Mamici de iulie-august 2005 (19)
Raspunsuri - Pagina 2
Katya spune:
Voiam sa va intreb ceva despre sini dar acum nu pot sa nu-mi dau si eu cu parerea despre medicamente Romania vs Occident.
Nici aici unde sint eu nu se dau medicamente dar asta nu inseamna ceva pozitiv in absolut toate cazurile.Eu una multumesc lui Dumnezeu in fiecare zi si ma rog in fiecare zi sa-mi fie bine caci,daca as fi avut probleme,cred ca as fi venit acasa.E foarte simplu:cine ia medicamente inseamna ca are nevoie.Ca,intimplator,cele mai multe cazuri sint in Romania,asta inseamna ca medicii romani au suflet,constiinta profesionala,intelegere,dorinta de a ajuta pacientul.Ca sa nu mai vorbim de PREGATIRE!
Nu mi se pare deloc firesc ca o femeie cu probleme sa fie trimisa acasa in ideea ca natura decide.Daca in Romania esti pe mina doctorilor,aici esti numai in miinile Domnului.
Draga Irina,nu ti-am stiut povestea,bine ca ai venit acasa si bine ca esti bine!
Si doresc tuturor fetelor care sint sub supraveghere medicala sanatate si sa aveti incredere in medicii vostri si grija de voi!
Si acum intrebarea mea:voi cum mai stati cu sinii?Ai mei s-au facut mai mici parca,nu ma mai dor decit f putin,la voi cum e?
Va pup si s-auzim de bine,
Katya-20+
Monica-Elena spune:
Broscutu meu la 22 sapt avea 600g.
Irdra referitor la concediu medical eu lucrez dar stau inmedical de cand am ramas insarcinata si asa voi sta pana nasc. Primele 90 de zile de medical ai voie prin legea 19- legea pensiilor so asigurarilor sociale la 90 de zile de medical dat de medicul de familie cu continuitate in diagnostic ia urmatoarele zile ti se elibereaza de catre o comisie. Adica staiinternata o sapt si ti se da medical 30 zile de catre comisie asta pana intri in 126 zile atunci cand calculezi tu. Atentie sa ai 42 de zile din cele 126 dupa ce nasti ca sa poti beneficia de concediu de 2 ani asa cum zice legea, Deci nu e nici o filozofie cu medicalul numai dr tau sa stie ce are de facut.
Corbioana de profesie sunt inginera dar cu ceva ani in urma am lucrat un relatiipublice purtator de cuvant la un minister(nu spui care).
Adriana se pare ca la voi in state medicii merg pe chestii naturiste. Hai sa iti spun cum este in cazul meu. Dupa ce am ramas insarcinata cu FIV deci avand probleme acuma iau asa: Materna si Tardyferon-fol care sunt vitamine si fier(astea le-am luat de la 3 sapt si le voilua pana la sfarsit), Utrogestan mai iau doua sapt si il opresc ptr ca deja sunt in sapt 23 - asta ajuta la hranirea sarcinii dupa cum sti si la cele cu contractii le linisteste si cum eu am avut contractiii de la 2 luni jumate asta este, Thrombo-ass(un soi de aspirina de 100mg ptr ca am rezistenta crescuta in arterele uterine si notch protodiastoloc o chestie legata de fluiditatea sangelui mai pe romaneste si asta este f f important cum se hraneste bebe si placenta, Gynipral(jumatate de 3 ori pe zi, no-spa, scobutil si papaverina pentru contracii cand este cazul. cam astea ar fi medicamentele pe care le iau eu. In geberal la inceputul sarcinii si daca este cu probleme se da Gravibinon care este tot utrogestan si estradiol intr-o concentratie mai mare. Ultimele studii in materie spun ca si aspirina de 75 mg sau 100 mg este f buna in sarcina la inceput ajuta la implantarea embrionului si apoi il ajuta sa se hraneasca la nidare. Aici cand ai probleme un medic competent face tot posibilul sa salveze sarcina. Se pun in balanta beneficiile si riscurile medicamenteleor.
Si acum va zic pa pana vineri ca plecam in deplasare. Ne auzim vineri seara burtici.
Monica si broschi din burtica
Esentele tari se tin in sticlute mici.
irinabungau spune:
Delia, Oana C era cu problemutza cu sangerarea, si eu am amestecat putin borcanele in povestea mea, dar am rectificat dupa...
Katya, Eu imi aduc aminte ca atunci cand am avut problemele acelea mi-au dat sa iau Tylenol pentru dureri, ceea ce mi-a anesteziat si sanii... nu-i mai simteam, drept pentru care am renuntat la Tylenol numai pentru a fi constienta de simptome si dureri. Eu stiam ca atata timp cat ma dor sanii, totul este ok cu bebelusul meu...
Ma gandesc ca probabil asta o fi cauza si la tine, dar sa stii ca mai sunt si perioade in care sanii nu sunt atat de durerosi... Cat despre micsorat... esti sigura???
Vreau sa te felicit, esti una din putinele femei care nu are probleme, iti doresc sa o tii tot asa, multa sanatate in continuare tie si bebelusului tau. Apropos, cati ani ai?
si pentru ca tot veni vorba de ani...
HAPPY BIRTHDAY TO.... ME!!!!
Astazi implinesc 31 de ani, yuppyyyy!!!!
Monica, drum bun si te asteptam vineri!!!
Irina si bebe 18 sapt.
gabirus spune:
Fetelor ma scuzati ca am "chiulit" cateva zile.
Dar promit sa recuperez!
Si am si vesti:
Anis, te rog sa strecori un carucior printre cele de la inceputul lui august!
E baietel!
Cred ca sunt o mare norocoasa! Mi s-a indeplinit nu numai o data visul, ci de doua ori! Ii multumesc lui Dumnezeu ca e asa de bun cu mine si promit sa ma straduiesc sa merit tot ce mi-a dat!
Bine, acum urmeaza dilema cautatului de nume .... cred ca va mai dura pana ne punem de acord cu tati ...
gabirus
gabirus spune:
LA MULTI ANI IRINA!
Sa-ti dea Dumnezeu numai fericire si un bebelus sanatos tun si frumos foc!
gabirus
peca spune:
singurele medicamente care dr. le da aici...este folio+jod ....si asta se ia pana in saptamana 24, iar incepand cu daptamana 25 folio+ jod+ Inca ceva....cel putin asa e cazul meu...intr-o sarcina fara probleme, spun eu.....dr. sunt foarte "stransi la gura"...concluzie la care am ajuns citind postarile fetelor din ro....
si analize se fac f. putine.....(nici nu mi-a pomenit de D-Sindrom sau triplu test....)....sau cel putin asa credeam pana cand am rasfoit o revista in domeniu...unde este lista cu toate analizele ce se fac si perioada, obligatorii sau la indemnul dr....printre altele scria acolo: saptamana 13-15(parca), triplu-test....
doar ca mie nu mi-a spus nimeni nimic....l-au facuit si nu au spus nimic
asa merge aici un control:
ai programare la o anumita ora....intri la ghiseu prezinti carnetul de gravida si cartela de asigurare medicala...iei loc in camera de asteptare...apoi te cheama la luat tensiunea si primesti paharelul pt. proba de urina....il pui in dulapiorul special si te duci in camera urmatoare de asteptare (cu totul astepti cca 1 ora; iar daca se intampla ca dr. sa aiba o urgenta la spital, o nastere sau alta op....astepti ca mine aproape 3 ore ultima data)...apoi cand iti vine randul intri la control: te cantareste....sange din deget...te intreaba [daca te-a durut ceva/ daca ai alte neplaceri]..iti face controlul....in care este f. retinut in explicatii: adica iti arata acolo e coloana, acolo manuta, piciorul, cap ochii...dar nu iti da f. multe date....urmeaza vre-o cateva minute in care se uita singur si nu spune minic....apoi dicteaza asistentei care scrie in carnetul de gravida...dr. spune ca urmatorul termin e in 4 saptamani...si asistenta fixeaza cu tine data si ora....si apoi dr. te mai intreaba o data daca ai acum intrebari.....si cam asta e tot
toate analizele se fac de carte ei....adica nu esti nevoit sa umbli...sau cel putin eu nu am fost, adica sange si ce au mai facut....ei iau probele si ori le fac acolo ori le trimit singuri la laboratoare.....la fel si eco..tot acolo o faci
rezultatele iar nu le discuta cu tine....poate doar in cazul cand ceva ne e ok.
nu stiu cat de mult difera de un control in ro....dar de ex. am vazut ca toate mergeti la dr. de familie.....iar el va trimite la diverse analize....aici dr. de fam. nu are nici o legatura cu sarcina si urmarire ei...ci mergi doar la ginecolog [dr. de familie sunt doar pt. medicina generala....]
la fel controlul la ginecolog este "obligatoriu" de 2 ori pe an....asta in cazul in care ei pille....caci retelele se elibereaza pe maxim 6 luni...cand le termini ...mergi la control si apoi primesti alta
iar daca faci ca minemergi la control...primesti acelasi lucru ce luai in ro. te duci la farmacie sa iei pille...vezi pretul(3luni 21€...si mai si compari cu cel din ro. 4€ pe 3 luni)...iei ca nu ai ce face ....dar fugi acasa si suni in ro: "sa imi trimite-ti pille!" si iti faci rezerva si cand mergi in ro., ca doar se dau fara reteta si control, inca, si nu mai treci pe aici pe la dr. vre-un an jumate....si cand ajungi iar la el...iti trage o sapuneala de iti pare rau
si eu m-am intrebat daca nu era mai bine sa fie ca in to...analize peste analize.....caci atunci ai sti mult mai multe si o siguranta mai mare ca totul e bine.....dar poate si refuzul asta de a da f. multe explicatii e bun...caci te scuteste de mult stres....
eu am maine la 15°°. eco morfologica....abia astept
va doresc o zi buna!
peca
_
http://community.webshots.com/user/peclitza
corbioana spune:
Buna dimineata burtici!!
In primul rand LA MULTI ANI Irina!!!!!!!!!!!!Sa fiti sanatosi amandoi si tu si bb si sa aveti parte numai de frumos si bine!
Monica, atunci felicitari pt. un inginer care cocheteaza cu "creionul", dar daca zici ca ai lucrat in PR inteleg. O munca frumoasa de altfel dupa mine.
Gabi felicitari!!! Sa-ti traiasca nazdravanul si ma bucur ca ti s-a indeplinit dorinta!!! Si bun venit la clubul de tractorase
O zi buna!
Ioana
sapt.22
palmyrah2002 spune:
LA MULTI ANI,IRINA !
Sarcina usoara si un bebe sanatos si mincacios!
Gabi,felicitari pentru baietel !
Sarcina usoara in continuare !
Peca,"pille" sint vitaminele,(nu le prea am la germana)
In Romania vitaminele(Materna cu Seleniu) au ajuns 10 euro cutia de 30 de tablete.Noroc ca le mai prindem gratuit din cind in cind!CristinaDumbo Jumbo si Mihnea
anis spune:
La multi ani Irina!!
Felicitari gabirus si palmyrah2002 pentru baietei SA VA TRAIASCA!!!
Noi suntem bine...ne ducem sa papam!
AniS si bebelina mea dulce 19+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
nicoll_mada spune:
'Neata fetelor!La multi ani Irina,tot ceea ce iti doresti sa devina realitate si sanatate,multa,multa!
Katya,in ceea ce priveste sanii,ai mei sunt la fel de plini,parca nu au mai evoluat,dar sfarcurile sunt inca foarte dureroase si asta mai ales daca uit sa ma dau cu uleiul de masline.
Fetelor,pe 25 mi-am facut programare la echo morfologica la dr.Iosup si intre timp m-am hotarat si am sa intreb ce este BB.Pana atunci insa am senzatia ca nu mai trece timpul...
Acum va pupic si ne mai auzim!
Nicoll_mada 20sapt +5 zile
MMN