Pietre la bila

Pietre la bila | Autor: Catinca

Link direct la acest mesaj

Este pt prima oara cind aud de pietre la bila si inca nu oricum, una de 2 cm.
Va rog daca poate cineva sa-mi dea citeva informatii despre cauze, daca se poate trata cumva, chiar si naturist fara a fi nevoie de operatie.

Multumesc din suflet

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Mama a avut pietre la bila si dupa ce a citit in nu stiu ce revista de un tratament, l-a si incercat. Scurt si la obiect: a baut 1/2l de ulei de masline amestecat cu zeama de la citeava lamii. Totul dintr-o data. Sa nu ma intrebi cum de nu si-a varsat si sufletul, ca nu stiu. Ideea e ca a elminat vreo 5 pietre si a scapat de belea. Ceea ce mai trebuie sa stii si a aflat si ea dupa aceea, de la un medic, e ca pietrele alea se pot bloca pe nu stiu unde si e destul de riscanta procedura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marggot spune:

Draga Catinca,
Am citit intr-o revista Formula AS ,mai demult, despre o metoda naturista de scapare de pietre la vezica.Cei care au utilizat-o garantau efectul.Se iau 250ml ulei de masline virgin se amesteca cu 250ml suc de lamaie si se agita.Continutul se imparte in 4 pahare in parti egale.Dimineata pe stomacul gol se bea primul pahar apoi se sta pe partea dreapta un sfert de ora,apoi al doilea pahar si iar un sfert de ora in pat pe dreapta si asa se continua pana se termina ultimul pahar,Dupa ultimul sfert de ora de stat pe dreapta timp de 10 minute ,te culci pe jos si incepi sa te rostogolesti ca si cum ai rula un covor inainte si inapoi.Cam asta e reteta.Am facut-o si eu pt.ca in urma unei ecografii mi s-a spus ca am mal .La o saptamana dupa ce am facut treaba cu uleiul am repetat ecografia si mi s-a spus ca nu mai am nimic in vezica.Trebuie sa-ti spun ca nu e prea placut acel tratament si trebuie sa ai multa tarie, sa te abtii sa nu vomiti,deoarece este cam gretos.In rest nu-ti face nimic rau,uleiul are rolul de a forta bila sa lucreze si sa elimine ce-i acolo.Eu, dupa ce am terminat cu rostogolirile,am baut o ceasca de cafea ca sa-mi treaca greata si cam dupa 10minute deja am mers la toaleta si am inceput sa elimin niste chestii verzi,care, am inteles de la doctor ,ca erau pietricele.In revista se mai spunea ca pentru o buna curatare a bilei tratamentul mai trebuia repetat si luna urmatoare,dar deoarece nu este ceva placut la gust si pt.ca in urma ecografiei am vazut ca nu mai am nimic,nu m-am mai chinuit si a doua luna.
SUCCES. Pupici,MARGA|

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

La o piatra de 2 cm este riscanta metoda.
In primul rand nu prea cred ca o sa treaca.Canalul coledoc are 8-10 mm, cisticul mai putin de atat.La stadiul de "reziduu, mal " in vezicula biliara , intr-adevar se poate folosi metoda cu ulei, dar la pietre deja este riscanta, mai ales daca este vorba de dimensiuni peste 5 mm.Se pot bloca orinde pe traseul spre duoden, adica pe cistic, coledoc sau la nivelul papilei duodenale si complicatiile cele mai de temut sunt icterul mecanic si pancrestita acuta.
Daca piatra care ti s-a descoperit iti face probleme si ai simptome, cea mai buna solutie este operatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dma spune:

calculii din colecist au indicatie operatorie. operatia se numeste colecistectomie. se poate face laparoscopic, daca nu exista motive care sa o contraindice, sau pe cale clasica, adica o incizie sub rebordul costal din dreapta.in operatia aceasta se scoate colecistul(rezervorul bilei)pentru a se evita refacerea calculilor. se poate trai fara colecist,respectand un regim igieno-dietec.

va doresc multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catinca spune:

Multumesc tuturor de raspunsuri.
da, asa cred, la diemnsiunea de 2 cm reteta naturista e prea riscanta.
cred ca operatia e solutia.
ce tip de operatie e cea mai indicata si ca sussces si ca perioada de refacere?

am uitat sa spun ca diagnosticul e litiaza biliara.

Sanatate ca-i mai buna decit toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Colecistectomie laparoscopica este mai avantajoasa, dar asta daca nu exista contraindicatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deanny spune:

Catinca, poti sa imi dai mai multe amanunte, problema cu pietre la bila de care vorbeai in martie s-a rezolvat prin operatie laparoscopica? Bunica mea tocmai a fost depistata cu o piatra de 4,5 cm la bila si ma intrebam daca la varsta ei (77 ani) n-ar fi periculoasa operatia (desi am auzit ca in principiu este simpla, dar tot operatie este...)
De asemenea, cine mai stie alte tratamente naturiste pentru litiaza biliara, va rog sa ma ajutati.I-as recomanda tratamentul lui marggot, dar e cam mare piatra ma gandesc si sa nu-i faca probleme daca se elimina. Eventual un tratament de spargere a pietrei si apoi eliminare.

Multumesc frumos,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bacitza spune:

Catinca,nu stiu daca pana la ora asta nu ti-ai rezolvat deja problema, insa eu tot iti scriu despre experienta mea: anul asta in februarie m-am operat laparoscopic de litiaza biliara (cred ca avea cca 2,5-2,7 cm diam., le-am cerut piatra dupa operatie, asa ca am avut-o in fata ochilor), piatra era plasata chiar in colecist pe care-l "ocupase" complet. Am tot baut ceaiuri (turita mare), am baut ulei de masline, am tinut regim inainte de operatie, dar nu m-au ajutat (ce-i drept n-am incercat sa amestec uleiul cu lamaie), drept pt.care m-am prezentat la Spit.de Urgenta Floreasca. In seara dinainte de internare am mancat... mai mult nu, iar dimineata n-am mancat, n-am baut nici macar o gura de apa. M-am internat de dimineata,electrocardiograma, etc, am fost bagata pe perfuzii pt. a nu ma deshidrata, iar in operatie am intrat abia dupa ora 21:30. Nu vreau sa te mint, dupa operatie au fost niste ore destul de grele, insa in a 3-a zi deja m-au externat. A urmat perioada de regim alimentar, insa acum ma simt bine si cateodata mai "sar calul" si mananc si ce nu ar trebui... Alta data, m-as fi tavalit dupa ce as fi mancat anumite mancaruri, dar acum, daca nu exagerez, e ok.

Mergi la inceput