VITILIGO
Raspunsuri - Pagina 9
numeioana spune:
Arinna, nu m-am apucat de nici un tratament. Am incercat sa-mi dau cu usturoi, dar nu am rezistat mirosului. Pastile sunt hotarata sa nu mai iau deloc, iar cremele nu m-au ajutat nici pana acum. Nu stiu ce sa fac, probabil ca o sa stau asa...nu-mi arde de asta acum...Si am si o stare cam proasta...desi azi e o zi speciala...implinesc 24 de ani. In rest nu-mi fac griji, totul e cum nu se poate de bine. Doar ca simt cum se scurge timpul si nu sunt deloc incantata
POZE
Ioana
arinna spune:
Ioana

...La multi ani!, sanatate , fericire si multe bucurii!!!
Cum sa fii tu suparata tocmai azi, de ziua ta dar si a celorlalti...ce zice sotiorul tau?
Si eu am trecut prin astfel de stare, dar cand am implinti 30 de ani...eram si singura acasa, varsta respectiva mi se parea o trecere spre o viata necunoscuta...Dupa aceea m-am obisnuit, uite acum am 38, abia acum sunt cu cel pe care l-am dorit mereu si ma bucur mult desi am o gramada de probleme pe cap,inclusiv de sanatate...
Am vazut catzelusii,era sa te intreb ce e cu ei, dar mi-am amintit ca sotul tau e veterinar...
Sunt ai vostri sau sunt...pacienti?De ce e Petrutz asa suparat?![]()
Cat despre bunatati, chiar ca sunt reusite...arata atat de bine...tu le-ai facut ?Dar musuroiul ce e de fapt?
Da-l incolo de usturoi, se alterneaza cu telina , poti sa dai cu el numai seara sau incepe numai cu telina...Nici eu n-as lua pastile, decat antioxidanti...
Eu cred ca e important sa ai o evidenta a ceea ce ai facut, adica: am dat 6 luni sau 12 cu crema X zi de zi sau cu telina sau mai stiu eu ce si rezultate 0, deci organismul meu nu raspunde la aasta,si merg mai departe,schimb tratamentul! Eu am citit pe net intr-un site tot despre vitiligo ca nu exista tratament universal si ca fiecare persoana raspunde sau nu la un anumit tratament si de aceea trebuie sa ne tinem serios de cate unul pt a putea determina daca e valabil sau nu ! Daca nu, se recomanda altceva...Mi se pare o ideea buna si de aceea nu vreau sa pierd timpul, mai ales ca rezultatele apar foarte greu...
Pe mine ma obsedeaza boala asta care poate exploda si peste multi ani...De varsta in sine nu mi-as face probleme, daca as fi sanatoasa ...sunt atatea posibilitati azi de a arata bine, ca in general femeile de astea se tem...
Ce mai zici de bebe?Te-ai hotarat, iti mai faci probleme? Adevarul e ca nu se stie niciodata, nu ai cum sa determini daca va face v...sau nu, poati sa n-ai pe nimeni in familie si sa te trezesti cu asa ceva, deci pana la urma nu putem sa ne speriem de acum de asta...Si pana creste el avanseaza si cercetarile in domeniu, deja sunt progrese amri fata de acum 50 de ani in care nu se stia nimic....
I-am spus pana la urma sotului- ca intre timp ne-am casatorit( acum a plecat inapoi in Canada si ma pregatesc si eu de analize medicale si proceduri de emigrare,e rau fara el...am stat 5 luni impreuna...) i-am zis cu chiu cu vai, abia la usa dermatologului, nu prea stia ce e aia,i-am aratat pe net,stia ceva de depigmentari dar n-a facut caz deloc ...macar am scapat de o povara...
Iti doresc inca o data "La multi ani!" si bucura-te de ziua ta si de tinerete!
numeioana spune:
Arinna, casa de piatra iti urez si eu si sa fiti fericiti! Sa aveti viata pe care o doriti si copii sanatosi.
Eu la bebe nu am renuntat, vreau in vara sa incep sa lucrez la el. Ideea e ca m-am hotarat sa devin educatoare si o sa incep sa lucrez cu copilasii din martie. Pana atunci...sa vedem ce va fi. Spre deosebire de tine eu nu in fac absolut nici o grija cu privire la pete. Sunt, asa traiesc cu ele si asa o sa mor, tot cu ele. Si sotul meu nici nu le vede. Daca ii zic eu ma intreaba unde sunt, ca el nu le-a mai vazut...
Am o minune de sot, ne intelegem excelent si suntem foarte fericiti. Abia astept sa se intoarca de la munca sa sarbatorim impreuna cei 24 de ani pe care ii fac azi. Parca m-am mai revenit.
In poze sunt cateii mei de acasa de la parinti, unde am stat inainte sa ne casatorim. Sunt copiii mei. Azi mi-au urat si ei la multi ani
ca ma iubesc mult.
Multumesc pentru urari si pentru cuvintele frumoase!
Te pup
POZE
Ioana
alexa_x spune:
salutare la toata lumea ......
LA MUTI ANI!!!!!!
azi e ziua noastra.....a romanilor nu?
asta indiferent daca avem pete care ne complexeaza sau nu.......
am citit ce ati mai scris voi pe aici.....ma bucur sa aud ca unii au inceput sa se consoleze cu ideea ca sunt altfel decat majoritatea....as vrea sa pot fi si eu asa......
va pup.....
pa
arinna spune:
Alexa,
...cine s-a consolat mama? Daca te referi la Ioana ,ea nu are mari probleme, nu are multe pete sau foarte vizibile...Eu una insist cu tratamentul ca disperata sa vad daca face ceva...Ai mai facut rost de gelul acela?Te tii de alt tratament?
Ioana,
..multumesc si eu pentru urari si felicitari pentru relatia speciala cu sotul Ma bucur ca ti-ai revenit, sper ca v-ati distrat bine aseara...Foarte dragutzi copiii tai...dar pisicutze nu ai? Probabil nu-ti plac...eu le admir mult si le iubesc..am 3...nu stiu ce-oi face cu ele cand va trebui sa plec...
Mi-a spus cineva sa ma interesez la un cabinet veterinar ca gasesti amatori seriosi,,,tu ce stii de asa ceva, e vreo sansa prin cabinete ?Sunt si cam mari, si de 7-9-13 ani...Si vreau sa le gasesc stapani buni...Nici nu ma gandesc altfel...
alexa_x spune:
acum nu mai fac nici un tratament....iti spun sincer ca m-am cam saturat sa arunc banii pe toate prostiile......
dupa ce am observat ca tratamentul pe care l-am facut ultima data a dat rezultate ....cu gelul despre care ti-am zis ......am hotarat sa nu mai incerc nimik altceva.........
pana o sa am bani suficienti pt a-mi reluat trat o sa incerc sa gandesc pozitiv......sa mananc sanatos....si sa evit cat mai mult stresul..........sper sa reusesc
sa auzim de bine
pa
arinna spune:
Chiar nu se poate scapa de vitiligo?
Din vremuri stravechi, medicii orientali considerau ca aspectul exterior al omului este - fara indoiala - oglinda a tot ceea ce se intampla in interiorul sau. Poate ca de aceea multi dintre anticii Orientului foloseau fardurile pana la mascarea totala, sau chiar mastile in sine.
Astfel, conducatorii sau luptatorii isi puteau ascunde defectele de sanatate in fata supusilor si/sau adversarilor. Pe langa semnele faciesului si ale unghiilor, aparitia diverselor forme de dermatoze erau considerate drept rezultate ale unor intoxicatii alimentare involuntare ori ale unor obiceiuri nesanatoase de a se hrani. De cele mai multe ori, medicii recomandau anumite diete, menite sa corecteze tulburarile interne si sa vindece afectiunile dermatologice.
In conformitate cu aceste principii, medicina traditionala chineza atribuie vitiligo unor tulburari digestive la nivelul intestinului gros. Privind din perspectiva teoriei Celor Cinci Loji Energetice, intestinul gros - ca si plamanii - face parte din loja de Metal, ale carei "deschideri" energetice sunt pielea si parul. Din acest motiv, absorbtia unor anumite substante - ce pot fi toxice pentru unii si inofensive, pentru altii - poate provoca boala.
Dar, ce este de fapt vitiligo ? Aceasta boala este o anomalie progresiva caracterizata prin depigmentarea (decolorarea) pielii in anumite zone bine delimitate, datorata pierderii de melanina din celulele epidermei. Cauzele bolii nu sunt cunoscute nici astazi, in medicina alopata, dar se stie ca poate exista si o componenta ereditara. O observatie mai recenta a medicilor este aceea ca persoanele care folosesc excesiv cremele solare de protectie contra radiatiilor ultraviolente penetrante sunt mai expuse riscului de a li se bloca producerea de pigmenti de coloratie.
Experienta medicinii traditionale chineze a aratat ca exista sanse mari de vindecare a vitiligo-ului daca se aplica o dieta foarte bine dirijata.
In perioada de tratament, nu se admit alte alimente in afara de: dovlecel lung, spanac, vinete, ciuperci, laptuci, castraveti, oua, unt, ficat de vita, porumb, tarate de orez, busuioc, usturoi, nucsoara, banane, caise, smochine, miere si sare. Cateva grame de matase de porumb uscata si faramitata cu mana peste orice preparat sunt absolut necesare, zilnic. O data la 2 saptamani, 2-3 vezici biliare de porc vor fi bine spalate, fierte si taiate in fasii subtiri, asezonate cu mujdei de usturoi si sos alb si vor alcatui un excellent fel de mancare la pranz sau la cina.
Iata si sugestia unui meniu zilnic:
Mic dejun
- o salata din laptuci, castraveti si spanac crud, asezonate cu matase de porumb uscata, busuioc, sare si ulei de porumb presat la rece. Salata poate fi inlocuita cu fructele de pe lista de mai sus. Se mai recomanda un ceai decoct din Papadie, Urzica vie, Coada Soricelului, Afin, Macese, Rostopasca, Musetel si Galbenele. Modul de preparare si proportiile le puteti afla de la Fundatia Romana Qitaky (vezi adresa de web, mai jos).
Dejun
- Ficat de vita, preparat in diverse moduri, folosind ingredientele permise. Se pot manca, iarasi, fructele de pe lista.
Cina
- Fructe, sau spuma de fructe cu albus de ou si foarte putin zahar. In perioada tratamentului, nu se admite nici o alta bautura in afara de ceaiul de mai sus si apa distilata.
De regula, durata tratamentului este de 81 zile, dar poate fi prelungita, la nevoie. Daca se intrerupe dieta, atunci ea va fi reluata pentru inca 81 zile !
Ca tratament local, se foloseste usturoiul proaspat, taiat in feliute, cu care se freaca pielea de 3-4 ori pe zi. Dupa 7 zile se schimba usturoiul cu tinctura de telina aplicata prin tamponare.
Daca va hotarati sa urmati sfaturile noastre, atunci va sugeram sa ne vizitati inainte de a incepe tratamentul. Astfel, putem evita riscurile legate de existenta altor afectiuni care ar putea modifica schema de terapie. Va asteptam.
Luat de aici
http://www.eva.ro/sanatate/articol173.html
lapinou spune:
Buna fetelor,
De cateva zile tot vreau sa va mai scriu, dar ma iau cu una cu alta si timpul trece.
Ioana,
iti urez si eu cam tardiv, La multi ani, sa fii fericita, sanatoasa si tot ce iti doresti.
Alexa,
Tu nu ai mai scris si pe forumul ioana.bnet.ro/forum? Mi se pare cunoscut nick-ul tau.
Arrina,
Casa de piatra! Sanatate, fericire si sa va iubiti! Imi pare rau ca acum trebuie sa stai singurica, dar timpul trece repede....ma bucur ca i-ai spus sotului tau de vitiligo, e mai bine sa stie si te simti si tu mai bine....
Noi am avut exam medical la sf lui octombrie, am trimis si pasapoartele pentru viza, iar prin februarie vom pleca spre montreal.
Despre mine.......ce sa va spun, ca sunt cam neserioasa cu tratamentul ca deobicei....chiar citeam postarile arrinei si sunt tare incantata de tenacitatea ei in tinerea tratamentului, poate ma molipsesc si eu.
V-am spus ca eu folosesc vitix crema si pastile....crema nu am folosit-o decat vreo 2 luni, dar cu pastilele am continuat. Am oprit aplicarea de vitix, deoarece la cateva zile dupa ce am inceput tratamentul au inceput sa imi apara pistrui de pigementi la petele de la coate. Faza era ca eu inainte m-am dat ceva timp cu dermovat crema. (acum cativa ani am mai folosit dermnovat si atunci dupa f putin timp au inceput sa se pigmenteze petele de la coate, dar din pacate s-au depigmentat din nou).......asa ca, ce m-am gandit eu....ia sa continui cu dermovat, pentru ca m-am gandit ca sigur de la el o fi reactia asta.........si de vreo 2 luni, aplic dermovat o data pe zi, dar nu chiar in fiecare zi, mai stau si la lampa mea UV, si vreau sa va zic ca petele au inceput sa se pigmenteze vizibil.
Uite, am sa va pun si niste poze
[url=http://imageshack.us][img=http://img218.imageshack.us/img218/8475/img05939hn.jpg][/url]
[url=http://imageshack.us][img=http://img218.imageshack.us/img218/1463/img05928la.jpg][/url]
Inainte erau 2 pete albe si acum observati ca au aparut pistrui de pigment......pozele sunt de acum 1 luna, in prezent procesul de pigmentare a mai avansat, din pacate eu nu am camera digitala, ca as mai fi facut niste poze ca sa vedeti, dar cum am sa fac rost de una.....
Citind prin sit-ul recomandat de Oana, am gasit un articol ff interesant despre importanta vitaminelor...http://www.nvfi.org/vitamins.shtml
Chiar as fi curioasa sa imi fac o dozare a vitaminelor B12, C, acid folic, sa vad intr-adevar daca am un nivel scazut......chiar m-am enervat putin pe medicii dermatologi, ar tr si ei sa se documenteze sa citeasca ce studii s-au mai facut, nu sa ma duc eu ca pacient sa ii mai dau idei de tratament.
Vitix pastile pe care eu le iau chiar contine B12, C, acid folic, Zn si mai sunt cateva dar nu imi mai aduc aminte, cand am sa cumpar un pachet nou am sa va scriu.....deci cred ca este bun.
Ca acum degeaba ne dam extern cu tot felul, daca intern nu facem nimic.
Nu stiu daca ati auzit de Mircea Ciuhri? A obtinut medalia de aur la salonul de inventii de la geneva pentru un produs destinat bolilor autoimune, e ceva pe baza de insecte......eu am sunat si am intrebat daca medicamentul este recomndat si pentru vitiligo si au spus ca da....costa cam mult vreo 800 mii pe luna parca si de asta eu nu am mai cumparat, dar poate sunt doritoare.....ma gandesc ca rau nu are cum sa faca, e un produs natural....
Sper ca nu v-am plictisit cam mult,
Va pup si sa aveti un weekend placut
arinna spune:
Lapinou,
Bine ai revenit printre noi...si multumesc pentru urari !Inteleg ca esti foarte prinsa cu plecarea...felicitari pentru termenul apropiat!
Ma bucur ca ne-ai mai scris...da, eu continui tratamentul, sa vad ce iese, macar sa stiu ce sa exclud daca nu da rezultate....dar petele mici si vechi au disparut,nu ca ar fi fost foarte multe, doua trei pe un deget si mici,dar nu se mai vad...au ramas cele aparute ulterior, se pare ca ce apare mai tarziu dispare mai greu,chiar daca faci tratament pt toate incepand cu aceeasi data...adica daca ai unele de anul trecut si unele de anul asta din vara si incepi tratamentul toamna, cele de anul trecut dispar primele...ce ti-e si cu natura asta...
Cum stai cu petele de pe fata? e indicat dermovatul? Unele creme nu sunt recomandate, cica pot produce glaucom !Iti trebuie reteta pentru el ?
Eu personal stiu de treaba cu vitaminele,din mai multe surse de pe net, si sunt cam aceleasi... dar trebuie sa le iei cam doi ani...sau macar 6 luni...iau deja din vara acid folic dar nu mai 1mg pe zi...iau si un antioxidant pe baza de seleniu, de curand...am inceput sa beau ceai verde si apa argiloasa, pentru dezintoxicare, adica chestii necesare si pentru alte afectiuni ale mele...sunt convinsa ca Vitixul e foarte bun si combina exact vitaminele necesare acestei bolo, chiar daca crema nu da rezultate la toata lumea...poate ca trebuie luate serios, si crema si tabletele...
Am vazut pozele, pacat ca nu te tii de tratament, ca mie mi se pare un progres mare , zona alba s-a micsrat simtitor...Asa ca, tine-te de treaba !
Pai degeaba iti faci dozarile acum, daca ai luat deja vitix cu vitamine, eu asa cred...poate peste mult timp, dupa ce il opresti...
Poate in Canada treci pe Novitin, cum face Alexa, ce zici?
Te pup
arinna spune:
Mda, poate numai un dermatolog care are vitiligo sa-si dea interesul, ca restul se multumesc sa-ti dea cate ceva sau sa zica ca e mister si nu exista tratament...Si pe mine ma enerveaza...