:
Fetele... Ce am mai facut saptamana aceasta pe la doctori am scris www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659&whichpage=10" target="_blank">aici ca sa nu mai postez in enspe mii de locuri acelasi lucru. (cred ca va apare maine ca trebuie aprobat de moderatori- e cam mult scris... cine are rabdare)
Va pup, ca sunt f obosita.
Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
crig72 spune:
pestisori!!
Felis am citit si eu despre Mihaita si vreau sa cred ca nu e nimic grav.Cat despre o internare in perioada asta incearca s-o eviti.Trebuie sa existe vreun cabinet in Bucuresti specializat pentru aceste probleme.In spital intri cu una si iesi cu o suta de probleme.
Asteptam vesti bune!
pupici pentru voi!!!
Cristina si Mariuca
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40902" target="_blank">Povestea
nasterii
Poze noi
FELIS spune:
quote:
Originally posted by crig72
pestisori!!
Felis am citit si eu despre Mihaita si vreau sa cred ca nu e nimic grav.Cat despre o internare in perioada asta incearca s-o eviti.Trebuie sa existe vreun cabinet in Bucuresti specializat pentru aceste probleme.In spital intri cu una si iesi cu o suta de probleme.
Asteptam vesti bune!
pupici pentru voi!!!
Cristina si Mariuca
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40902" target="_blank">Povestea
nasterii
Poze noi
Pai nu ma internez... ca asa mi-a zis dr de inima!...
Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
Maruta spune:
buna fetele ... am avut atat treaba ... abia acum am terminat!
aseara nu m-am putut abtine si am facut un test ... a iesit negativ ... dar stiu ca e neconcludent pt ca si la penultima sarcina am facut unul la o zi de cand trebuia sa-mi vina menstra si a iesit negativ ... dupa o saptamana se schimbasera lucrurile ... deci ca sa fie concludent ... mie ar fi trebuit sa-mi vina pe 04, deci o sa mai fac unul la sf sapt viitoare ...
va pupic si va doresc un weekend frumos
Aristotel Zamisar's - iubitul meu ... motanul
daniela_daneza spune:
Hai sa va binedispun si sa va informez ca , cf. astrelor vom avea o saptamana super.
Castig de bani, un nou salariu, echilibrare intr-un segment financiar , vom cere sa ni se recalculeze salariul ....Banii- problema primordiala.
Pe 6/7 aprilie mare capacitate de convingere , nu cerem absurdul dar vom obtine ceea ce cerem.
Moment bun d.p.d.v. profesional, dorinta de progres, inovatie.
Vom rupe legaturile rele, suntem categorici si lucizi , ne vom revizui datele false fata de cele reale...
Dana
'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"
Emilly spune:
Buna pestisori,
Care va sa zica Maruta draga ne tii acum ca pe jar esti gavida, nu esti gravida...pina saptamina ce vine stam ca pe ghimpi
Dumnezeu are un plan pentru fiecare din noi.
Dana zau daca mi se potriveste ceva din cele de mai sus nu eu job, nu eu bani, legaturi rele n-am...
weekend frumos fetele!
Emilly cu gaza ei
daniela_daneza spune:
Emilly, ceva ,ceva s-o potrivi si la tine acolo, hai nu mai plange!
Ce iti mai face gaza?
Pupici!
Dana
'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"
Emilly spune:
Mercic de inrebare gaza mea e bine merci, vorbareata cit ziulica de lunga si nastrusnica pe masura.
seara frumoas!
Emilly cu gaza ei
danamunti spune:
pestisori
Maruta si cind te gindesti ca soacra-mea imi zicea sa-i pun copilului tv in camera!Pai cum sa-i pun eu tv la un bebe de 4 luni?Stii ce m-am enervat?Parca zici ca n-a avut si ea copii sa stie lucrurile astea.Dupa ce i-am explicat ca nu-i pun tv pt ca nu e bine tot insista ca asa,vezi doamne,invata de la tv multe lucruri.Ziceti voi acum sint eu dusa cu capul sau ea?Pai o invata copilul de la tv mult lucruri dar cind o fi mai mare nu acum!Offfff!Daca era batrina rau ziceam ca e din cauza virstei.
Mai eu accept sfaturi ca nu stii cind ai nevoie de ele.Si de multe ori mi-au prins bine.Vreau si eu o NaNaNa aici!!!!!!In Romania o sa am la NaNaNe....dar si atunci o sa am treaba si n-o sa pot sa am grija si de mine ca incep munca.
Maruta ceva vesti?Hai ca facem galerie!
Mai fetele care aveti copii mai mari,cum facurati voi sa le dati papa cu lingurita ca al meu nu vrea delocIa o data de 2 ori si incepe sa tipe!In schimb cind vede biberonul zici ca se bat turcii la gura lui.A si daca aveti ceva retete de papa pt bebe de 4 luni si 1/2 mi-ati fi de mare ajutor.Ca aici la spanioli stam pe cereale cu lapte si atit.Vreau retete ca la noi acasa.Am vazut la unele fete ceva cu brinza de vaci,mere coapte...Luminati-ma si pe mine ,va rog!Poate maninca si "tenorul" meu!Supita si suculet bagam dar nu mi-ar strica sa aud si alte pareri sau cum le pregatiti voi.Hai ca v-am zapacit de cap!Va pupic si va urez un we placut la toate!
Dana si "tenorul" Eric
http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/munteanu_iuliana1979/my_photosEric Gabriel[url]
Nally spune:
Buna fetele!!!
iote ce ora e si io beleuzesc pe net!
Am cam tras chiulu dar recuperez io!
Dana Eric papa numai biberon?
Pireu de morcovi (dupa 4 luni)
1 cartof mare
2 morcovi mici
1 fir de patrunjel
putina sare
1 bucatica de unt de marimea unei alune
1/4 pahar de lapte
Se pun legumele curatate, spalate si taiate in bucati, sarea si patrunjelul intr-o craticioara cu apa rece (sau in bain-marie) si se lasa sa fiarba in clocot in jur de 30 de minute. Legumele sunt fierte cand furculita poate patrunde in ele fara dificultate. Scurgeti legumele fierte, zdrobiti-le si amestecati-le bine pe toate cu exceptia patrunjelului. Adaugati untul si un pic de lapte si amestecati totul. Pireul este gata pentru a fi servit.
Pireu de dovlecei (dupa 5 luni)
1 dovlecel
1 cartof mare
Se curata legumele si se taie in bucati. Se pun toate legumele intr-o farfurie adanca cu putina apa si se acopera cu o foita de plastic (suficient de subtire pentru a lasa legumele sa fiarba), se introduce farfuria in cuptor si se lasa 15 minute. Se scoate farfuria din cuptor, se strivesc legumele si se amesteca, se adauga o picatura de ulei de masline sau de nuci, apoi se serveste.
Branzica de casa
250 ml lapte se fierbe, se adauga 2 pastile de calciu lactic si se fierbe in continuare pana se prinde lapticul. Se strcoara si se serveste in amestec cu: mar copt, orez (cand are diaree - mai ales).
In general cu piure de fructe!
Eu i-am facut diversificare lui Sebi de la 6 luni! Deci el le-a mancat mult mai tarziu! Stiu ca si la bebeii alimentati cu lapte formula diversificarea se incepe de la 5 luni! Nu e cazul sa grabesti lucrurile! Eric e grasut si nu are nevoie de completare la laptele ce il papa el! Ai vorbit cu doctorul si ti-a recomandat sa diversifici?
Sa nu imi iei in nume de rau dar uite niste reguli dupa care m-am ghidat eu ...
Reguli de bază in diversificarea alimentatiei sugarului:
• Copilul trebuie să fie sanatos
• Alimentul ales se introduce in cantitati mici crescute progresiv, pană la completa înlocuire a unei mese de lapte in decurs de 3-4 zile.
• Sucul de fructe nu înlpcuieste o masă de lapte.
• Alimentul nou va fi administrat cu linguriţa.
• Nu se introduce simultan două alimente noi.
• Cand copilasul refuza alimentul nou, se renunta temporar la administrarea lui.
• Daca apar semne de intoleranta la alimentul nou (diaree, varsaturi), acel aliment va fi suprimat si veti consulta medicul pediatru.
Alimentatia sugarului de 5-6 luni
Atunci cand copilasul este alimentat natural, laptele de mama ii asigura o hrana completa pana in luna a sasea, neavand nevoie de alt aliment, nici macar de apa.
Daca micutul dvs. Are varsta de 5-6 luni, cantareste mai mult de 5 kg, isi sustine bine capul si a inceput sa nu se mai sature doar cu lapte, este necesar sa incepeti diversificarea alimentaiei cu acordul medicului pediatru sau de familie. Diversificarea alimentatiei asigura un plus de elemente nutritive necesare cresterii si dezvoltarii normale a copilului si se va face respectand regulile de baza prezentate!
Alimente recomandate sugarului de 5-6 luni
Sucuri fructe (mere, morcovi) incepand cu caeva picaturi crescand progresiv la 30 ml/zi.
Piureuri de fructe (mere crude sau coapte, piersici). Capsunile, fragii, kiwi, bananele, zmeura se dau dupa varsta de 1 an, fiind alergizante.
Legume (morcovi, patrunjel, telina, cartofi, dovlecei, ardei, fasole verde) la inceput sub forma de supa strecurata, si ulterior sub forma de piure imbogatit cu unt si lapte.
Fainoase fara gluten (orez, porumb) folosite pentru a imbogatii o masa de lapte, supa (1-3%), piureul de legume sau fructe.
Pana la varsta de 8 luni carnea de pui si vita se fierb separat de restul alimenteleor!
Pupici la grasu mic! Nu stiu daca te-am mai luminat un pic dar sper din tot sufletul sa nu te fi bagat si mai mult in ceata!
Maruta sa dea Domnul sa fie cu ochi!!! Cine stie ... Tin pumnii stransi!!!
Nally si Sebastian (14.04.2004)
Poze nou-noutze cu Sebastian!!!
Poze...Poze...Poze
* Nici un barbat nu crede ca o femeie vorbeste prea mult... cand il vorbeste de bine!*