nu are relatii cu cei din jur

nu are relatii cu cei din jur | Autor: mikky

Link direct la acest mesaj

Baiatul meu in varsta de 7 ani,are unele probleme legate de comportamentul cu cei din jurul lui. Mai precis:este un copil foarte sensibil,de la scoala(este in clasa a doua)vine apoape zilnic
batut de copii,nu ridica mana,etc.Acasa,daca i-as da voie,ar sta toata ziua la desene(pe perioada scolii i le-am scos) si la calculator,afara nu iese.Nici la capitolul scoala nu sunt multumita pe cat as vrea ,tinand cont ca stau acasa si ma ocup de el.
Am incercat sa-l fac sa aiba incredere in el,spunandu-i ca poate mai mult,in casa nu sunt certuri care sa-l afecteze.Nu are initiativa in nimic,sa-l vad si eu ca vrea sa faca ceva singur,sau sa-mi ceara ajutorul.Daca mergem in vizita la cineva,prefera sa stea acasa.
Sunt constienta ca asta-i firea lui,ca nu pot sa-l schimb intru-totul,dar cateodata nu stiu cum sa mai procedez cu el,simt ca sunt depasita de aceasta problema.
Daca si voi v-ati confruntat cu astfel de probleme,poate imi puteti da vreun sfat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

quote:
Initial creeata de mikky

Baiatul meu in varsta de 7 ani,are unele probleme legate de comportamentul cu cei din jurul lui. Mai precis:este un copil foarte sensibil,de la scoala(este in clasa a doua)vine apoape zilnic
batut de copii,nu ridica mana,etc.Acasa,daca i-as da voie,ar sta toata ziua la desene(pe perioada scolii i le-am scos) si la calculator,afara nu iese.Nici la capitolul scoala nu sunt multumita pe cat as vrea ,tinand cont ca stau acasa si ma ocup de el.
Am incercat sa-l fac sa aiba incredere in el,spunandu-i ca poate mai mult,in casa nu sunt certuri care sa-l afecteze.Nu are initiativa in nimic,sa-l vad si eu ca vrea sa faca ceva singur,sau sa-mi ceara ajutorul.Daca mergem in vizita la cineva,prefera sa stea acasa.
Sunt constienta ca asta-i firea lui,ca nu pot sa-l schimb intru-totul,dar cateodata nu stiu cum sa mai procedez cu el,simt ca sunt depasita de aceasta problema.
Daca si voi v-ati confruntat cu astfel de probleme,poate imi puteti da vreun sfat.

Cea mai mare greseala este calculatorul. Este contraindicat ca un copil sub 10-12 ani (depinde cat de maturizat e la varsta respectiva) sa aiba acces la calculator. Primul rezultat este "asocialiarea" - nu mai are placerea "colectivului" (lucru usor de vazut intre copiii din Japonia), un al doilea rezultat ar fi ca el nu se va mai maturiza normal niciodata - va avea imaginea deformata a realitatii, ba mai rau nu va reusi sa priceapa ce inseamna viata, ca ceva odata intamplat nu se mai poate repara (la jocuri merge), si ar mai putea urma si alte neplaceri. Cunosc 2 cazuri "grave" - o fetita de 6 ani, care din cauza jocurilor si a desenolor animate violente a ajuns in acest moment sa fie tratata la psihiatrie, si un al doilea caz, un baiat care acum are 19 ani, si de a carui "recuperare" m-am ocupat si eu printre lti prieteni de familie. Dupa 5 ani de acces limitat la calculator (doar strictul necesar pentru scoala) si televizor (doar filme atent selectate) si-a revenit si incepe sa aiba un comportament normal. Nu este insa recuperat complet nici acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

sustin cele spuse de otiliaLia.. cat mai putin calculator..
oricum la ce il foloseste?

- pt lectii - atunci e ok dar nici pra mult; fa-i program - in functie de cate informatii are nevoie de pe net creste nr minutelor; pur si simplu urmareste-l

- pt jocuri - max juma de ora pe zi si nu mai mult

si stimuleaza-l si tu sa iasa fara sa se joace, mergeti in vizite la familii care au si ei copii si cu care baietelul se poate juca, inscrie-l la cercuri - ce ii place sa faca: matematica,literaturi, sport etc etc

poti risca ca el sa se inchida complet in lumea lui si sa respinga orice contact cu cei din jur. si va devenii un singuratic.

mult succes

------------------------
Banditin actiune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

sora mea a avut probleme de integrare.Acum este in clasa a cincea si inca nu e totul in regula..intre copii,inca de mici se fac grupuri si grupuletze si unii copii sunt chiar foarte rai si instigatori.
Sora mea a fost destul de sensibila,una doua era racita si astfel a stat in casa la cartoon network mult si bine..atat de mult incat in clasa a doua vorbeam cu ea in engleza (engleza invata la desene,evident,dar vorbea de m-a pus in coada)
Este un suflet de copil atat de bun si naiv,ar fi facut orice sa se joace cu ceilalti copii,ajunsese sa duca jocuri afara si ea se uita de pe margine,Nu era integrata in grupul de copii si asta a contat enorm(nu a fost cu ei de la gradinita si cartierul nostru e unul mic si grupusoarele erau deja formate)..Offf multe de spus ,a fost dureros pentru noi cei mari.Si a inceput sa evite sa iasa afara,la scoala erau aceiasi colegi de maidan...ai mei au vrut sa o schimbe la alta scoala,sa se integreze in alt grup dar EA a refuzat cu indarjire...
apoi,cand am venit in germania i-am tot trimis cateva pachete cu multe dulciuri,a facut petrecere de ziua ei ,a dus si la scoala si asa s-a apropiat de copii care au vazut ce fetita dulce e sora mea..de atunci nu mai sunt probleme mari.Stiu ca suna ciudat reteta asta dar a ajutat foarte mult la integrarea ei(acum vreo 2 ani a fost faza cu dulciurile) si acum are multi prieteni si nu mai vine plangand de afara sau de la scoala.Acum face lectiile cu fetite,are prietene de suflet..e totul normal.

Crede-ma ca pentru copii conteaza enorm sa fie acceptati in grup,in caz contrar sufera ENORM si asta ii afecteaza profund,ii afecteaza pe toate planurile.

incearca sa dai o petrecere(sau mai multe),sa chemi toti copiii,sa faci in asa fel incat sa se poarte frumos si poate asa il scoti din carapace si vede ca sunt si copii buni in grup,si capata dorinta de integrare in grup.Sau cumpara jocuri interactive si convinge-l cumva sa cheme un copil sau doi de care-i place lui acasa,apoi o sa se duca si el si pana la ..socializare nu mai este mult.
Mult succes si multa rabdare,cred ca o sa refuze de la inceput,dar merita sa insisti...crede-ma ca stiu ce spun!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geanica spune:

Daaaaaaaaa, cred ca are dreptate MAmica Dulce !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Nu stiu sigur daca ideea mea ar merge, pentru ca nu am toate detaliile, depinde in functie de fiecare copil.
Cred ca ar trebui sa il determini sa fie mai independent, sa stie ca nu poate conta pe tine pentru orice fleac, sa nu ii plangi de mila si sa il consolezi de fiecare data cand vine batut, sa ii reduci accesul la calculator si la televizor, sa il inscrii la un curs de sport care ii place lui, sa il determini sa iasa mai mult din casa. Cu alte cuvinte sa fii mai putin protectiva si mai ferma, nu neaparat autoritara.
Bafta!

cde

Mergi la inceput