Bebelusi sept-oct 2004 (31)
Raspunsuri - Pagina 11
mcm spune:
andora m-am uitat peste pozele fetitei tale, ai o papusica foarte frumoasa dar mie mi-au sters cei de la webshots pozele nud cu bb pe care le-am postat. Initial m-am enervat si apoi mi-am dat seama ca e mai bine asa, pe net sunt tot felul de dezaxati, chiar s-a discutat pe forum despre asta si multi au ajuns la concluzia ca trebuie sa tina mai mult la intimitatea lor.
daniver31 ma bucur sa aflu ca am nascut cu acelasi medic.
Cristina, Christian si bebe Alexia Maria (DN 02.10.2004)
ana_a spune:
mcm, tu cand spui supica te referi la apa aceea in care fierb legumele? Eu niciodata nu i-am dat asa ceva, si nici nu cred ca ar fi baut Stefan...nu-i vad rostul la apa aia fara gust...am citit undeva ca daca chinui copilul cu aceasta supica cica iti refuza legumele din start...Si apoi, dupa parerea mea supica se da dupa un an, cand e deja mare, acuma are nevoie de papica consistenta.Eu ii dau numai pireul rezultat din pasarea legumelor si pun in el si supica sa-l fac mai moale un pic, cat sa nu curga din lingurita.
Tot am vrut sa va zic de carne.Cred ca nu gustul este cel care il refuza copilasii ci mai degraba consistenta.Eu am vazut asta la Stefan(poate numai la el e cazul,...) eu ma chinui sa-i fac carnita ca o pasta moale si sa nu se simta nici un pic de firicel...si nu am avut probleme.In schimb cu merele date pe razatoarea de sticla...aici mereu era cate o bucatita mai mare si mi le refuza, abia acum, cand vad ca-i place si acele bucatele a inceput sa manance mar.Nu stiu daca am dreptate, eu asa am observat la al meu mofturos!
Chiar la inceput amestecam toate cele din pireu+carne si le dadeam mai apoi prin sita si asa le manca cu pofta!!!
Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
"Maxima debetur puero reverentia" (Iuvenal) - Copilului i se datoreaza cel mai mare respect
timea spune:
Salutare!
Sanatate maxima Ameliei!
Noi am fost ieri la controlul de 6 luni, 2 vaccinuri, puteam sa facem si de gripa dar ma gandesc ca n-are de unde lua( nu gradinita, nu multi copii si staini in jurul ei). Are 65 cm, 41 cm cir. capului si 7.47 kg. Isi mentine in continuare curba de la nastere. Pediatra ne-a rec. sa incepem sa ingrosam piureurile, sa-i dam aproape toate legumele existente ( conopida, brocoli, sparanghel), fructe multe, carne( pui, curcan, miel), vita numai mai tarziu, galbenus. Am intrebat si de iaurturi si branza si mi-a zis ca pot incepe si din astea, aici iar nu-i cultural cu astea ca si cu ceaiul. Cam asta-i la noi.
Numai bine,
Timea si Mara 10 sept. 2004
http://community.webshots.com/user/timea2004
roandre spune:
In primul rand LA MULTI ANI Elianei si Cristianei si tot binele din lume!
Noi dupa ce am citit mesajele voastre referitor la iesitul afara, ne-am facut curaj si am fugit in parc...si a fost atata de cald afara si lu bb i-a placut atat de mult! Mai...chiar a venit primavara !
Am facut si poze si o sa le incarc imediat pe site.
Acum ma apuc sa citesc din urma!
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 6 luni +
Evenimentele din viata mea
Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.
ellen spune:
Lilia, multa sanatate Ameliei. Va tinem pumnii sa fie totul bine.
Am venit si noi de la plimbare. Am fost in IOR, foarte frumos a fost. Daca o sa fie la fel de frumos mai mergem si maine.
Elena & Alexandra (25.09.2004)
roandre spune:
Noi am reusit sa vorbim cu doctora astazi si maiane dimineata suntem programate pt analiza de tranzit (reflux). Aissa, Timea si cine a mai avut problema asta cu bebelusii, ce analize li s-a facut sau cum s-a depistat?
Noua ne-a zis sa venim cu bb nemancat de cel putin 3 ore.
LiliaToma, multa sanatate si curaj ca ce a fost mai greu a trecut. Trebuie sa fie bine dupa urmatoarele 3 luni si apoi o sa ramana totul doar o amintire!
Ana, eu cred tot la fel ca nu accepta carnea pt ca nu e foarte fina. Borcanelele cu carne ii plac dar cand eu ii fierb piept de pui acasa nu prea e incantata din cauza ca nu e foarte fina. Am incercat s-o trec prin strecuratoare si asa parca ne mai place. Mofturi si la noi!
Aissa, deci printre strambaturi pana la urma a papat Alexandra. Bravo ei! Iar cu branzica poti s-o pui in apa fierbinte putin dar oricum nu trebuie sa se incalzeasca ci doar sa ajunga la temperatura camerei.
Pupici si ma duc la fiert ou pt bb!
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 6 luni +
Evenimentele din viata mea
Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.
aissa spune:
Roandre, noua nu ne-au facut analize. Cand am luat-o pe Alexandra avea 2 luni si 2 zile. Dupa 5 zile eram disperata, stateam infasurata in carpe si ma uda de sus pana jos, dadea lapte afara intr-una, ma plimbam cu ea in brate 1 ora si mai bine dupa fiecare masa. Asa ca am mers la o dr.(de la Gr.Alexandrescu) care mi-a recomandat laptele pe care i-l dau si acum si a zis sa o urmarim un pic, inainte sa "facem alte rautati cu ea". Adica vroia sa vada daca ia in greutate. Cuvintele ei au fost "daca ia in greutate pe mine nu ma intereseaza cat varsa". Si cum pitica a luat foarte bine in greutate nu i-am facut alte investigatii. Recomandarea se mentine, pastrez deocamdata laptele anti-reflux, tin salteaua si carutul inclinate, dr. a zis chiar la 45 de grade dar nu prea imi iese mie. Si mi-a zis ca in jur de 6-7 luni se va termina cu refluxul. Eu nu pot decat sa sper pentru ca e destul de stresant. Eu nu pot face prea multe exercitii cu ea, sa o intorc, sa o pun pe burta, sa o ridic, pentru ca da lapte afara. Am mai zis, ea nu da in jet cum spui tu, ii curge asa din gura, dar suficient cat sa se ude. Uneori daca sta culcata cu capul pe o parte curge laptele pana jos. Asa a facut ieri cand stand pe canapea a udat-o de sus pana jos si a facut si baltuta pe parchet. Si asta a aparut din nou, dupa o perioada buna. Dar coincide cu diversificarea, pentru ca asa cum am mai zis, ea papa ce ii dau nou, dar nu vrea sa renunte la lapte. Tipa la mine:nga-nga-ng!!!! ca poate nu pricep si nu tace pana nu ii dau lapte. Si deci e cam plina la stomac si mi se pare firesc sa verse acum. Poate pe masura ce ii voi da mai mult din papa noua o sa reducem lapticul.
Si da, azi s-a strambat ca de obicei la mar, a facut "bleah" de cateva ori de ii dadeau si lacrimile (chiar poate sa le faca greata marul???) dar a papat o lingurita jumate de branzica+pulpa de la un mar.
Cristina si Alexandra (30.09.2004)
cu printesa
Naty spune:
Mamici de fetite, voi le-ati pus cercei?
Mie mi-a fost frica in maternitate si acum mi-e si mai frica sa-i pun, mai ales ca eu sunt foarte alergica la urechi, n-am suportat niciodata cercei.
Andreea, micuta Uca, tiza mea, e tare dragalasa.Buna ideea cu cartierele in care locuim, sa le trecem pe listuta.
Pupici
Raluca si Ioana Alexandra 10.10
http://community.webshots.com/user/rnico102
ellen spune:
Naty, eu i-am pus cerceii din materninate si tare ma bucur ca i-am pus atunci. Cand am fost la medicul de familie la cabinet, am auzit o micuta urland efectiv, pentru ca ii faceau gauri in urechi, am crezut ca mi se rupe inima cand am auzit-o, daca ar fi fost Alexuta mea nu stiu cum as fi reactionat.
Parerea mea: cat mai devreme cu atat mai repede, pentru ca micuta nu constientizeaza si nici nu incepe sa se traga de urechi si sa infecteze acolo locul.
Eu nu am avut nici o problema cu ea. Nu a plans deloc. I-am pus cerceii cu jumatate de ora inainte de a iesi din spital si nu a plans deloc si nici cand o stergeam la urechiuse nu plangea de loc.
Daca te hotarasti sa-i pui cercei eu te sfatuiesc sa ii sterilizezi cerceii inainte. La noi, i-au sterilizat acolo la spital.
Elena & Alexandra (25.09.2004)
aissa spune:
Noi am fost si mai smecheri! Cand a facut o luna, i-am dus la maternitate cerceii si am rugat o asistenta sa ii puna. Si cand ne-am dus peste o saptamana era vindecata, nu avea buba nimic. Nu stiu daca a plans dar fiind asa mica cred ca a uitat repede. De sterilizat nu stiu, banuiesc ca i-a dat cu spirt ceva. Oricum eu recomand sa fie neaparat din aur!
Cristina si Alexandra (30.09.2004)
cu printesa