Jose Saramago
mea placut rau di tat!!! Am citit mai intai evanghelia dupa iisus christos....dupa care memorialul manastirii (care mi sa parut cam "subtzirika" fatza de prima). St tare faine, poate daia am io capu plin de prostii ca mea placut evanghelia aia :))))
Luizax - karkotash shef!
Raspunsuri
Luizax spune:
kristin bine ca ai raspuns...ca ma gandeam cast singura caream citit saramago..behehe. Alea pe care le-ai citit tu tot asha faine sunt?
Luizax - karkotash shef!
Luizax spune:
adevaraciune au ba...faza e ca la excomunicat biserica pe saramago pt cartea aia. Adica iisus sho tragea la greu cu aria magdalena aia...c'mon.......
Luizax - karkotash shef!
danis spune:
bre, vreau sa citesc si io asha ceva, da mai datzi-mi detalii (nu tre' sa povestiti tot, doar asha, putzin, sa ma stimulatzi), ca sa shtiu daca ma apuc, ca stau prost cu timpu' si mai mult prin metrou citesc; io am citit cartile lu' coelho de curand, am scris la un moment dat ceva de el da creca nu s-a observat
Daniela si bb Anda
Luizax spune:
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0156001411/ref=lib_rd_next_4/103-5862285-1463859?v=glance&s=books&vi=reader&img=4#reader-link
Asa incepe cu descrierea asta (descrierea unui tablou parca..cu scena crucificarii)...nutz mai zic ca am luato razna ca cica maria magdalena era blonda :)..... ca blondelest imaginea pakatului ..behehe......si mai incolo povesteste despre iisus intr-o maniera "pamanteasca", adica si el face ce facea tot omu'....bea....mai un tzaka cu maria magdalena. U'll see, e f interesanta dai si un pik socanta daca nu esti destul de open minded.
Luizax - karkotash shef!
danis spune:
multumesc de informatii, sunt open minded (sau cel putin imi place sa cred asta); mai ramane sa-mi fac timp
ellaalba spune:
Interesant,
chiar sunt in curs cu "evanghelia dupa Isus Hristos"...
Si inca o data realizez ca suntem diferiti. Eu vad altfel intentia lui Saramago...pana la urma esenta e incercarea de a face din Isus cu adevarat un om, un muritor de rand care sa aiba aceleasi limite si pacate umane. Esenta ideii de Mesia e ca Isus e Om si Dumnezeu in aceeasi masura. Imi place cartea, mai ales ca o citesc dupa "Evanghelii apocrife" si vad cu adevarat in alta lumina incercarea lui Saramago de a rescrie viata lui Isus.
E adevarat ca e o blasfemie dpdv religios ceea ce scrie Saramago, dar pana la urma noi discernem intre bine si rau.
she_wolf spune:
Am citit-o si eu mai demult (mi-a recomandat-o staruitor un prieten) si mi-a placut. Interesant...
mignone spune:
eu n-am citit Evanghelia, am citit Blindness si m-a impresionat profund... are unele pasaje atat de dure si descriptive, incat nu te poti impiedica sa nu plangi de atata mizerie umana si de inaltarea pe care ti-o ofera speranta... te unge pe suflet, dupa ce ti-l zgarie bine cu durere !! Placut !