VITILIGO

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Eu nu am folosit Vitix, ci o alta crema, insa nu-mi amintesc cum ii zicea. Un alt dr. mi-a dat Daivonex si Dermovate, dar nu le-am folosit. Nu mi-e frica ca se intinde ce am eu, ca am cateva pete cat uncghia pe spate, care nu se vad, decat la plaja. Chestia e ca in ultimii 2 ani mi-a mai aparut una mai mare intr-o zona mai sensibila....stiti voi....
ISi de cand sunt cu sotul meu nu ma mai streseaza deloc. Asta e pielea mea si el parca nici nu le vede...Am sa incerc si eu tinctura de telina si usturoiul...

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Ioana,

...da, mi-am dat seama dupa ce am scris ca Brenda spusese de Vitix,pana la urma eu n-am auzit pe nimeni care sa aibe rezultate cu el desi se considera bun in momentul de fata...
Dupa cum spuneam in alt mesaj, am vazut pozele cu tine si sotul tau, erati foarte draguti si ma bucur ca dupa zece ani de cand ti-au aparut primele pete nu s-au intins mult si n-au mai aparut multe...zona pe care ai descris-o mai noua e specifica pentru v...si oricum daca nu e foarte intinsa nu are de ce sa deranjeze...

Te pup...
Arinna

Mergi la inceput

Sotul meu e medic veterinar si stie multa medicina umana. Si-a dat seama de cand m-a vazut ce am, dar niciodata nu m-a intrebat si nu mi-a zis nimic despre pete. Iar eu, care ma simteam super nasol, complexata mai mult ca oricand i-am zis cat de mult ma deranjeaza faptul ca sunt "insemnata" si el a zis ca n-am nici un motiv sa-mi fac griji. ca nu e cazul, ca bine ca nu am altceva mai grav. Am noroc ca stie cu ce se mananca vitiligo.

Acum, dupa cum am mai spus nu mai am nici un stres cand ma intreaba cineva de la ce sunt petele si raspund detasata ca e vorba de o depigmentare de piele. Asa si e! Eu n-o mai consider o boala de piele din moment ce nu se ia la atingere. De obicei lumea nu se holbeaza la mine si la petele mele...desi eu aveam impresia asta.

Si...de ce nu-i spui ce e vitiligo? Atata timp cat urmeaza sa va casatoriti nu trebuie sa aveti secrete si se presupune ca daca te iubeste nu e un impediment o depigmentare de piele... Parerea mea e ca ar fi trebuit sa-i spui de la inceput. Dar ce te consumi atat? Ca doar nu e sfarsitul lumii. Cand iubesti nici nu observi asa ceva...

Ioana

Mergi la inceput

Ioana,

...ce dragutz ca sotul tau e medic veterinar, si mie mi-ar fi placut sa fac asta dar mi-am dat seama mai tarziu, ador animalele...eu am facut Dreptul...
...i-am mai spus despre una, alta, probleme de-ale mele de sanatate si nu am vrut sa-l incarc cu prea multe deodata, asa ca la asta cu depigmentarea m-am poticnit bine...de-aia nu i-am spus inca...

Mergi la inceput

Ce fac fetele, nu prea mai scriu pe aici...

Brenda, a fost sora ta la Dr Nedelcu ?

Va pup

Mergi la inceput

arrina, dar ce poveste de dragoste traiesti!!! Sa fiti fericiti impreuna. Cand e iubire adevarata nu conteaza o pata sau altceva. Si eu am ceva probleme de sanatate (sunt in investigatii pentru poliartrita reumatoida, dar eu continui sa fiu sigura ca nu am asa ceva!), am un chist ovarian, am si o inima care nu bate normal si obosesc foarte repede...si imi doresc enorm un copilas. La anul sper sa ne punem pe treaba. Se spune ca atunci cand ai probleme de sanatate (chiar si minore) e bine sa faci copilul cat mai devreme, cand organismul nu este asa slabit si te poti reface mult mai repede.

Bafta si sa fiti fericiti!

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

Buna, imi permit sa ma bag si eu in seama. Am vitiligo de 11 ani, la mine s-a declansat in urma unui soc si dupa o lunga expunere la soare. Sin fericire am doua pete amarate pe piept care doar imi accentueaza personalitatea (asa zice sotul). Mentionez ca nu exista nimeni in familie care sa aiba vitiligo.
Totusi in liceu eram complexata rau de "handicapul" meu asa ca am facut doua runde de raze la nedelcu. Pe cine intereseaza are cabinetul pe Veronica Micle (in spatele mega image-ului de pe titulescu) care mi-au distrus ficatul. Mai precis medicamentatia pe care trebuia sa o iau zilnic ca sa provoace pigmentatie. Pe langa aceste medicamente toxice trebuia sa tin un regim crunt (nici gand sa ma fii tinut de el) si sa lipsesc zilnic de la scoala o ora ca sa ma "bronzez". Nu au avut aproape nici un efect razele PUVA ba mai mult de unde aveam o pata frumoasa si rotunda acum e cu picatele, ceea ce e mai neplacut la vedere. Nu mai mentionez de faptul ca secretarul Dr. Nedelcu era un mos libidinos de vreo 70 de ani care a sarit odata pe mine cand nu era nimeni in cabinet (aveam 17 ani). Asa ca m-am lecuit de tratamente.

Am inteles totusi ca Meladininul ar fii foarte bun pentru tratarea vitiligoului..

Si sotul meu are vitiligo pe .... penis si atat. E tare caraghios...
Acum sunt insarcinata si sper ca copilul sa nu mosteneasca boala, insa chiar nu mi-am pus vreodata problema sa nu fac copii din cauza unor pete amarate...
Succes

Poze

Mergi la inceput

Ioana,

...multumesc mult pentru urari, asa este,in sfarsit sunt cu cel la care m-am gandit mereu...de la 19 ani de cand nu ne-am mai vazut...era si atunci ceva intre noi, o stare emotionala speciala, pe care nu am mai intalnit-o nici unul alaturi de altcineva...acum am 38, si da, e dragoste adevarata...Si mie mi-au gasit chisturi mici la ovar la ultima eco, eu am si fibroame uterine, abia am scapat neciopartita,asa cum imi recomandau toti medicii, am facut embolizare in februarie anul acesta ca aveam hemoragii mari si momentan sunt intreaga...nu stiu ce e cu chisturile, am inteles ca daca sunt mici nu e o problema, voi vedea la intoarcere in tara...Am si cu tiroida, nodul, de pe la 19 ani, in tratament permanent...si eu vreau un copil dar la cate am nu stiu daca ma incumet si mai ales daca este posibil...

Sofia

...ce m-am mai amuzat de patania cu mosul, cred ca a fost foarte neplacut dar ai descris-o tare dragutz...stau la indoiala cu tratamentul daca e vorba de raze si medicamente toxice, (toata viata am luat pastile )mai ales daca nu sunt intr-o forma avansata...speram ca mai da si altceva Nedelcu, auzisem de cazuri rezolvate la el...adevarul e ca unii au rezultate si altii nu,cu razele, deci daca numai asa trateaza el, cum spunea si Ioana, nu prea m-as mai duce, desi asa intentionam...O sa iau la rand cremele alea exorbitante ca pret, probabil...si vreo zece dermatologi prin tara...
Deja am fost la trei, din care un barbat nici nu m-a bagat in seama, ca cica nu pune decat probleme estetice...Cred ca merg pe mana celei care mi-a zis sa ma feresc de soare, ca nu stiam ca le provoaca, si am vazut pe propria mea piele anul asta, cum am stat la soare cum au aparut si in alte locuri...Cu asta trebuia inceput...

Va pup pe toate si va doresc multa multa fericire si... nici o pata noua!

Mergi la inceput

Sofia,

...am recitit mesajul tau si abia a doua oara am vazut ca esti insarcinata,felicitari !!! Iti doresc sa ai o sarcina cat mai usoara, bb sa fie sanatos, sa va bucurati de el ! Cat mai ai pana nasti, cum te simti?

Ioana

...in aceeasi ordine de idei,multa sanatate si la anul sa auzim vesti de gravidutza !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

Arrina, multumesc de urari. Sunt in luna a opta spre a noua. Ne simtim bine insa nu prea mai am rabdare...

Legat de Nedelcu, eu zic ca incercarea moarte n-are insa trebuie sa te gandesti ca tratamentul cu raze dureaza, trebuie sa iti faci timp in fiecare zi sa stai la aparat si nici nu e garantat ca o sa se pigmenteze...Stiu ca e mai eficient pentru psoriazis.
Oricum, daca te hotarasti sa te duci sa iti faci programare de azi pentru la anu'

Mult succes cu nunta. Noi am avut-o in iulie si a fost ffff obositor. Noroc ca nu am de gand sa o mai fac a doua oara...

Va pup si va urez succes.

Poze

Mergi la inceput